Geplaatst op: 14-08-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Roompot wil met nieuw park in Vlaamse Ardennen fietstoeristen trekken

Roompot wil met nieuw park in Vlaamse Ardennen fietstoeristen trekken
Roompot, op de Nederlandse markt met 109 vakantieparken een grote speler, wil ook in België uitbreiden. De keten heeft op dit moment maar twee vakantieparken bij onze zuiderburen. Eerder werd de bouw van een nieuw park in Belgisch Limburg aangekondigd en nu maakt Roompot de bouw van een vakantiepark bij Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen bekend. 

Roompot heeft op dit moment 157 vakantieparken in haar portfolio waarvan 109 in Nederland, 38 in Frankrijk, 7 in Duitsland, 2 in België en 1 in Spanje.

Duurzaam vakantiepark gericht op fietsers en andere sporters 

In het voorjaar van 2021 zal Roompot met de bouw van een nieuw, duurzaam park met 128 vakantiewoningen in Beveren bij Oudenaarde starten. Roompot zal bij de bouw van de vakantiewoningen en het nieuwe centrumgebouw extra aandacht schenken aan de noden van fietsers en andere sporters. Zo krijgen de vakantiewoningen allemaal een mooie opberg- en wasplaats voor de fietsen van de gasten. De Vlaamse Ardennen zijn namelijk een trekpleister voor groepen fietsers, sportclubs e.a. die vaak op zoek zijn naar een leuke en aangename vakantiewoning waar zij samen een leuke tijd kunnen doorbrengen. 



Ook in het nieuwe centrumgebouw van het park voorziet Roompot veel plaats voor fietsers. Naast de receptie en fiets(ers)vriendelijke horeca voorziet het een mooie shop voor wielrenners. Gezinnen, groepen en actieve gasten zullen ongetwijfeld ook erg aangetrokken worden door de vele outdoor mogelijkheden van The Outsider, dat zich net naast het nieuwe park bevindt. Het biedt meer dan 60 outdoor-activiteiten aan, waaronder een moerasparcours, kajaktochten, waterskiën, death rides, etc. 

Duurzame lodges en art shelters

In totaal komen er op het park 128 lodges, vakantiewoningen en zogenaamde ark shelters die deels direct aan het water zijn gelegen en voor een unieke beleving garant staan. Hiervan voorziet Roompot 35 vier- en 42 zespersoonslodges, waarvan verschillende speciaal ontworpen voor gasten met kinderen en andere met infraroodsauna en stortdouches.

Bijzonder worden vooral de 23 ark shelters waarvan een deel op palen boven water staat in het midden van het park. Die minimalistische en duurzame woningen in Scandinavische stijl bieden alle comfort en moderniteit aan hun vier gasten, terwijl zij zich door de grote glaspartijen onmiddellijk een met de natuur voelen.



Verder liet Roompot 13 twaalfpersoonswoningen, 2 veertienpersoonswoningen aangepast voor andersvaliden en 13 woningen voor zestien personen op de plannen van het park intekenen. 

Zowel de lodges als de ark shelters worden voornamelijk in hout gebouwd en zijn hierdoor erg klimaatvriendelijk. Het natuurlijke materiaal onttrekt namelijk heel wat CO2 uit de lucht en integreert zich gemakkelijk in het groene landschap van het park. Ook de groepswoningen zullen deels uit hout, maar ook in steen worden gebouwd. 


Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, belgie

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...