Geplaatst op: 29-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen

Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen
Kampen heeft als eerste Nederlandse stad een eigen app met wandel- en zoekroutes. De app is een zogenaamde white-label app van Soekky Stories die voor de recreatiesector al eerder routes maakte binnen een generieke app. De app gidst zowel toeristen als bewoners veilig door deze historische stad met GPS gebaseerde verhalen en routes. De stad kan in het CMS zelf routes maken en toevoegen. Ook de Hortus Botanicus heeft inmiddels met deze techniek een eigen app ontwikkeld. 

Kampen app

In de Kampen-app staat een brede waaier wandel- en zoekroutes. In sommige routes zitten opdrachten verwerkt die punten opleveren. En doordat er zoveel routes zijn, wordt de spreiding van de bezoekers automatisch bevorderd. Er zijn heel wat leuke wandelingen uitgestippeld. Zo kan wie graag zijn instagram account voedt met selfies uit Kampen, niet naast de ‘Selfieroute’. Wie liever wat opsteekt over oude ambachten, kiest voor de ’route langs authentieke en levendige ambachten’. Wie dan weer graag puzzelt, kan gaan voor de speurroute door het frisse stadspark. En de rijke  geschiedenis van de Hanzesteden vind je terug in de ‘Kom eens kijken’-route. 

Alle wandelingen zijn interactief. "Je steekt onderweg leuke weetjes op en je kan je opgebouwde kennis testen”, schrijft Geralt Ploegstra van Soekky enthousiast. In de app zit ook een evenementenkalender en een overzicht van winkeliers.

Hester Timmerman, gebruiker van Kampen Stadsgids app: "Het  maken van historische routes en speurtochten met het CMS is eenvoudig en echt leuk om te doen, inmiddels heb ik al meer dan 10 projecten gemaakt voor diverse organisaties in de Kampen Stadsgids app.”Hortus Botanicus

Inmiddels heeft ook de Hortus Botanicus in Amsterdam een eigen Hortus App. Meer dan 4.000 schatten aan bomen en planten zijn verwerkt in verschillende routes die je door de prachtige tuin heen leiden. De app is voor jong en oud een educatieve ontdekkingstocht waarmee alle zintuigen worden aangesproken. De inhoud van de app beweegt mee met de seizoenen, waardoor de bezoeker elk seizoen iets nieuws kan ontdekken.  Elk bezoek, elk seizoen, elke route is anders en geeft een geheel nieuwe kijk op de tuin. Deze variatie en verandering is inherent aan de inhoud van de app. Geen seizoen is hetzelfde en vraagt daarom om een flexibel beheersysteem. 

De inhoud van de app en de routes worden zelf gemaakt en bijgehouden door de educatieve afdeling van De Hortus. Dit gebeurt in het handige CMS systeem, een online dashboard met veel variatie mogelijkheden. Freek van Kessel, Educatie bij de Hortus Botanicus Amsterdam: "Het CMS systeem waarmee de routes voor in de Hortus app gemaakt worden, is heel prettig en met de juiste functionaliteiten. Hierdoor kunnen we zelf onze kennis op een inspirerende educatieve manier met de bezoekers delen.”

De apps zijn gemaakt door Soekky Stories en Locatify en zijn gratis te downloaden in de appstore van Apple en in de Playstore van Google.
Link: https://www.soekkystories.nl
Trefwoorden: dagrecreatie, wandelen, wandelroutes, steden, tuinen, historische tuinen

||| Blogs |||

05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/10/20
Pathé gaat ook bezorgen met Pathé Delivery
Pathé laat popcorn en andere bioscoopsnacks vanaf nu thuis bezorgen in samenwerking met Thuisbezorgd.nl onder de naam Pathé Delivery.
23/10/20
Derde overname van TopParken
En weer kondigt TopParken een overname op de Veluwe aan. Na eerder deze maand camping de Hertshoorn in Garderen te hebben overgenomen, wordt nu de koop van camping Berkenrode in Beekbergen aangekondigd. De camping wordt na de overname onderdeel van Recreatiepark Beekbergen, het bestaande vakantiepark van TopParken dat direct grenst aan camping Berkenrode.
23/10/20
Anderhalvemetersubsidie voor meer Friese ondernemers
Friese ondernemers hebben zo’n 200.000 euro aan subsidie van de provincie ontvangen voor maatregelen om hun bedrijf op de 1,5 metereconomie aan te passen. De provincie breidt de regeling nu uit naar meer sectoren door een uitbreiding van de lijst met SBI-codes. Er is nog 800.000 euro beschikbaar.
23/10/20
Pinomzet in vrijetijdssector weer onderuit maar minder hard dan in maart
De pinomzet is na de gedeeltelijke lockdown 10% lager dan normaal. Sectoren die hard zijn getroffen zijn de horeca en recreatie & cultuur. Maar minder hard dan in maart tijdens de eerste lockdown.
22/10/20
Exclusief voor leden
Foodvalley krijgt science center en belevingscentrum
De eerste paal werd gistermiddag in de grond geslagen door John Verbrakel, hoofd research en development bij Upfield. Dit gebeurde samen met Harry Dijkstra, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen. Burgemeester van Wageningen Geert van Rumund en Rens Buchwaldt, bestuurslid van Wageningen University & Research, waren vanwege COVID-19 virtueel aanwezig.
22/10/20
Consument is pessimistisch maar niet zo erg als in maart
De stemming onder consumenten is in oktober 2020 iets verslechterd, meldt het CBS.
22/10/20
Exclusief voor leden
Actie Tulip hotelovernachting voor mantelzorgers
Iedereen kan kennissen of familieleden die actief zijn in de mantelzorg nomineren voor een gratis hotelovernachting inclusief ontbijt voor 2 personen in een van de Nederlandse hotels van de merken Golden Tulip en Tulip Inn.
22/10/20
Exclusief voor leden
Attractie FloriWorld krijgt ADE op bezoek
Dit Amsterdamse event kan dit jaar helaas niet doorgaan met publiek maar wordt zondag 25 oktober 2020 online gevierd. Verschillende ruimten in FloriWorld zullen decor zijn voor dit event.