Geplaatst op: 15-07-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Happiness Museum in Denemarken

Happiness Museum in Denemarken
Foto: Visit Denmark / Kim Wyon
In de vrijetijdsbranche gaat het vooral om het creëren van geluksmomenten voor de gasten. Onderzoek naar geluk staat evenwel nog in de kinderschoenen. Denemarken, een van de gelukkigste landen ter wereld, heeft een eigen Happiness Research Institute. Dit instituut heeft nu een museum opgericht waar bezoekers meer te weten kunnen komen over die ogenschijnlijk ongrijpbare gemoedstoestand die geluk heet. 

In The Happiness Museum krijgen bezoekers antwoord op vragen als ‘Hoe heeft het goede leven zich in de loop der tijd ontwikkeld?’ en ‘Kun je geluk echt meten? Zo ja, hoe dan?’.

De initiatiefnemer achter dit kleine museum is The Happiness Research Institute in Kopenhagen, dat zich dagelijks inzet voor kennis over geluk en kwaliteit van leven. Meik Wiking, directeur van het instituut en auteur van verschillende boeken over geluk en kwaliteit van leven: "De VN heeft geluk op de agenda gezet met het World Happiness Report (een onderzoek naar de toestand van mondiaal geluk onder 156 landen). Hierin staat Denemarken telkens aan de top als een van de beste landen ter wereld op het gebied van geluk. Daarom denken we dat Denemarken een voor de hand liggende plek is voor een museum dat zich richt op hoe we een beter kader kunnen creëren voor een goed leven".

Deense manier van leven

"Van over de hele wereld is er interesse voor de Deense manier van leven. Men wil weten hoe wij Denen dat doen ‘gelukkig zijn en kwaliteit van leven’ te ervaren. Met het museum geven we onze gasten, en onszelf, de kans om dieper op het onderwerp in te gaan en meer te leren”, aldus Mikkel Aarø-Hansen, CEO van DMO Wonderful Copenhagen.

Denktank The Happiness Research Institute

Achter het museum zit de denktank The Happiness Research Institute, in 2013 opgericht vanwege een toenemende politieke focus op kwaliteit van leven, waaronder de VN-geluksresolutie en het World Happiness Report. The Happiness Museum en The Happiness Research Institute worden geleid door Meik Wiking, die ook de auteur is van de drie internationale bestsellers ‘The Little Book of Happiness’, ‘The Little Book of Hygge’ en ‘The Art of Making Memories’, die samen in meer dan 50 landen zijn gepubliceerd.
Link: https://www.thehappinessmuseum.com

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     






    ||| Nieuws |||

    15/04/24
    Minke Rabaut in workshop 3ST
    Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
    15/04/24
    Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
    Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
    11/04/24
    Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
    Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
    09/04/24
    Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
    Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
    05/04/24
    Exclusief voor leden
    Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
    Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
    03/04/24
    Exclusief voor leden
    Hoe bouw je een onderscheidend merk?
    Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
    03/04/24
    ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
    Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
    03/04/24
    Exclusief voor leden
    Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
    Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

    ||| Agenda |||

    27/05/24
    27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
    De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
    24/06/24 t/m 26-06-24
    24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
    Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
    25/06/24 t/m 28-06-24
    25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
    Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...