Geplaatst op: 17-08-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Nederland populairder bij camperaars

Nederland populairder bij camperaars
Meer Nederlandse camperaars hebben dit jaar voor Nederland als vakantiebestemming gekozen dan vooraf verwacht. Bij de vakantiekeuze werd hygiëne het belangrijkste. In het voorjaar gaf 63% van  de ondervraagden aan op vakantie te willen. Van hen is een deel nog niet vertrokken en van hen wil een meerderheid in september op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van camperdeelplatform Goboony onder circa 2.000 camperaars die zowel in het voorjaar als augustus camperaars ondervroeg.

Waar van te voren slechts 29% aangaf voor een camper te kiezen in verband met hygiëne, merkt uiteindelijk 41% dat als belangrijkste overweging bij het boeken aan. In het voorjaar gaf 63% van de Nederlandse camperaars aan nog steeds op vakantie te willen deze zomer. Om zo goed mogelijk met de coronaontwikkelingen rekening te houden waren veel camperaars (29%)  van plan om dit jaar op de bonnefooi te reizen en last-minute een bestemming te bepalen. Drukte vermijden was een andere belangrijke overweging: 56% gaf dit als verwachting aan. 

Nederland populairder

Er zijn meer mensen in Nederland op vakantie geweest dan vooraf verwacht: in plaats van de voorspelde 40%, gaf ruim 48% aan deze zomer in Nederland te zijn gebleven. Scandinavië kreeg juist minder vakantiegangers dan verwacht. Vooraf dacht 14% van de respondenten deze zomer naar Scandinavië te gaan, terwijl uiteindelijk maar 4% ging.  De verwachte 63% van de respondenten is inmiddels nog niet allemaal op vakantie geweest. Er is nog een grote groep die nog weg wil: de meerderheid verwacht in september te gaan. 


Andere prioriteiten

Bij het boeken zijn ook de prioriteiten verschoven. In het voorjaar gaf 38% van de respondenten aan de flexibele annuleringsvoorwaarden het belangrijkste te vinden. Uiteindelijk bleek het hygiëneprotocol voor de camperaars deze zomer het belangrijkste: 41% gaf aan dit de belangrijkste reden voor een campervakantie te vinden. Prijsvoordeel bleek ook minder belangrijk dan gedacht: 28% van de respondenten gaf vooraf aan dat een belangrijke overweging voor een campervakantie te vinden. Uiteindelijk bleek voor slechts 16% dat in de praktijk een belangrijke reden. De veiligheid is deze zomer dus belangrijker dan de portemonnee.

Over het onderzoek

Goboony deed onderzoek onder circa 1.700 Nederlandse camperaars. De voorspellingen zijn verzameld in de maanden april, mei en juni. Om te kijken of de voorspellingen zijn uitgekomen, heeft Goboony nogmaals respondenten ondervraagd in de maand augustus.
Link: https://www.goboony.nl
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campers, kampeerauto's

||| Blogs |||

08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

24/09/20
Nationale Horecadag op vrijdag 9 oktober
Horeca houdt voor de tweede keer de Nationale Horecadag. In 2020 is dat op vrijdag 9 oktober.
23/09/20
TUI verkocht slechts 15% van zomerprogramma 2020
Net als veel andere reisorganisaties maakt TUI een dramatisch jaar mee met ingestorte boekingen en een uiterst financieel uitdagende periode. Wat reisbedrijven grote parten speelt is het feit dat het vertrouwen bij de consument in vakanties nog ver te zoeken is
23/09/20
Theaterfestival Boulevard wint prijs van theatercritici en lof voor spelen in coronatijd
Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch krijgt de Prijs van de Kritiek 2020. Het feit dat ook in coronatijd een alternatief festival werd georganiseerd kon op veel waardering van de jury rekenen.
23/09/20
Exclusief voor leden
Attractiepark Duinrell verlengt seizoen met dino's
Naast de 40 attracties en 21 glijbanen in het Tikibad, kunnen gasten tijdens hun bezoek aan Duinrell speuren naar 20 levensgrote én bewegende dinosaurussen.
23/09/20
Luchtvaartmaatschappijen moeten binnen 7 dagen terugbetalen
Alle luchtvaartmaatschappijen moeten vanaf 1 oktober weer binnen 7 dagen de prijs van een vliegticket terugbetalen bij annulering van een vlucht. Dat is de termijn die de Europese Verordening ook voorschrijft. De ILT gaat daarop handhaven in Nederland.
23/09/20
Paalberg is eerste koninklijke camping
Nederland heeft een eerste koninklijke camping. De eer valt Recreatiepark de Paalberg in Ermelo te beurt. Het bedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en heeft deze week het predicaat ‘Koninklijke hofleverancier’ ontvangen.
23/09/20
Gemeente Rotterdam geeft lening aan noodlijdend Blijdorp
Gemeente Rotterdam geeft Blijdorp een lening van 10 miljoen euro anders gaat het park failliet.
23/09/20
Fors plan voor verbinding Leekstermeer en Zuidlaardermeer
De provincie Groningen laat in 2021 de omgeving van de Meerweg, aan de oostzijde van het Paterswolds...