Geplaatst op: 23-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Paalberg is eerste koninklijke camping

Paalberg is eerste koninklijke camping
Nederland heeft een eerste koninklijke camping. De eer valt Recreatiepark de Paalberg in Ermelo te beurt. Het bedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en heeft deze week het predicaat ‘Koninklijke hofleverancier’ ontvangen. Of koning en koningin er binnenkort komen overnachten is onbekend. 

De toekenning Koninklijke hofleverancier staat alleen open voor kleine en middelgrote bedrijven die een vooraanstaande plaats in hun regio innemen en minstens 100 jaar bestaan. 

100 jaar kamperen op de Paalberg

Recreatiepark de Paalberg is bijna het oudste recreatiepark van Nederland. Het vertelt iets over de geschiedenis. De opkomst van kamperen in Nederland. Het park werd in 1920 opgericht door de nieuwe protestantse club ‘Amsterdamse Maatschappij voor Jongemannen’, kortweg AMVJ. Deze Amsterdammers hebben dit park groot gemaakt door het organiseren van vele zomerkampen op de hei met sport, spel en cultuur. In 1920 ging de eerste paal in de grond. Dit deel van de hei staat bekend als De Paalberg, het hoogste punt. 

De Paalberg maakt onderdeel uit van de VDB Recreatiegroep waar ook Strand Nulde, de Driehoek, Heidepark Veluwsch Karakter en de Voorst bij horen. De Paalberg heeft 224 standplaatsen, 8 verhuuraccommodaties en 8 camperplaatsen. 

Vitaal Vakantiepark

Burgemeester André Baars van Ermelo is trots op deze mijlpaal voor de Paalberg: "De camping is ook een mooi voorbeeld van een Vitaal Vakantiepark. Een park met een kwalitatief goed aanbod. De gemeente Ermelo is één van de gemeentes die meedoet aan het programma Vitale Vakantieparken, dat bijdraagt om de Veluwe de meest gastvrije vakantiebestemming van Nederland te maken. En daar past De Paalberg goed bij.” 

De camping kreeg ook felicitaties van de ANWB:  "De eerste camping in Nederland met het predicaat Hofleverancier! Gefeliciteerd namens heel de ANWB ! Erkenning niet alleen voor De Paalberg, maar voor de hele campingsector. Daar wordt met veel inzet en toewijding hard gewerkt aan het leveren van een topproduct waar heel Nederland trots op mag zijn” Ook directeur Visit Veluwe Herre Dijkema feliciteert het park. "Een unieke gebeurtenis voor de Veluwe, een terechte erkenning voor een bedrijf dat al zo lang gasten ontvangt en een welkome opsteker in een lastige tijd!”

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, bungalowparken

||| Blogs |||

30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/11/20
KLM heeft met Elbers weer stem in IATA
Pieter Elbers, president-directeur van KLM, is weer benoemd als lid van de Board of Governors tijdens de Annual General Meeting (AGM) van de International Air Transport Association (IATA) op 24 november 2020.
25/11/20
KHN vraagt om eenduidige uitspraken Kabinet
KHN is van mening dat deze uitspraak zorgt voor veel vragen en onrust in de sector omdat de eenduidigheid in het kabinetsbeleid ver te zoeken is, de reserves op zijn en er opnieuw geen perspectief wordt geboden.
24/11/20
Landelijk DMO netwerk breidt uit met Merk Fryslân
Merk Fryslân wordt partner van Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Daarmee treedt de regiomarketing- en managementorganisatie voor de provincie Friesland toe tot het landelijke DMO netwerk om samen te werken aan de versterking van het vakgebied destinatiemanagement en de verdere ontwikkeling van de rol van DMO’s bij bestemmingsontwikkeling.
24/11/20
Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaS-oplossingen
Maxxton en Stardekk, beide reeds jaren vooraanstaande spelers in hospitality software, bundelen de k...
24/11/20
Verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q4 2020) van start
Alle mkb-ondernemers die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de ...
24/11/20
Kabinet stelt koers voor ontwikkeling luchtvaart in Nederland definitief vast
Het kabinet heeft de nieuwe koers vastgelegd voor de ontwikkeling van de luchtvaart in Nederland. He...
24/11/20
Nederlandse theekenners schrijven eerste theereisgids
De mooiste theeregio’s in 288 pagina’s verhalen, reisinspiratie, foto’s en handige tips voor j...
24/11/20
Gijs Hendrikx, Ilona van Rooij en Juliette Zwaan strijden om Hotello award
Gijs Hendrikx, Ilona van Rooij en Juliette Zwaan lieten meer dan 50 genomineerden en 7 halve finalisten achter zich in een pitch voor de Hotello of the Year Award.