Geplaatst op: 01-07-2020
Auteur: Redactie
NRIT

easyJet hervat vluchten vanaf Schiphol

easyJet hervat vluchten vanaf Schiphol
easyJet is vanaf vandaag weer begonnen met vliegen vanaf de luchthaven Schiphol. Dat is de eerste keer sinds eind maart, toen easyJet besloot alle toestellen aan de grond te houden vanwege het coronavirus. De eerste vlucht vertrok om 7:00 uur vanaf de Amsterdamse luchthaven richting het Spaanse Malaga. 

Op 15 juni zijn de eerste vluchten van easyJet weer begonnen op voornamelijk binnenlandse routes in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, en Italië. Hier komen nu de routes vanaf Schiphol bij. In juli vliegt easyJet vanaf Schiphol naar 26 bestemmingen en dit wordt uitgebreid naar 35 bestemmingen in augustus, aangepast op de behoefte van de reiziger. 

William Vet, Countrymanager easyJet Nederland, zegt: "Ik ben erg blij dat we ook op Schiphol onze passagiers weer aan boord kunnen verwelkomen. Na deze lange tijd bouwen we onze vluchten rustig weer op en verwachten we in augustus weer naar 90% van onze bestemmingen te kunnen vliegen. Passagiers die hun zomervakantie of een andere reis willen plannen, hopen we hiermee zoveel mogelijk keuze te geven.” 

Er zijn verschillende maatregelen door easyJet en Schiphol genomen om de veiligheid van passagiers in het vliegtuig en op de luchthaven te waarborgen. Zo is het voor passagiers en bemanning verplicht een mondkapje te dragen aan boord, worden de vliegtuigen extra goed gereinigd en zijn er geavanceerde HEPA-filters aanwezig in elk easyJet vliegtuig. Ook wordt tijdelijk geen eten geserveerd aan boord. Waar de bezettingsgraad het toelaat worden passagiers verspreid in het vliegtuig, om zo meer afstand van elkaar te houden. Deze maatregelen zijn vastgesteld in overleg met de luchtvaartautoriteiten ICAO en EASA en volgen de adviezen van het RIVM. Op Schiphol zijn op drukke plekken mondkapjes verplicht en zijn er verschillende punten ingericht waar desinfectiemiddel aanwezig is. 
Trefwoorden: luchtvaart

||| Blogs |||

28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/08/20
Booking.com ontslaat kwart van personeel
Booking.com gaat wereldwijd een kwart van alle banen schrappen.
04/08/20
Consumentenbond niet blij met communicatie rond vouchers
De Consumentenbond is niet tevreden over de communicatie van reisorganisaties rond de vouchers die ANVR-reisorganisaties uitgeven met SGR-dekking.
04/08/20
Exclusief voor leden
easyJet wil op 40% capaciteit vliegen
Voor de komende drie maanden wil easyJet de capaciteit uitbreiden naar 40% van de vloot. Dat is 10% hoger dan aanvankelijk gepland.
04/08/20
Druktemonitor voor stad en regio Utrecht van start
Inwoners en bezoekers die er in de provincie Utrecht veilig op uit willen, kunnen vanaf vandaag tere...
04/08/20
Ongekende omzetgroei voor winkels in recreatieartikelen
Het tweede kwartaal heeft de Nederlandse detailhandel 5,9% meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de internetverkopen groeiden sterk. Voor onze branche is de omzet in recreatiegoederen relevant en die gaven een nog noot vertoonde groei te zien.
03/08/20
Campagne moet publiek weer naar bioscoop trekken
Vandaag gaat de campagne Ganaardefilm.nl van start met twee spots die te zien zijn op televisie, online en op social media. Dat is hard nodig want het publiek weet de weg naar de bioscoop nog niet te vinden.
03/08/20
Intensieve samenwerking tussen De Jong Intra en Oad
De coronacrisis levert ook mooie initiatieven op. De Jong intra vakanties en Oad gaan intensief samenwerken bij de uitvoer van de busreizen. Per direct vertrekken de reizen van beide organisaties vanaf hetzelfde vertrekpunt in Zeddam.
03/08/20
Winactie Duitse trips bij Bever
Winkelketen van outdoor producten Bever heeft een winactie opgezet met het Duits Verkeersburo. Vijf ...