Geplaatst op: 15-07-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Happiness Museum in Denemarken

Happiness Museum in Denemarken
Foto: Visit Denmark / Kim Wyon
In de vrijetijdsbranche gaat het vooral om het creëren van geluksmomenten voor de gasten. Onderzoek naar geluk staat evenwel nog in de kinderschoenen. Denemarken, een van de gelukkigste landen ter wereld, heeft een eigen Happiness Research Institute. Dit instituut heeft nu een museum opgericht waar bezoekers meer te weten kunnen komen over die ogenschijnlijk ongrijpbare gemoedstoestand die geluk heet. 

In The Happiness Museum krijgen bezoekers antwoord op vragen als ‘Hoe heeft het goede leven zich in de loop der tijd ontwikkeld?’ en ‘Kun je geluk echt meten? Zo ja, hoe dan?’.

De initiatiefnemer achter dit kleine museum is The Happiness Research Institute in Kopenhagen, dat zich dagelijks inzet voor kennis over geluk en kwaliteit van leven. Meik Wiking, directeur van het instituut en auteur van verschillende boeken over geluk en kwaliteit van leven: "De VN heeft geluk op de agenda gezet met het World Happiness Report (een onderzoek naar de toestand van mondiaal geluk onder 156 landen). Hierin staat Denemarken telkens aan de top als een van de beste landen ter wereld op het gebied van geluk. Daarom denken we dat Denemarken een voor de hand liggende plek is voor een museum dat zich richt op hoe we een beter kader kunnen creëren voor een goed leven".

Deense manier van leven

"Van over de hele wereld is er interesse voor de Deense manier van leven. Men wil weten hoe wij Denen dat doen ‘gelukkig zijn en kwaliteit van leven’ te ervaren. Met het museum geven we onze gasten, en onszelf, de kans om dieper op het onderwerp in te gaan en meer te leren”, aldus Mikkel Aarø-Hansen, CEO van DMO Wonderful Copenhagen.

Denktank The Happiness Research Institute

Achter het museum zit de denktank The Happiness Research Institute, in 2013 opgericht vanwege een toenemende politieke focus op kwaliteit van leven, waaronder de VN-geluksresolutie en het World Happiness Report. The Happiness Museum en The Happiness Research Institute worden geleid door Meik Wiking, die ook de auteur is van de drie internationale bestsellers ‘The Little Book of Happiness’, ‘The Little Book of Hygge’ en ‘The Art of Making Memories’, die samen in meer dan 50 landen zijn gepubliceerd.
Link: https://www.thehappinessmuseum.com

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     





    ||| Nieuws |||

    27/03/24
    Uitbreiding KLM-busdienst
    Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
    27/03/24
    Exclusief voor leden
    Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
    Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
    26/03/24
    Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
    Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
    25/03/24
    Exclusief voor leden
    Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
    Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
    25/03/24
    Toerisme Award voor GeoFort
    Ondernemer Willemijn Simon van Leeuwen heeft de Toerisme Award gewonnen. Ze kreeg de award uitgereikt op de opening van het toeristisch seizoen in Rivierenland. De DMO vierde een extra feestje vanwege het 20-jarig bestaan.
    25/03/24
    Exclusief voor leden
    Goed toeristisch jaar voor Royal Delft
    Dat het inkomend toerisme in 2023 weer volop draaide zagen ze ook bij Royal Delft. De bezoekersaantallen en omzet groeiden fors. Het bedrijf richt zich met een unieke propositie op de toeristische markt.
    22/03/24
    Exclusief voor leden
    Wereldreistrends
    Een interessant onderzoek van Skyscanner die het recente boekgedrag van reizigers wereldwijd in kaart heeft gebracht. Ze rapporteren over reisplannen voor de periode juni-augustus 2024 en spiltsen die uit naar regio.
    22/03/24
    Drenthe lanceert campagne: Dit is de kracht van Oer
    Marketing Drenthe heeft de multimediale campagne 'Dit is de kracht van Oer' gelanceerd. De campagne richt zich op het Drentse landschap als perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag en de wereld even op pauze te zetten. Doelgroep zijn stellen van 35 jaar en ouder met een interesse in natuur en cultuur.

    ||| Agenda |||

    18/04/24
    18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
    Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
    05/06/24 t/m 07-06-24
    05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
    Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
    24/06/24 t/m 26-06-24
    24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
    Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
    25/06/24 t/m 28-06-24
    25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
    Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...