Geplaatst op: 01-07-2020
Auteur: Redactie
NRIT

easyJet hervat vluchten vanaf Schiphol

easyJet hervat vluchten vanaf Schiphol
easyJet is vanaf vandaag weer begonnen met vliegen vanaf de luchthaven Schiphol. Dat is de eerste keer sinds eind maart, toen easyJet besloot alle toestellen aan de grond te houden vanwege het coronavirus. De eerste vlucht vertrok om 7:00 uur vanaf de Amsterdamse luchthaven richting het Spaanse Malaga. 

Op 15 juni zijn de eerste vluchten van easyJet weer begonnen op voornamelijk binnenlandse routes in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, en Italië. Hier komen nu de routes vanaf Schiphol bij. In juli vliegt easyJet vanaf Schiphol naar 26 bestemmingen en dit wordt uitgebreid naar 35 bestemmingen in augustus, aangepast op de behoefte van de reiziger. 

William Vet, Countrymanager easyJet Nederland, zegt: "Ik ben erg blij dat we ook op Schiphol onze passagiers weer aan boord kunnen verwelkomen. Na deze lange tijd bouwen we onze vluchten rustig weer op en verwachten we in augustus weer naar 90% van onze bestemmingen te kunnen vliegen. Passagiers die hun zomervakantie of een andere reis willen plannen, hopen we hiermee zoveel mogelijk keuze te geven.” 

Er zijn verschillende maatregelen door easyJet en Schiphol genomen om de veiligheid van passagiers in het vliegtuig en op de luchthaven te waarborgen. Zo is het voor passagiers en bemanning verplicht een mondkapje te dragen aan boord, worden de vliegtuigen extra goed gereinigd en zijn er geavanceerde HEPA-filters aanwezig in elk easyJet vliegtuig. Ook wordt tijdelijk geen eten geserveerd aan boord. Waar de bezettingsgraad het toelaat worden passagiers verspreid in het vliegtuig, om zo meer afstand van elkaar te houden. Deze maatregelen zijn vastgesteld in overleg met de luchtvaartautoriteiten ICAO en EASA en volgen de adviezen van het RIVM. Op Schiphol zijn op drukke plekken mondkapjes verplicht en zijn er verschillende punten ingericht waar desinfectiemiddel aanwezig is. 
Trefwoorden: luchtvaart

||| Blogs |||

28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/08/20
Booking.com ontslaat kwart van personeel
Booking.com gaat wereldwijd een kwart van alle banen schrappen.
04/08/20
Consumentenbond niet blij met communicatie rond vouchers
De Consumentenbond is niet tevreden over de communicatie van reisorganisaties rond de vouchers die ANVR-reisorganisaties uitgeven met SGR-dekking.
04/08/20
Exclusief voor leden
easyJet wil op 40% capaciteit vliegen
Voor de komende drie maanden wil easyJet de capaciteit uitbreiden naar 40% van de vloot. Dat is 10% hoger dan aanvankelijk gepland.
03/08/20
Intensieve samenwerking tussen De Jong Intra en Oad
De coronacrisis levert ook mooie initiatieven op. De Jong intra vakanties en Oad gaan intensief samenwerken bij de uitvoer van de busreizen. Per direct vertrekken de reizen van beide organisaties vanaf hetzelfde vertrekpunt in Zeddam.
03/08/20
A380 weer dagelijks op Schiphol
Emirates vliegt sinds afgelopen zaterdag weer elke dag met haar A380 van Dubai naar Amsterdam. ’s ...
02/08/20
Rake klappen voor KLM
KLM heeft het eerste halfjaar van 2020 een operationeel verlies geleden van 768 miljoen euro. De omzet werd bijna gehalveerd naar 2,8 miljard euro. KLM verwacht dat herstel van de vraag nog jaren gaat duren. Als gevolg daarvan moet KLM ondanks de steunmaatregelen het personeelsbestand met 4.000 tot 5.000 arbeidsplaatsen (fte) inkrimpen.
31/07/20
Luchtvaart in juni: minder dan een tiende van het aantal passagiers
In juni 2020 reisden ruim een half miljoen reizigers van en naar de vijf nationale luchthavens in Nederland. Dit is 93 procent minder dan de 7,5 miljoen passagiers in juni 2019.
30/07/20
ANVR wil één gezamenlijk Europees reisadvies
ANVR vindt dat er één Europees reisadvies moet komen. De lappendeken aan nationale reisadviezen is de koepel een doorn in het oog.