Geplaatst op: 07-10-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Tiny Office van Droomparken genomineerd voor architectuurprijs

Tiny Office van Droomparken genomineerd voor architectuurprijs
De Tiny Office van Droomparken is genomineerd voor de prestigieuze internationale Dezeen Award in de categorie Interior, onderdeel Small workspace interior. Tiny Offices zijn kleine, moderne werkruimtes  waar mensen in een rustige, natuurlijke en inspirerende omgeving kunnen werken.

Dezeen.com is een internationaal vermaard platform voor architectuur en design. Dezeen organiseert ieder jaar een awardsprogramma voor de categorieën Architecture, Interior en Design. Iedere categorie heeft 12 subcategorieën met 5 nominaties. Inzendingen komen van over de hele wereld. Uit de 4.200 ingediende projecten zijn er 220 projecten geselecteerd waaronder dus de Tiny Office van Droomparken in de categorie Interior, subcategorie Small workspace interior. 

Inspirerende omgeving

Tiny Offices zijn kleine, moderne werkruimtes van 2,20 x 2,75 meter met een plafondhoogte die oploopt naar 4 meter. De Tiny Offices zijn bij Droomparken in de natuur geplaatst met uitzicht over water, zodat mensen in een rustige, inspirerende  omgeving gefocust kunnen werken. De 1-persoonskantoortjes zijn ontworpen door Dutch Invertuals in samenwerking met Chris Collaris Architects.Alle elementen in de huisjes zijn functioneel: van plexiglas wanden die de ruimte optisch vergroten en kunnen worden gebruikt als whiteboard, tot akoestische wanden van vilt die ook kunnen worden gebruikt als prikbord. Er is een bureau om aan te werken en een daybed om te ontspannen. De gekozen kleuren en materialen zorgen voor een prettige en esthetische werkomgeving, en het enorme raam verbind je direct met de natuurlijke omgeving. De Tiny Offices zijn voor een dagdeel te boeken bij Droompark De Zanding in Otterlo en Droompark Spaarnwoude in Halfweg.Flexibeler werken

Het idee achter de Tiny Office is dat mensen tegenwoordig steeds flexibeler werken en niet meer altijd in ongeïnspireerde kantoorruimtes willen zijn. Daarnaast trekken stellen en gezinnen er vaker korte periodes op uit, en is het af en toe nodig om te werken of af te zonderen. Tiny Offices biedt een prettige omgeving waarin één persoon zich kan terugtrekken om te denken, werken en creëren. Dit maakt Tiny Offices nu natuurlijk ook bijzonder relevant in de coronacrisis.

Publieksverkiezing

Stemmen op de genomineerden kan tot 12 oktober via dezeen.com/awards/vote Binnen iedere categorie is er een publieksprijs en een juryprijs. De publieksprijs wordt bekend gemaakt op 19 oktober. De juryprijs wordt bekend gemaakt tijdens een live event tussen 4 en 6 november. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, bungalowparken, werken

||| Blogs |||

30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
14/03/21
Op zoek naar perspectief voor de gastvrijheidssector: ‘afslaan is een must’
De laatste tijd wordt door Jan en alleman in de media, waaronder ook onze eigen minister-pr...
25/02/21
Voorwaarts Mars!
Voorwaarts Mars!
25/02/21 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Het begon zo rond mijn voortgezet onderwijsperiode. De verslaving waarvan ik nimmer meer afkickte. N...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/04/21
Exclusief voor leden
Zwarte Cross Sneakers razendsnel uitverkocht
Een festival kan niet worden gehouden maar sommige merken onder de festivals zijn zo sterk dat nieuwe bijproducten goed verkopen. Op 28 maart jongstleden presenteerde de organisatie achter festival de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed BV en Kops Schoenen hun nieuwe sneakermerk ‘Zwarte Cross Sneakers’. Na 2 uur waren de 500 paar schoenen uitverkocht.
12/04/21
Keukenhof geniet van drie dagen lang publiek
Keukenhof mocht afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag beperkt open binnen het programma Testen voor ...
12/04/21
Ode aan het landschap en relatie Stelling van Amsterdam
Dit jaar besteden de regio's veel tijd aan het thema 'Ode aan ons landschap'. Gedeputeerde van Noord-Holland en bestuurder bij de Stelling van Amsterdam Zita Pels vertelt via een video hoe de relatie tussen landschap en de unieke Stelling van Amsterdam is. Dit UNESCO Werelderfgoed is niet alleen een serie forten en verdedigingswerken. Deze werkt samen met het landschap.
09/04/21
Exclusief voor leden
Rotterdam en Den Haag willen samen start Tour de France binnenhalen
Rotterdam en Den Haag trekken samen op om de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025 naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te halen. De ambitie is om de proloog van de Tour in Rotterdam te laten verrijden, gevolgd door een etappe met start in Rotterdam en aankomst in Den Haag.
09/04/21
Vrijetijdssector heeft 4,2 miljard euro aan ondersteuning ontvangen
In 2020 hebben Nederlandse bedrijven in totaal 17,6 miljard euro ontvangen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. Het meeste geld, 15 miljard euro, werd uitgegeven aan loonkostensteun. De meeste steun ging naar de handel en de horeca. In totaal heeft de vrijetijdssector voor 4,2 miljard euro aan ondersteuning ten gevolge van de pandemie aangevraagd.
09/04/21
Willem Bijleveld in raad van toezicht Mondriaan Fonds
Willem Bijleveld is sinds 1 april 2021 lid van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds. Bijleveld heeft naast bestuurlijke en toezichthoudende ervaring, grote kennis van actuele ontwikkelingen binnen het erfgoedveld in Nederland. Bijleveld was tot zijn pensioendatum in 2018 directeur van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
09/04/21
Centraal registratietool voor horeca Arnhem
Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederland met één centraal online registratie tool voor alle horecazaken in de gemeente, gratis voor de ondernemers en bezoekers, meldt Platform Binnenstad Arnhem. Gastvrij Arnhem hoopt met deze techniek meer bezoekers naar de stad te trekken.
09/04/21
Exclusief voor leden
The Monument gaat dit voorjaar open
Dit voorjaar opent het boetiekhotel The Monument de deuren in een bijzonder rijksmonument in hartje Den Haag. Het hotel telt tien unieke verblijven: van een tropische Jungle suite tot een luxe appartement over de gehele eerste verdieping met uitzicht op de Prinsegracht.