Geplaatst op: 02-07-2020
Auteur: Redactie
NRIT

KLM-ers als vrijwilligers aan de slag bij Aviodrome

KLM-ers als vrijwilligers aan de slag bij Aviodrome
Deze zomer gaan 10 KLM-ers bij Aviodrome in Lelystad aan de slag. Zo kunnen bezoekers hun vragen stellen aan echte stewardessen, piloten en andere vlieg-professionals. 

Toen veel KLM-medewerkers in maart thuis kwamen te zitten doordat het luchtverkeer stil kwam te liggen door de corona-maatregelen, wilden ze graag iets nuttigs doen met hun tijd. Zo is het project ‘Blauw Helpt’ ontstaan. De KLM-vrijwilligers helpen individuen met boodschappen doen of de hond uitlaten, maar ook assisteren ze bij de voedselbank en GGZ-instellingen. Nu musea weer open zijn, springen ze ook daar bij.  

Blauw helpt

"Musea werken veel met vrijwilligers. Een groot deel van deze mensen is echter 70 jaar of ouder en die kunnen in verband met corona nu niet ingezet worden. Wij hopen dit gemis wat te kunnen opvangen”, vertelt Luc Aughuet van 'Blauw Helpt'. Het Aviodrome hebben ze zelf benaderd. "Die kon gezien het onderwerp natuurlijk niet ontbreken. We merkten ook dat onze medewerkers hier heel enthousiast over waren.” 

Stewardess Esther Donkel zal deze zomer ongeveer twee dagen per week bezoekers gaan rondleiden, toezicht houden en vragen beantwoorden. "Ik kan minder uren vliegen dan normaal en vind het heel fijn dat ik me nu op een andere manier kan inzetten. Toen ik hoorde dat ze bij het luchtvaartmuseum wat extra hulp zochten heb ik me meteen opgegeven. Het is een mooie kans om met mijn eigen vak bezig te zijn en mensen te helpen. Echt helemaal mijn straatje.” 

Vrijwilligers van onschatbare waarde

Serena van Kammen, general manager van Aviodrome, is heel blij met de inzet van de KLM-medewerkers. "We hebben hier een hele trouwe, vaste groep vrijwilligers. Ze zijn van onschatbare waarde voor ons museum. Echter, het overgrote deel van deze mensen is ouder dan zeventig jaar en met de Museumvereniging is afgesproken dat voor hun eigen bescherming we deze groep nog niet kunnen inzetten zolang de corona-maatregelen gelden. Dat missen we uiteraard, dus het is heel fijn dat we nu vlieg-professionals hebben die ons bij kunnen staan en vanuit hun eigen ervaring bezoekers kunnen helpen. Dat is echt een aanwinst.”   
Topics:Cultuur
Trefwoorden: cultuur, musea

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...