Geplaatst op: 11-09-2020
Auteur: Marc Gerlings

80 locaties Landgraaf tot in detail online toegankelijk

80 locaties Landgraaf tot in detail online toegankelijk
Tim Vaessen, beleidsmedewerker vrijetijdseconomie en auteur van Ontdek Landgraaf en rechts wethouder Ramon Lucassen. Foto: Gemeente Landgraaf
Tweeduizend jaar geschiedenis in je broekzak. ‘Ontdek Landgraaf’ maakt het mogelijk. De telefoonvriendelijke website www.ontdeklandgraaf.nl maakt het cultuurhistorisch erfgoed van Landgraaf op gedetailleerde wijze toegankelijk voor inwoners en toeristen. 

Maandenlang onderzoek en schrijfwerk resulteerden in een grote verzameling verhalen, vergezeld van passend fotomateriaal. Sinds vanochtend is de website online met een eerste selectie van 80 locaties. 

Anya Niewierra, algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg, noemt Ontdek Landgraaf "Een uniek voorbeeld van storytelling over het boeiende verleden van de gemeente Landgraaf. En dan ook nog op een zeer aantrekkelijke en diepgaande wijze gepresenteerd. Wat een aanwinst om het toeristisch aantrekkelijke Landgraaf te versterken!”.
 

80 locaties

De 80 locaties worden ontsloten op kernen en thema’s. Iedere locatie - oftewel object - bevat beschrijvingen en anekdotes die gebaseerd zijn op degelijk literatuuronderzoek, raadpleegbaar via een bronnenlijst. De teksten zijn prikkelend en toegankelijk geschreven. Iedere locatie kan worden beoordeeld en gedeeld via social media. Het is de bedoeling om de website in de toekomst verder uit te breiden met nieuwe locaties, foto’s en mogelijkheden. 

Dit tot grote vreugde van wethouder Ramon Lucassen, die zelf veel affiniteit met cultuurhistorisch erfgoed heeft: "Landgraaf heeft een indrukwekkend verleden waar we écht trots op mogen zijn. Achter iedere steen schuilt een verhaal. Die verhalen moeten verteld worden om inwoners en bezoekers bewust te maken en te verwonderen. Met Ontdek Landgraaf is hier een schitterende basis voor gelegd’’.

Veilig tijdens Open Monumentendag

De wens om het Landgraafse erfgoed digitaal beleefbaar te maken voor het grote publiek, bestond al langer. Ruim voor covid-19 stonden hiervoor de seinen op groen en die beslissing biedt nu de nodige voordelen. Ontdek Landgraaf komt precies op tijd voor het weekend van Open Monumentendag 2020. 

Link: www.ontdeklandgraaf.nl.
Trefwoorden: erfgoed, storytelling, Landgraaf, beleid, marketing, regiomarketing

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
22/10/19
Pleasure for all; ook Amerikaanse toestanden in Nederland …?
Autistische Amerikaan klaagt Disney aanDe Tampabay Times kopt op 2 oktober jl. ‘Man with Auti...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/09/20
Exclusief voor leden
Groninger Museum presenteert eerste kinderbiënnale van Nederland
Het Groninger Museum organiseert van 24 april tot en met 31 oktober 2021 als eerste museum in Nederland een kinderbiënnale
16/09/20
Cultuur moet experimenteren voor betere verdienmodellen
De cultuursector leent zich bij uitstek om te experimenteren en het biedt meer financiële armslag aan instellingen om te werken aan innovatie.
16/09/20
Nog twee weken om de SLIM-regeling aan te vragen
Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten.
13/09/20
Horeca een van de koplopers bij NOW 2.0
UWV heeft in totaal ruim 63.000 aanvragen toegekend voor de tweede Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0).
11/09/20
80 locaties Landgraaf tot in detail online toegankelijk
www.ontdeklandgraaf.nl maakt het cultuurhistorisch erfgoed van Landgraaf op gedetailleerde wijze toegankelijk voor inwoners en toeristen.
11/09/20
Fort Nieuwersluis vol kleinschalige initiatieven
Fort Nieuwersluis dat te vinden is tussen Breukelen en Loenen is heropend. Als laatste werd de comma...
10/09/20
7 miljoen euro voor 38 kunstpodia
Het Mondriaan Fonds kent tijdens zijn jaarlijkse aanvraagronde bijna 7 miljoen euro toe aan het programma van 38 kunstpodia, variërend van kleine kunstinitiatieven tot organisaties met een uitgebreid activiteitenprogramma.
10/09/20
Zorgen bij musea over terughoudendheid publiek
Nederlandse musea maken zich grote zorgen over het bezoek dat ondanks versoepelde maatregelen maar niet voldoende op gang komt. Veel mensen zijn nog terughoudend om musea te bezoeken: omdat zij liever geen gebruikmaken van het openbaar vervoer of omdat ze denken dat ze altijd eerst moeten reserveren, terwijl dat niet meer overal zo is.