Geplaatst op: 03-08-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Horecava op de agenda

Horecava op de agenda
RAI heeft de Horecava voor 2021 op de agenda gezet. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De diverse kennissessies, het theaterprogramma en de productpresentaties ter plekke zijn online op horecava.nl te volgen. Daarnaast biedt Horecava de mogelijkheid om (virtueel) contact te leggen met exposanten.

Uit onderzoek onder bezoekers van Horecava blijkt dat maar liefst 92% van de respondenten verwacht naar de vakbeurs te komen als de juiste veiligheidsmaatregelen genomen zijn. Daarnaast hebben exposanten te kennen gegeven dat ze graag in contact komen met hun doelgroep middels het platform.

RAI Amsterdam is in staat om een veilige Horecava te organiseren. Carlijn Groen, Group Food Director Horecava licht toe: "We volgen de protocollen die de evenementenindustrie heeft opgesteld en waar de RAI zich aan committeert. We zijn er straks klaar voor om bezoekers en exposanten op een veilige en gastvrije Horecava te verwelkomen.” Zo krijgt de Horecava een aangepaste indeling met bredere gangpaden, is er crowdmanagement en zorgen diverse veiligheidsmaatregelen in het beursgebouw ervoor dat de 1,5-meter richtlijn kan worden gevolgd. 

Groen vervolgt: "Het aantal bezoekers moet worden beperkt om aan deze regelgeving te kunnen voldoen, waarbij we blijven streven naar een representatieve dwarsdoorsnede van alle segmenten en doelgroepen in de markt. Om al onze trouwe bezoekers de kans te geven toch mee te doen richten we een online event in waar diverse onderdelen van de beurs terugkomen.”
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, beurzen, vakbeurzen

||| Blogs |||

29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/09/20
Exclusief voor leden
Preston Palace groeit en zoekt medewerkers
In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert all inclusive hotel Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven.
21/09/20
Exclusief voor leden
Ondernemersorganisaties en vakbond vragen om overgangsregime naar nieuw pensioenstelsel
FNV, VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op om snel gezamenlijk een overgangsregime te ontwikkelen in verband met de komst van het nieuwe pensioenstelsel.
20/09/20
KHN verwijt kabinet symboolpolitiek
Koninklijke Horeca Nederland kwalificeert de maatregelen van het Nederlandse kabinet om in de Randstad de coronaepedemie te te dammen als symboolpolitiek. Saillant detail is dat ook KHN erkent dat er voor sommige horeca voorlopig geen toekomst is.
17/09/20
KHN: horeca sluiten na 24:00 is geen oplossing
KHN vindt dit een slecht plan en legt uit waarom.
16/09/20
Exclusief voor leden
Eenvijfde Nederlanders loopt corona op in vrijetijdssector
In hoeverre is de vrijetijdsbranche verantwoordelijk voor het oplopend aantal besmettingen? Met de epidemologische rapporten van het RIVM vanaf 1 juli analyseert de redactie van NRIT de situatie.
16/09/20
Gewerkte uren in recreatie en horeca nog steeds niet op niveau
Hoe ontwikkelde het aantal gewerkte uren tijdens de coronacrisis in horeca en recreatie?
16/09/20
Nog twee weken om de SLIM-regeling aan te vragen
Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten.
13/09/20
Horeca een van de koplopers bij NOW 2.0
UWV heeft in totaal ruim 63.000 aanvragen toegekend voor de tweede Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0).