Geplaatst op: 18-09-2020
Auteur: Marc Gerlings

Europa wil wel belasting heffen op kerosine

Europa wil wel belasting heffen op kerosine
Toch belasting betalen op kerosine.
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie wil dat Europa vergaande maatregelen neemt om het klimaat te beschermen. Een duidelijke rol wordt weggelegd voor het vliegverkeer dat een vorm van belasting moet betalen op de brandstof kerosine. Al eind oktober moet KLM een plan indienen.

Het is voor het eerst dat de luchtvaart in klimaatplannen direct wordt genoemd als industrie die ook belasting moet betalen om het klimaat te beschermen. Tot nu toe bleef de luchtvaart buiten schot in nationale en internationale klimaatplannen. 

De korte vluchten moeten het liefst verdwijnen en vervangen worden door vervoersmiddelen die geen of weinig impact hebben op het milieu. Snelle treinverbindingen worden gezien als een volwaardig initiatief, meldt de Europese Commissie.

In de plannen staat opgenomen dat de luchtvaart moet werken aan zuinige motoren en dat er een alternatieve brandstof moet komen die veel minder impact heeft op het klimaat. 

NOS meldt dat eind oktober het Nederlandse luchtvaartbedrijf KLM bij minister van Financiën Wopke Hoekstra plannen moet inleveren waarin staat hoe het bedrijf aan de doelen van de Europese plannen kan voldoen.
Trefwoorden: luchtvaart, klimaat, kerosine, belasting

CELTH
 






||| Nieuws |||

11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Exclusief voor leden
Uitkijk- en radartoren Hedwigepolder
De veelbesproken Hedwigepolder in Zeeland krijgt een uitkijktoren. Uniek is de combinatie met een radarpost van Rijkswaterstaat. De provincie Zeeland en Rijkswaterstaat hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
22/03/24
Geld voor drie recreatievie projecten op de Veluwe
Drie recreatieve projecten krijgen geld uit de Regiodeal Veluwe 2020. De 3 projecten gaan vooral over het verbeteren van de balans tussen recreatie en natuur.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.