Geplaatst op: 08-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

1e resort voor EuroParcs in Oostenrijk

1e resort voor EuroParcs in Oostenrijk
EuroParcs zet met een eerste resort in Oostenrijk haar internationale ambities kracht bij. Op donderdag 17 september start de verkoop van vakantiewoningen op EuroParcs Alpenresort Olympiaregion Seefeld.  Dat gebeurt in het informatiecentrum op het resort in Maarn dat geheel in Oostenrijkse sfeer wordt omgeturnd. De keten heeft al een park in België en op Bonaire. Samen met investeerder Waterland maakt EuroParcs vaart. Onlangs werd keten Droomparken nog overgenomen.

Europarcs heeft meer Europese ambities. "Het zal niet bij dit resort blijven. Wij oriënteren ons momenteel op meerdere investeringslocaties in Europa”, verklaart Wim Vos namens de directie van EuroParcs. "De voorwaarden om wel of niet in een project te stappen zijn daarbij hetzelfde als in Nederland. Het moet gaan om locaties in een unieke omgeving die niet alleen Nederlandse investeerders en vakantievierders maar ook buitenlandse ondernemer en particulieren moet aanspreken. Wij verleggen daarmee de lat naar een nog hoger niveau, maar de basis blijft hetzelfde: Wij ontwikkelen vakantieparken, investeerders stappen daarin door één of meerdere vakantiewoningen te kopen, deze worden vervolgens verhuurd aan gezinnen en de investeerders en wij profiteren daarvan middels de verhuuropbrengsten.”

Veelzijdige vakantieregio

EuroParcs Alpenresort Olympiaregion Seefeld ligt op ruim 1.100 hoogte in Leutasch in een befaamd wintersportgebied dat twee keer het decor was van de Olympische Spelen. In het gebied kunnen zowel de geoefende als de beginnende wintersporters aan hun trekken komen. Daarnaast is Wim Vos: ,,De bergen rondom Leutasch zijn bijzonder, omdat ze veel mogelijkheden bieden voor Leutasch wereldberoemd geworden door de uitstekende langlaufmogelijkheden. Ook in de zomer zijn er volop activiteiten mogelijk.


75 luxe chalets

EuroParcs gaat een resort met 75 chalets bouwen voor 4 en 6 personen. De chalets staan op grote kavels waardoor eigenaren straks de beschikking hebben over een tuin en een ruimte om zich terug te trekken met de familie. De inrichting van de chalets is luxueus, waardoor ze niet alleen passend is bij de rijke omgeving maar ook in alle opzichten het ‘thuisgevoel’ oproept. 



Centrale faciliteiten

Het vakantiepark krijgt verder uitgebreide wellnessfaciliteiten: van een sauna en een infraroodcabine tot een verwarmd binnenzwembad en een stoombad. Een restaurant en een (après-ski) bar geven het vakantiepark nog meer cachet. 


Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, Oostenrijk

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...