Geplaatst op: 02-07-2020
Auteur: Redactie
NRIT

Drenthe zoekt ambitieuze ondernemers voor Recreatie Excellentie Programma (REX)

Drenthe zoekt ambitieuze ondernemers voor Recreatie Excellentie Programma (REX)
Vitale Vakantieparken Drenthe start vanaf 1 juli 2020 met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Het programma is gericht op ambitieuze ondernemers die met hun vakantiepark tot de (inter)nationale willen behoren. Vitale Vakantieparken Drenthe is op zoek ondernemers die willen meedoen. Er is voor de plannen ook geld beschikbaar. Daarnaast komt er voor andere ondernemers een Recreatie Expert Team.

Met behulp van het REX-programma worden ambitieuze ondernemers uitgenodigd om door te groeien naar de (inter-)nationale top binnen hun eigen segment. Daarmee dragen zij bij aan de positionering van Drenthe als Oer-Provincie en als kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemming. Om dit te bereiken is Vitale Vakantieparken Drenthe op zoek naar ambitieuze ondernemers die zich verder willen ontwikkelen. Ook nieuwe ondernemers en investeerders in Drenthe kunnen deelnemen aan het REX-programma. De subsidie die een ondernemer kan ontvangen voor een vakantiepark bedraagt maximaal €100.000 euro. Voorwaarde is een gedegen en goedgekeurd parkprojectplan gericht op kwaliteitsverbetering, innovatie en verduurzaming én een eigen bijdrage van 2/3 van de totale investering.

Recreatie Expert Programma

Met het REX-programma wil Vitale Vakantieparken Drenthe de sector een impuls geven. De impact van de coronacrisis op de sector is groot, maar ondernemers geven aan dat ze ook graag willen door ontwikkelen. De ontwikkeling van het REX-programma is al vóór de crisis gestart en blijkt nu – meer dan ooit – een waardevolle aanvulling te zijn op de maatregelen die zowel landelijk als regionaal genomen zijn. 

Recreatie Expert Team 

Naast het REX-programma is Vitale Vakantieparken voornemens om vanaf 2021 een Recreatie Expert Team (RET) te starten, specifiek gericht op ondernemers in de verblijfsrecreatie. Het RET is een multidisciplinair adviesteam dat zich gaat richten op advisering en coaching van ondernemers. Via het loket IkbenDrentsondernemer.nl is meer informatie te vinden over de diverse maatregelen die tot nu toe zijn genomen gericht op het herstel van de sector.

Wat is Vitale Vakantieparken Drenthe?

Het programma Vitale Vakantieparken wil een kwalitatieve impuls aan de recreatiesector geven. De provincie Drenthe werkt samen met gemeenten, Recreatieschap Drenthe en Hiswa-RECRON aan het optimaliseren van het aanbod van vakantieparken en campings. Het programma richt zich specifiek op drie zaken: excelleren, transformeren en vitalisering & preventie. Ze wil het aantal goedlopende parken verdubbelen en daar waar parken geen recreatieve toekomst meer hebben, helpen te transformeren naar een andere bestemming met als doel een vitalere recreatiesector binnen de provincie Drenthe.

Aanmelden REX-programma

Ondernemers kunnen zich vanaf 1 juli 2020 aanmelden voor het REX-programma via www.vitalevakantieparkendrenthe.nl.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, Drenthe, innovatie, duurzaamheid, investeringen, vitale vakantieparken

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...