Geplaatst op: 10-09-2020
Auteur: Marc Gerlings

Duurzame evenementenlocatie B House met bijenvolk als buurman

Project

Duurzame evenementenlocatie B House met bijenvolk als buurman
B House. Foto: Novotel
Een duurzame multifunctionele evenementenlocatie met de naam B House is geopend bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Het ziet er heel Hollands uit want het is een kas. Wat voorheen een groene binnentuin was die onderdak bood aan vele honingbijen, is straks een unieke, 260m2 multifunctionele evenementlocatie met moderne technologie. De honingbijen hebben een nieuw thuis gekregen op het dak en in een nis tussen de kas en het bestaande pand. 

De honingbijen zijn onderdeel van een langer lopend duurzaamheidsproject. Gelukkig kreeg het bijenvolk een nieuw huis bij dit hotel. Dat maakte ruimte voor de kas. De kas is ontworpen door architect Mulderblauw en dient als verlengstuk van de lobby. Het hotel meldt daarbij extra dat de kas een prettig binnenklimaat heeft. Wat voor evenementen wil het hotel aantrekken?

Het is geschikt voor vergaderingen, evenementen en informele bijeenkomsten. Om ervoor te zorgen dat deze locatie voor elk soort evenement bruikbaar kan zijn, is er geïnvesteerd in hoogwaardige audio- en videomogelijkheden. De kas beschikt over een ledwall van bijna 15 m2 en een Fohn speakersysteem met een vermogen van 1000W. Zo kunnen er ook exposities, bruiloften of seminars georganiseerd worden. 

Duurzaamheid voorop 

De bijen hebben toch voor een nalatenschap in het denken over duurzaamheid achtergelaten. Het groene karakter komt niet alleen terug in de uitstraling, maar ook in de keuken van The B House. Je kunt hier bijzondere culinaire producten bestellen als het eigen gebrouwen honingbier of een circulaire vegetarische oesterzwam bitterbal. The B House werkt in de horeca met Hollands weiderund, vis met een MSC-kwalificatie, biologisch fruit en zoveel mogelijk seizoensgebonden groentes. 


Groene scheidingen zijn mogelijk in deze multifunctionele ruimte.

General Manager van het Novotel Amsterdam Schiphol Airport hotel Floris Licht is enthousiast over het nieuwe concept: "We hebben een mix van enthousiaste en creatieve professionals in huis. In mijn opzicht is dit, in combinatie met zo’n innovatieve en inspirerende locatie, de beste formule om uitstekende evenementen te organiseren.” 




De ingang naar B House.
Trefwoorden: project, kas, Novotel, evenementen, leisure, duurzaamheid

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).
12/03/24
Inflatie daalt langzaam met een lichtpuntje voor horeca
Toch is de inflatie voor de consument nog steeds aan de hoge kant. Voor bedrijven in de vrijetijdseconomie is er een lichtpuntje. De prijzen voor onder meer groenten en vlees stijgen minder hard dan het gemiddelde inflatiecijfer.
05/03/24
Ruim 60% van de Nederlandse camperaars boekt overnachtingsplekken
Door toenemende drukte op camperlocaties is er een grote toename van het vooraf boeken van een overnachtingsplek voor camperaars om er zeker van te zijn dat er een plek is.
05/03/24
Exclusief voor leden
Transitie op het bord naar vegetarisch
De Nederlander verandert in zijn eetgewoonten. Je zal steeds meer vegetariërs en vooral flexitariërs tegenkomen. Iet s om mee rekening te houden in de horeca van hotels, attracties en andere leisure omgevingen. 25% van alle hoofdmaaltijden is vegetarisch meldt CBS na onderzoek in samenwerking met RIVM en Voedingscentrum.
29/02/24
Exclusief voor leden
Biedt LEV de oplossingen in het nieuwe reizen?
Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) maken tegenwoordig een steeds groter deel uit van het straatbeeld. Denk aan e-scooters, e-steps, e-bikes en micro-auto's. Deze voertuigen bieden kansen voor de verduurzaming van mobiliteit: ze zijn nagenoeg emissievrij en vragen minder (parkeer)ruimte. 18 partners gaan alle voordelen opzoeken in het LEVERAGE project.
27/02/24
Exclusief voor leden
Verkoop fietsen voor 80% e-bike
De e-bike verandert de fietsmarkt radicaal. De fietsverkopers ronden voor het eerst de kaap van 80% ...

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...