Geplaatst op: 27-08-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

EuroParcs winnaar verkoopprocedure Hermenzeil

EuroParcs winnaar verkoopprocedure Hermenzeil

Een mooie overwinning voor EuroParcs. Het bedrijf mag van de Brabantse gemeente Geertruidenberg jachthaven en recreatiecentrum Hermenzeil ontwikkelen. Het gebied kent een roerige geschiedenis. Om de criminaliteit een halt toe te roepen, voelde de gemeente zich genoodzaakt met steun van de provincie Noord-Brabant de jachthaven te kopen. Na een lang verkoopproces met uiteindelijk drie gegadigden is EuroParcs er met de winst vandoor gegaan. Het bedrijf had volgens de gemeente de beste plannen. Hoeveel EuroParcs heeft betaald is niet bekend gemaakt. Het is wel minder dan de 1,8 miljoen euro die de gemeente heeft betaald. Overigens was in het proces prijs maar voor 30% bepalend voor de winnaar.


De plannen die EuroParcs met het terrein heeft, worden in het najaar 2020 bekendgemaakt. Europarcs hoopt in het voorjaar 2023 de eerste gasten op het nieuw te bouwen recreatiepark te kunnen verwelkomen. Het terrein is ruim twee (2,19) hectare groot en bestaat uit en horecapand met bedrijfswoning een terras, een chaletpark/recreatieterrein, een botenstalling, woonark, havenkantoor, werkplaats/loods en een recreatieruimte met sanitaire voorzieningen. De jachthaven maakte geen onderdeel uit van de verkoop. De winnaar kan wel van het water gebruik maken. 


In verkoopprocedure stond zorgvuldigheid voorop

De verkoopprocedure heeft in totaal ruim een jaar in beslag genomen. In dit proces is zorgvuldigheid boven snelheid verkozen. Ook corona heeft invloed op de looptijd van deze procedure gehad. De procedure bestond uit 3 fasen, waarbij op basis van kwaliteit en prijs partijen punten konden scoren. Kwaliteit bepaalde 70% van de score en prijs 30%.


De gemeente en provincie zijn tevreden met de winnende partij en de plannen voor het gebied. Teleurstellend is wel dat de opbrengst lager is dan de aankoopprijs. Wethouder Van Oort: ‘We kijken ook naar de lange termijn en zijn blij dat we een financieel solide partij als EuroParcs in onze gemeente mogen verwelkomen. De vestiging van een recreatiepark in onze gemeente geeft een belangrijke impuls aan het toerisme, niet alleen in onze gemeente, maar ook in de regio’.




In oktober 2020 sluiten de gemeente en Europarcs een optieovereenkomst af. Tijdens de daaropvolgende optieperiode werkt Europarcs haar plannen verder uit. De gemeente gebruikt deze periode om een integriteitsscreening uit te voeren. Na afloop van deze periode vindt de daadwerkelijke verkoop van de jachthaven plaats.


Roerige voorgeschiedenis

Eind 2017 kocht gemeente Geertruidenberg, met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant, Hermenzeil in Raamsdonk. Met als doel te interveniëren in een broedplaats van criminele activiteiten en te voorkomen dat dit soort activiteiten in de toekomst weer kunnen plaatsvinden. Na het besluit van de gemeenteraad in augustus 2018 dat de nieuwe invulling moet bijdragen aan de toeristisch-recreatieve doelstellingen in het gebied, is in het voorjaar van 2019 de verkoopprocedure gestart.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, watersport, vakantieparken, bungalowparken, jachthavens, Noord-Brabant

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...