Geplaatst op: 15-07-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Nederlandse campings voorzien goede zomer

Nederlandse campings voorzien goede zomer
Camping De Lakens, Bloemendaal
Nederlandse campings gaan een goed zomerseizoen tegemoet. Hoewel ruim 65% van de Nederlandse campings minder buitenlandse toeristen verwelkomt, wordt dit ruimschoots goed gemaakt door bezoekers uit eigen land. Staycation en Pop-up campings zijn "hot” en met name de verhuur van luxe tenten en accommodaties zit in de lift. Dat blijkt uit onderzoek van campingplatform JetCamp.com onder duizenden Europese campings en vakantieparken in Europa. 

Ruime meerderheid ziet toename reserveringen

Met name Nederlandse campings doen het goed in Europa. Een klein deel verwacht minder reserveringen, maar de meeste campings (75%) hebben goede hoop op een druk bezocht hoogseizoen. Dat komt met name doordat Nederlanders dichtbij huis blijven. Voor veel Italiaanse en Franse campings ziet dit seizoen er minder rooskleurig uit. Zij moeten het hebben van buitenlandse toeristen, maar zien juist die groep met 89% dalen. "Ik verwacht de komende jaren een significante groei in binnenlands kampeertoerisme”. Stelt een campingeigenaar in de buurt van het Duitse Mainz.

1 op de 6 plaatst extra sanitair

Campingeigenaren doen er alles aan om consumenten te overtuigen een camping te boeken. Ongeveer 15% van de campings plaatst extra (privé) sanitair. En 88% van de campings maakt het sanitair dit jaar vaker schoon. Bij een aantal campings geldt dat gasten vooraf moeten reserveren voor faciliteiten als het zwembad en het restaurant."Geen handdoeken in toiletgebouw maar papieren handdoeken” vertelt een Nederlandse eigenaar van een boerencamping.

43% campings in Europa vreest voor voortbestaan

Bijna de helft van de Europese campings heeft het lastig en vreest voor de continuïteit van hun bedrijf. Door verbeterde verwachtingen voor het hoogseizoen is dat in Nederland nog 27%. Twee maanden geleden was dat nog 50%. Vooral landen die voor een groot deel leunen op buitenlandse toeristen hebben het moeilijk. Met name campings in Frankrijk (64%) en Italië (68%) maken zich zorgen.Wat opvalt is dat slechts 41% van de Italiaanse campings een beroep heeft kunnen doen op overheidssteun. Duitse (75%) en Franse (72%) campings konden veel vaker aankloppen bij de overheid. Ongeveer 60% van de Nederlandse campings heeft een beroep kunnen doen op hulp van de overheid.

Dichtbij favoriet

"We zien een toename van bezoekers die op zoek zijn naar glamping en pop-up campings met een festival-sfeer. Ook merken we een toenemend zoekvolume op vakanties dichtbij, op maximaal 2 uur rijden. Bij voorkeur in eigen land, waar de maatregelen in vergelijking met de landen om ons heen vrij beperkt zijn”. Aldus Erwin Hoevenaar, eigenaar van campingplatform JetCamp.com. "In het voorjaar waren campings massaal gesloten. Of het hoogseizoen het jaar nog enigszins goed kan maken zal met name afhangen van het weer.” 
Link: https://www.jetcamp.com/nl/
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, campings, kampeerterreinen

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
22/03/24
Exclusief voor leden
Wereldreistrends
Een interessant onderzoek van Skyscanner die het recente boekgedrag van reizigers wereldwijd in kaart heeft gebracht. Ze rapporteren over reisplannen voor de periode juni-augustus 2024 en spiltsen die uit naar regio.
20/03/24
Veel reisverkeer met Paasweekend
Parijs, Barcelona en Amsterdam zijn de meest populaire bestemmingen voor Nederlanders tijdens het Paasweekend. Naar Nederland komen vooral Duitsers, Belgen en Italianen. De Fransen volgen op plek 4. Dat ziet Booking.com in haar data.
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
11/03/24
Update voor fietsroute Venlo - Kleve
Vijf projecten die grensoverschrijdende samenwerking tussen Limburg en Duitsland bevorderen, krijgen subsidie vanuit het Kleinprojectenfonds. Onder meer een fietsroute wordt verbeterd en subsidie maakt gebundelde informatie mogelijk over evenementen.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...