Geplaatst op: 29-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen

Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen
Kampen heeft als eerste Nederlandse stad een eigen app met wandel- en zoekroutes. De app is een zogenaamde white-label app van Soekky Stories die voor de recreatiesector al eerder routes maakte binnen een generieke app. De app gidst zowel toeristen als bewoners veilig door deze historische stad met GPS gebaseerde verhalen en routes. De stad kan in het CMS zelf routes maken en toevoegen. Ook de Hortus Botanicus heeft inmiddels met deze techniek een eigen app ontwikkeld. 

Kampen app

In de Kampen-app staat een brede waaier wandel- en zoekroutes. In sommige routes zitten opdrachten verwerkt die punten opleveren. En doordat er zoveel routes zijn, wordt de spreiding van de bezoekers automatisch bevorderd. Er zijn heel wat leuke wandelingen uitgestippeld. Zo kan wie graag zijn instagram account voedt met selfies uit Kampen, niet naast de ‘Selfieroute’. Wie liever wat opsteekt over oude ambachten, kiest voor de ’route langs authentieke en levendige ambachten’. Wie dan weer graag puzzelt, kan gaan voor de speurroute door het frisse stadspark. En de rijke  geschiedenis van de Hanzesteden vind je terug in de ‘Kom eens kijken’-route. 

Alle wandelingen zijn interactief. "Je steekt onderweg leuke weetjes op en je kan je opgebouwde kennis testen”, schrijft Geralt Ploegstra van Soekky enthousiast. In de app zit ook een evenementenkalender en een overzicht van winkeliers.

Hester Timmerman, gebruiker van Kampen Stadsgids app: "Het  maken van historische routes en speurtochten met het CMS is eenvoudig en echt leuk om te doen, inmiddels heb ik al meer dan 10 projecten gemaakt voor diverse organisaties in de Kampen Stadsgids app.”Hortus Botanicus

Inmiddels heeft ook de Hortus Botanicus in Amsterdam een eigen Hortus App. Meer dan 4.000 schatten aan bomen en planten zijn verwerkt in verschillende routes die je door de prachtige tuin heen leiden. De app is voor jong en oud een educatieve ontdekkingstocht waarmee alle zintuigen worden aangesproken. De inhoud van de app beweegt mee met de seizoenen, waardoor de bezoeker elk seizoen iets nieuws kan ontdekken.  Elk bezoek, elk seizoen, elke route is anders en geeft een geheel nieuwe kijk op de tuin. Deze variatie en verandering is inherent aan de inhoud van de app. Geen seizoen is hetzelfde en vraagt daarom om een flexibel beheersysteem. 

De inhoud van de app en de routes worden zelf gemaakt en bijgehouden door de educatieve afdeling van De Hortus. Dit gebeurt in het handige CMS systeem, een online dashboard met veel variatie mogelijkheden. Freek van Kessel, Educatie bij de Hortus Botanicus Amsterdam: "Het CMS systeem waarmee de routes voor in de Hortus app gemaakt worden, is heel prettig en met de juiste functionaliteiten. Hierdoor kunnen we zelf onze kennis op een inspirerende educatieve manier met de bezoekers delen.”

De apps zijn gemaakt door Soekky Stories en Locatify en zijn gratis te downloaden in de appstore van Apple en in de Playstore van Google.
Link: https://www.soekkystories.nl
Trefwoorden: dagrecreatie, wandelen, wandelroutes, steden, tuinen, historische tuinen

||| Blogs |||

05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/10/20
Combinatie virtuele rondleidingen en winactie voor attractieparken
Op vrijdag 30 oktober worden gratis virtuele Engelstalige rondleidingen georganiseerd door het kasteel van Bran (Dracula) in Roemenië, Warwick’s Haunted Castle in Engeland en Madame Tussauds Berlijn in Duitsland.
20/10/20
Operation Pandora klaar voor financiering
Operation Pandora, de next level, in escape rooms, wil via crowdfunding een deel van de investering voor het project ophalen. Operation Pandora is qua spektakel vergelijkbaar met de beleving van een moderne high-end attractie in een pretpark, maar dan vertaald naar een persoonlijk en meeslepend verhaal en een zéér realistische setting.
20/10/20
Tweede project voor EuroParcs in Oostenrijk en op shirt van Feyenoord
Voor EuroParcs is het een mooie week. De Apeldoornse vakantieparkenspecialist kondigt haar tweede vakantiepark in Oostenrijk aan en prijkt op het shirt van voetbalclub Feyenoord tijdens de Europa League wedstrijden en die van de KNVB-beker.
20/10/20
Amrican dream in de Keukenhof maar komen de Amerikanen wel?
Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten, heeft samen met Keukenhof directeur Bart Siemerink tulpenbollen geplant met de toepasselijke naam ‘American Dream’.
20/10/20
Crowdfunding voor Museumtafels eindigt 40% boven doelbedrag
De crowdfundactie van het Limburgs Museum voor nieuwe Onvergetelijk Limburgs Museumtafels is succesvol afgerond.
20/10/20
6 nieuwe accommodaties aangesloten bij Vekabo
Bij organisatie Vekabo plattelandsaccommodaties zijn in de afgelopen maanden 6 nieuwe accommodaties ...
20/10/20
BCD Travel krimpt personeelsbestand in
Nu de coronapandemie aanhoudt, zijn reisbedrijven gedwongen in te krimpen. Zo ook zakenreisorganisatie BCD Travel. Volgens het Financieeele Dagblad gaan daar wereldwijd 3.000 van de 14.000 arbeidsplaatsen verdwijnen.
19/10/20
Hoe laag was de bezettingsgraad van Nederlandse hotels de afgelopen periode?
Nederlandse hotels zijn bij lange na nog niet hersteld van de coronacrisis. Zowel de bezettingsgraad als de prijs liggen nog ver onder het niveau van 2019. De provincies doen het wel beter dan Amsterdam dat veel heeft te leiden van het ingestorte zakelijk en inkomend toerisme.