Geplaatst op: 04-10-2020
Auteur: Marc Gerlings

Indoor speeltuinen vragen veiligheidsregio's om helderheid en om minimaal 100 gasten

Indoor speeltuinen vragen veiligheidsregio's om helderheid en om minimaal 100 gasten
30 gasten is de nekslag voor veel indoor speeltuinen.
Onduidelijke en verkeerde Covid-19 regels zorgen ervoor dat indoorspeeltuinen, zoals keten Ballorig, tegen grote problemen aanlopen met betrekking tot hun bedrijfsvoering. 30 gasten betekent de nekslag voor deze grote leisure locaties. Het management wil graag een andere richtlijn en wijzen daarbij naar de omvangrijke locaties.

Ballorig, een keten met 38 indoorspeeltuin locaties in Nederland, wijst nadrukkelijk op de onduidelijke en tevens verkeerde Covid-19 regels in Nederland. Ballorig houdt zich aan alle regels die vanuit de overheid gesteld worden. Het management van Ballorig wil naar een richtlijn waarbij de locaties in ieder geval 100 gasten mogen ontvangen.

"Wij staan nu eenmaal voor veilig en verantwoord spelen. Deze regels worden ook goed en duidelijk naar de gasten gecommuniceerd. Niet alleen Ballorig houdt zich aan deze regels, ook onze collega’s Monkeytown en Avonturia en de andere spelers in deze markt, houden zich nadrukkelijk aan de geldende regels. Een groot probleem is dat de huidige regels door de verschillende veiligheidsregio’s en gemeenten anders worden geïnterpreteerd. De beperking van het aantal bezoekers tot maximaal 30 omvat soms wel en soms geen kinderen tot en met 12 jaar. De locaties van Ballorig, net zoals de andere indoorspeeltuinen in Nederland, zijn met een gemiddelde omvang van 2.000 m2, zodanig van omvang dat afstand houden geen enkel probleem is. Ook kunnen zaken als het gebruik van toiletten, de in- en uitgangen, zodanig geregeld worden dat er voldaan wordt aan alle richtlijnen. De huidige regelgeving, waarbij wij maximaal 30 gasten mogen ontvangen, is de nekslag voor onze bedrijfstak. Hiermee ontzegt de overheid kinderen de mogelijkheid tot gezond en veilig spelen. Dat kan en mag toch niet het geval zijn. Wij vragen de overheid, mede namens onze collega’s, om eenduidige regels te stellen die gelden voor het gehele land. Hiermee wordt onduidelijkheid voorkomen. Regels die uitgaan van maximaal 100 personen in een ruimte waar verder de geldende regels gehandhaaft kunnen worden. Tegelijkertijd is het essentieel dat onze sector gehoord wordt in Den Haag en meedenkt en werkt aan een passende regelgeving. Hierdoor kunnen bedrijven hopelijk toch functioneren in deze veranderde samenleving en zal het aantal bedrijven dat noodgedwongen moet stoppen verder beperkt blijven." 
Trefwoorden: speeltuin, indoor, leisure, horeca, spelen, bewegen, beleid, corona

CELTH
 





||| Nieuws |||

20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
29/02/24
Marieke Frank wordt directeur Routebureau Veluwe
Marieke Frank wordt de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe. Met ingang van 1 maart zal zij officieel starten in deze functie. In samenwerking met de oud-directeur Henk Mogezomp is het overdrachtsproces ingezet.
12/02/24
Via grondruil bijzondere natuur mogelijk langs de Lek
In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden, heeft het Zuid-Hollands Landschap 15,5 hectare aangekocht. Dat werd mogelijk door grond te ruilen en tegelijkertijd recreatie te behouden.