Geplaatst op: 13-07-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Breebronne neemt e-waterfiets in gebruik

Breebronne neemt e-waterfiets in gebruik
De waterfiets heeft een enorm slecht imago, oubollige zwanen die ook nog eens loeizwaar trappen. De e-waterfiets moet daar verandering in brengen. Naast de elektrische ondersteuning is verder opvallend dat recreëren op het water voorop staat. Vakantiepark BreeBronne in Maasbree neemt als eerste in Nederland twee elektrische waterfietsen van Ceclo in gebruik.

Volgens Viktor Ponten, eigenaar van Ceclo Nederland, blijft de traditionele waterfiets achter in uitstraling, comfort en vaareigenschappen. "Het trendy en luxe ontwerp van de Ceclo geeft de waterfiets een nieuw imago en toont aan dat het niet langer een knullig bootje hoeft te zijn in de vorm van een zwaan of een eend, of zelfs eentje met glijbaan”. De waterfietsen van Ceclo passen dan ook goed bij de zichtbare trend van steeds meer luxe en comfort op de Nederlandse parken.Mooi design

De Ceclo Original is een innovatief vaartuig, dat dankzij de ondersteuning van de elektrische motor en het gestroomlijnde design over goede vaareigenschappen beschikt. De waterfiets is ontworpen als eco-vriendelijk vaartuig en waar mogelijk gebouwd van gerecyclede en duurzame materialen. Hij wordt met de hand gebouwd en biedt met een lengte van bijna vier meter ruimte aan drie tot vier personen.

Dankzij de elektrische trapondersteuning haalt de Ceclo snelheden van 7 tot 10 kilometer per uur. Dat is drie keer zo snel als een normale waterfiets. De fabrikant mikt met de Ceclo niet alleen op vakantieparken, maar ook op grachtentochten in toeristische steden of andere recreatiegelegenheden aan het water. Uniek en onderscheidend aanbod

Vakantiepark BreeBronne in Maasbree heeft de Nederlandse primeur. Vanaf vrijdag kunnen gasten van het park ermee uitvaren, bijvoorbeeld voor een romantische picknick of een bezoek aan één van de strandjes. Eigenaar Roy Hermans zag als eerste toekomst in deze nieuwe vorm van recreatie. "Het is een uniek en onderscheidend aanbod voor onze gasten, een activiteit op het park die iedereen geweldig gaat vinden”, stelt hij. Trefwoorden: dagrecreatie, watersport

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/11/20
Eerste grensoverschrijdende Knopen Lopen wandelkaart verkrijgbaar
De wandelkaart van de gemeente Roerdalen is onlangs vernieuwd en uitgebreid met het knooppuntennetwe...
26/11/20
Exclusief voor leden
Wenteltoren geeft prachtig uitzicht over Waddenzee en achterland
De nieuwe 25 meter hoge uitkijktoren 'Marsktårnet' is ontworpen door het wereldberoemde Deense architectenbureau BIG en zal vanaf voorjaar 2021 onderdeel uitmaken van de Deense toeristische leisure en educatielocatie aan de rand van het moeraslandschap in Nationaal Park Waddenzee.
25/11/20
Blijf investeren in kwaliteit routenetwerken
De kwaliteit van de Overijsselse routenetwerken moet gelijk op lopen met de toenemende populariteit ...
25/11/20
Exclusief voor leden
Eigen vakantiepark voor Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard gaat in de regio een eigen vakantiepark realiseren. Directe aanleiding is de vraag van consumenten naar overnachtingsmogelijkheden in de regio. En die zijn schaars in de Alblasserwaard….
24/11/20
Naturalis en IUCN organiseren Groene Verkiezingsdebat
Het Groene Verkiezingsdebat, een initiatief van IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center, vindt plaats bij Naturalis in Leiden en is te volgen via een livestream.
23/11/20
Werkbezoek koning bij Blijdorp
Het bezoek stond in het teken van de grote gevolgen van de corona-uitbraak voor onderzoeks- en fokprogramma’s. Diverse programma’s zijn sinds de uitbraak afgeschaald of (tijdelijk) stopgezet.
23/11/20
Plannen voor Van Gogh Homeland Expercience met zeven torens
Noord-Brabant wil met een netwerk van zeven torens verspreid over het Van Gogh Nationaal Park aan het Brabantse leisureaanbod een derde grote publiekstrekker toevoegen.
20/11/20
Ondanks mooie zomer toch zorgen over Zeeuwse vrijetijdssector
De Zeeuwse vrijetijdssector wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. De sector, bestaande uit verblijf, horeca en vermaak, maakt in een enquête van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme alvast de balans op voor 2020 en de resultaten laten een zorgelijk beeld zien.