Geplaatst op: 08-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

1e resort voor EuroParcs in Oostenrijk

1e resort voor EuroParcs in Oostenrijk
EuroParcs zet met een eerste resort in Oostenrijk haar internationale ambities kracht bij. Op donderdag 17 september start de verkoop van vakantiewoningen op EuroParcs Alpenresort Olympiaregion Seefeld.  Dat gebeurt in het informatiecentrum op het resort in Maarn dat geheel in Oostenrijkse sfeer wordt omgeturnd. De keten heeft al een park in België en op Bonaire. Samen met investeerder Waterland maakt EuroParcs vaart. Onlangs werd keten Droomparken nog overgenomen.

Europarcs heeft meer Europese ambities. "Het zal niet bij dit resort blijven. Wij oriënteren ons momenteel op meerdere investeringslocaties in Europa”, verklaart Wim Vos namens de directie van EuroParcs. "De voorwaarden om wel of niet in een project te stappen zijn daarbij hetzelfde als in Nederland. Het moet gaan om locaties in een unieke omgeving die niet alleen Nederlandse investeerders en vakantievierders maar ook buitenlandse ondernemer en particulieren moet aanspreken. Wij verleggen daarmee de lat naar een nog hoger niveau, maar de basis blijft hetzelfde: Wij ontwikkelen vakantieparken, investeerders stappen daarin door één of meerdere vakantiewoningen te kopen, deze worden vervolgens verhuurd aan gezinnen en de investeerders en wij profiteren daarvan middels de verhuuropbrengsten.”

Veelzijdige vakantieregio

EuroParcs Alpenresort Olympiaregion Seefeld ligt op ruim 1.100 hoogte in Leutasch in een befaamd wintersportgebied dat twee keer het decor was van de Olympische Spelen. In het gebied kunnen zowel de geoefende als de beginnende wintersporters aan hun trekken komen. Daarnaast is Wim Vos: ,,De bergen rondom Leutasch zijn bijzonder, omdat ze veel mogelijkheden bieden voor Leutasch wereldberoemd geworden door de uitstekende langlaufmogelijkheden. Ook in de zomer zijn er volop activiteiten mogelijk.


75 luxe chalets

EuroParcs gaat een resort met 75 chalets bouwen voor 4 en 6 personen. De chalets staan op grote kavels waardoor eigenaren straks de beschikking hebben over een tuin en een ruimte om zich terug te trekken met de familie. De inrichting van de chalets is luxueus, waardoor ze niet alleen passend is bij de rijke omgeving maar ook in alle opzichten het ‘thuisgevoel’ oproept. Centrale faciliteiten

Het vakantiepark krijgt verder uitgebreide wellnessfaciliteiten: van een sauna en een infraroodcabine tot een verwarmd binnenzwembad en een stoombad. Een restaurant en een (après-ski) bar geven het vakantiepark nog meer cachet. 


Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, Oostenrijk

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/01/21
EuroParcs nieuwe eigenaar van familiecamping Camping Oriëntal
EuroParcs is de nieuwe eigenaar van Camping Oriëntal in Berg en Terblijt. Met de aankoop van de cam...
15/01/21
Verkiezing Camping van het Jaar 2021
De ANWB heeft tijdens een online evenement de winnaars bekendgemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2021. Acht campings vielen in de prijzen. De prijs kan van invloed zijn na de forse populariteit van deze vorm van recreatie in 2020 door de coronacrisis. In de weging van de onderdelen is te zien wat consumenten verlangen van een type camping.
14/01/21
Check-in Kiosk voor recreatiebedrijven
Stratech heeft in samenwerking met C.A.T. Control Systems op Camping Julianahoeve een Check-in Kiosk ontwikkeld waardoor gasten receptieloos kunnen inchecken. In coronatijd een belangrijk instrument om snel en veilig het incheckproces te laten verlopen.
14/01/21
Meer faillissementen in vrijetijdssector
In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16% minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar. In de vrijetijdssector gingen juist meer bedrijven failliet.
13/01/21
Eelke Horselenberg nieuwe directeur Stichting De Groene Koepel
Met ingang van 1 januari 2021 is Eelke Horselenberg de nieuwe directeur van Stichting de Groene Koep...
12/01/21
Nieuwe luxe accommodaties op Camping De Lakens
Kennemerduincamping De Lakens introduceert in 2021 drie nieuwe typen luxe accommodaties waarvan er twee een primeur zijn. De accommodaties zijn samen met leveranciers ontwikkeld.
12/01/21
Prijzen vrijetijdsbesteding stijgen sterker dan gemiddeld
Vorig jaar bedroeg de inflatie in Nederland gemiddeld 1,3%. Dat was een stuk minder dan in 2019 toen de prijzen nog met 2,6% stegen. In de vrijetijdssector stegen de prijzen over het algemeen sterker dan gemiddeld. Dat maakt het CBS bekend.
12/01/21
Hoe Oosterhout op een slimme manier kampeerterrein vitaliseert
Veel gemeenten worstelen met vakantieparken waar de toeristische functie grotendeels is verdwenen. Overal in het land wordt daaraan gewerkt rond het begin Vitale Vakantieparken. Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken draagt haar steentje bij. De Brabantse gemeente Oosterhout heeft voor recreatiepark De Eekhoorn wel een heel bijzonder concept ontwikkeld. Daarbij is tijdelijke huisvesting van spoedzoekers de motor voor toeristische ontwikkeling.