Geplaatst op: 29-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen

Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen
Kampen heeft als eerste Nederlandse stad een eigen app met wandel- en zoekroutes. De app is een zogenaamde white-label app van Soekky Stories die voor de recreatiesector al eerder routes maakte binnen een generieke app. De app gidst zowel toeristen als bewoners veilig door deze historische stad met GPS gebaseerde verhalen en routes. De stad kan in het CMS zelf routes maken en toevoegen. Ook de Hortus Botanicus heeft inmiddels met deze techniek een eigen app ontwikkeld. 

Kampen app

In de Kampen-app staat een brede waaier wandel- en zoekroutes. In sommige routes zitten opdrachten verwerkt die punten opleveren. En doordat er zoveel routes zijn, wordt de spreiding van de bezoekers automatisch bevorderd. Er zijn heel wat leuke wandelingen uitgestippeld. Zo kan wie graag zijn instagram account voedt met selfies uit Kampen, niet naast de ‘Selfieroute’. Wie liever wat opsteekt over oude ambachten, kiest voor de ’route langs authentieke en levendige ambachten’. Wie dan weer graag puzzelt, kan gaan voor de speurroute door het frisse stadspark. En de rijke  geschiedenis van de Hanzesteden vind je terug in de ‘Kom eens kijken’-route. 

Alle wandelingen zijn interactief. "Je steekt onderweg leuke weetjes op en je kan je opgebouwde kennis testen”, schrijft Geralt Ploegstra van Soekky enthousiast. In de app zit ook een evenementenkalender en een overzicht van winkeliers.

Hester Timmerman, gebruiker van Kampen Stadsgids app: "Het  maken van historische routes en speurtochten met het CMS is eenvoudig en echt leuk om te doen, inmiddels heb ik al meer dan 10 projecten gemaakt voor diverse organisaties in de Kampen Stadsgids app.”Hortus Botanicus

Inmiddels heeft ook de Hortus Botanicus in Amsterdam een eigen Hortus App. Meer dan 4.000 schatten aan bomen en planten zijn verwerkt in verschillende routes die je door de prachtige tuin heen leiden. De app is voor jong en oud een educatieve ontdekkingstocht waarmee alle zintuigen worden aangesproken. De inhoud van de app beweegt mee met de seizoenen, waardoor de bezoeker elk seizoen iets nieuws kan ontdekken.  Elk bezoek, elk seizoen, elke route is anders en geeft een geheel nieuwe kijk op de tuin. Deze variatie en verandering is inherent aan de inhoud van de app. Geen seizoen is hetzelfde en vraagt daarom om een flexibel beheersysteem. 

De inhoud van de app en de routes worden zelf gemaakt en bijgehouden door de educatieve afdeling van De Hortus. Dit gebeurt in het handige CMS systeem, een online dashboard met veel variatie mogelijkheden. Freek van Kessel, Educatie bij de Hortus Botanicus Amsterdam: "Het CMS systeem waarmee de routes voor in de Hortus app gemaakt worden, is heel prettig en met de juiste functionaliteiten. Hierdoor kunnen we zelf onze kennis op een inspirerende educatieve manier met de bezoekers delen.”

De apps zijn gemaakt door Soekky Stories en Locatify en zijn gratis te downloaden in de appstore van Apple en in de Playstore van Google.
Link: https://www.soekkystories.nl
Trefwoorden: dagrecreatie, wandelen, wandelroutes, steden, tuinen, historische tuinen

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/01/21
Naar verhouding veel bedrijven die stoppen in recreatie en horeca in 2020
Het aantal bedrijven in Nederland is in 2020 met 78.312 toegenomen tot 2.078.716. Dit aantal bedrijven stond geregistreerd in het Handelsregister op 1 januari 2021. Maar net in de gastvrijheidsbranche en recreatie stoppen veel bedrijven.
14/01/21
Meer faillissementen in vrijetijdssector
In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16% minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar. In de vrijetijdssector gingen juist meer bedrijven failliet.
13/01/21
Monitor bezoekersdrukte in de race voor internationale prijs
De Monitor Bezoekersdrukte Gelderland is uitgeroepen tot één van de finalisten in de c...
08/01/21
Drinkwaterbedrijf Oasen en Zuid-Holland maken nieuwe natuur
Provincie Zuid-Holland en drinkwaterbedrijf Oasen maken ruimte voor natuurontwikkeling in polder Nieuw-Lekkerland. Dit levert ook meer routes op voor fietsers.
08/01/21
Uitbreiding Hellingbos in Simpelveld
Gemeente Simpelveld heeft een perceel gekocht aan de Rolduckerweg, grenzend aan het hellingbos. De weide van 8.680 m2 wordt door natuurorganisatie IKL gevarieerd ingericht waardoor er een ecologisch interessant gebied ontstaat.
07/01/21
Kerk wordt Kijkdepot voor Stedelijk Museum
Half maart opent in de recent gerestaureerde Havenkerk in Schiedam het Kijkdepot Schiedam. Daar nemen medewerkers van het Stedelijk Museum Schiedam samen met experts en publiek de historische collectie onder de loep. ‘We hopen dat mensen straks – coronaproof – komen kijken en hun verhaal over de voorwerpen vertellen’, zegt conservator stadsgeschiedenis Merel van der Vaart.
05/01/21
Frits van Bruggen vertrekt bij ANWB
De hoofddirecteur van de ANWB, Frits van Bruggen, heeft zijn vertrek aangekondigd. Per 1 april 2021 ...
05/01/21
KHN: overheid moet regie nemen in sneltesten en ventilatieoplossingen
De horeca ziet graag dat bij mogelijke versoepelingen na de lockdown de horecabedrijven weer open mogen. De brancheorganisatie KHN ziet daarin mogelijke oplossingen bij sneltesten op corona en betere ventilatie bij de horecabedrijven.