Geplaatst op: 29-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen

Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen
Kampen heeft als eerste Nederlandse stad een eigen app met wandel- en zoekroutes. De app is een zogenaamde white-label app van Soekky Stories die voor de recreatiesector al eerder routes maakte binnen een generieke app. De app gidst zowel toeristen als bewoners veilig door deze historische stad met GPS gebaseerde verhalen en routes. De stad kan in het CMS zelf routes maken en toevoegen. Ook de Hortus Botanicus heeft inmiddels met deze techniek een eigen app ontwikkeld. 

Kampen app

In de Kampen-app staat een brede waaier wandel- en zoekroutes. In sommige routes zitten opdrachten verwerkt die punten opleveren. En doordat er zoveel routes zijn, wordt de spreiding van de bezoekers automatisch bevorderd. Er zijn heel wat leuke wandelingen uitgestippeld. Zo kan wie graag zijn instagram account voedt met selfies uit Kampen, niet naast de ‘Selfieroute’. Wie liever wat opsteekt over oude ambachten, kiest voor de ’route langs authentieke en levendige ambachten’. Wie dan weer graag puzzelt, kan gaan voor de speurroute door het frisse stadspark. En de rijke  geschiedenis van de Hanzesteden vind je terug in de ‘Kom eens kijken’-route. 

Alle wandelingen zijn interactief. "Je steekt onderweg leuke weetjes op en je kan je opgebouwde kennis testen”, schrijft Geralt Ploegstra van Soekky enthousiast. In de app zit ook een evenementenkalender en een overzicht van winkeliers.

Hester Timmerman, gebruiker van Kampen Stadsgids app: "Het  maken van historische routes en speurtochten met het CMS is eenvoudig en echt leuk om te doen, inmiddels heb ik al meer dan 10 projecten gemaakt voor diverse organisaties in de Kampen Stadsgids app.”Hortus Botanicus

Inmiddels heeft ook de Hortus Botanicus in Amsterdam een eigen Hortus App. Meer dan 4.000 schatten aan bomen en planten zijn verwerkt in verschillende routes die je door de prachtige tuin heen leiden. De app is voor jong en oud een educatieve ontdekkingstocht waarmee alle zintuigen worden aangesproken. De inhoud van de app beweegt mee met de seizoenen, waardoor de bezoeker elk seizoen iets nieuws kan ontdekken.  Elk bezoek, elk seizoen, elke route is anders en geeft een geheel nieuwe kijk op de tuin. Deze variatie en verandering is inherent aan de inhoud van de app. Geen seizoen is hetzelfde en vraagt daarom om een flexibel beheersysteem. 

De inhoud van de app en de routes worden zelf gemaakt en bijgehouden door de educatieve afdeling van De Hortus. Dit gebeurt in het handige CMS systeem, een online dashboard met veel variatie mogelijkheden. Freek van Kessel, Educatie bij de Hortus Botanicus Amsterdam: "Het CMS systeem waarmee de routes voor in de Hortus app gemaakt worden, is heel prettig en met de juiste functionaliteiten. Hierdoor kunnen we zelf onze kennis op een inspirerende educatieve manier met de bezoekers delen.”

De apps zijn gemaakt door Soekky Stories en Locatify en zijn gratis te downloaden in de appstore van Apple en in de Playstore van Google.
Link: https://www.soekkystories.nl
Trefwoorden: dagrecreatie, wandelen, wandelroutes, steden, tuinen, historische tuinen

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/10/20
Pinomzet in vrijetijdssector weer onderuit maar minder hard dan in maart
De pinomzet is na de gedeeltelijke lockdown 10% lager dan normaal. Sectoren die hard zijn getroffen zijn de horeca en recreatie & cultuur. Maar minder hard dan in maart tijdens de eerste lockdown.
22/10/20
Exclusief voor leden
Foodvalley krijgt science center en belevingscentrum
De eerste paal werd gistermiddag in de grond geslagen door John Verbrakel, hoofd research en development bij Upfield. Dit gebeurde samen met Harry Dijkstra, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen. Burgemeester van Wageningen Geert van Rumund en Rens Buchwaldt, bestuurslid van Wageningen University & Research, waren vanwege COVID-19 virtueel aanwezig.
21/10/20
Recreatie Vakbeurs verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021
De aankomende editie van Recreatie Vakbeurs die gepland stond op 17, 18 en 19 november 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021.
16/10/20
Wandelen populair in coronatijd
Nederlanders zijn meer gaan wandelen in coronatijd. In het voorjaar was het wandelgedrag door de coronamaatrdegelen wel heel anders dan in de zomer.
15/10/20
Hoge waardering van recreanten voor Zandmotor
De Zandmotor voor de Zuidhollandse kust wordt door recreanten in 2019 met een 8,2 hoog gewaardeerd. Jaarlijks bezoeken een half miljoen mensen het strand.
15/10/20
Groot 1600 km wandelnetwerk in provincie Utrecht open
Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Recreatie Midden Nederland en de samenwerkende gemeenten Bunnik...
14/10/20
Wegens succes extra vouchers voor Zeeuwse ondernemers met plannen
De vouchers die de provincie Zeeland geeft aan toeristische bedrijven die willen innoveren is erg populair. Voor de 10 beschikbare vouchers van 25.000 euro zijn 21 plannen ingediend. De provincie stelt daarom nog eens 100.000 euro voor de regeling beschikbaar.
09/10/20
Pintransacties in vrijetijdssector lopen hard terug
De recente maatregelen om het coronavirus terug te dringen hebben duidelijk effect op de economie.Dat zien we het duidelijkst in de vrijetijdsbranche.