Geplaatst op: 29-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Corendon op ramkoers en in gesprek met kabinet

Corendon op ramkoers en in gesprek met kabinet
De aankondiging van Corendon om vanaf 10 juli weer vliegvakanties naar Turkije aan te bieden, heeft  heel wat stof doen opwaaien. 

Volgens Corendon hebben de klanten met honderden boekingen per dag positief gereageerd. Minister-president Rutte was niet te spreken over het initiatief van Corendon en noemt de vakantiereizen naar Turkije onverantwoord. 

Kern van de discussie is het ‘oranje’ reisadvies voor Turkije, waarbij de overheid niet-noodzakelijke reizen afraadt. Dit advies geldt echter voor alle landen buiten Europa. "We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat dit een generiek besluit is dat geen directe relatie heeft met de feitelijke gezondheidssituatie in de individuele landen”, schrijft Corendon in een verklaring. "En daarmee ook niet met de Turkse toeristische gebieden. Uit alle ons ter beschikking staande bronnen ontstaat het beeld dat in de Turkse kustgebieden sprake is van een laag aantal besmettingen en daarmee vergelijkbaar met vele Europese landen die wel een versoepeld reisregime kennen met een ‘geel’.”

Verder ziet Corendon dat Turkse airlines volop vakantievluchten op Nederland kunnen uitvoeren en ze door de Nederlandse overheid geen strobreed in de weg worden gelegd. Ook KLM vliegt in toenemende mate op ‘oranje’ landen. Corendon spreekt dan ook van oneerlijke concurrentie die consumenten nog eens slecht beschermd omdat ze gedwongen zijn losse tickets en hotels te boeken. "We zien in toenemende mate consumenten die graag bij ons een vakantie naar Turkije hadden willen boeken.” 

Corendon is ook niet te spreken over het feit dat aangekondigde specieke steunmaataatregelen van het kabinet voor de zwaar getroffen reisbranche uitblijven: "Nu we als reiswereld weer langzaam kunnen opstarten is het des te schrijnender om te constateren dat de opstart naar belangrijke vakantiebestemmingen als Turkije blijkbaar wel mogelijk is voor Turkse low-cost vakantievliegers, KLM en Turkish Airlines maar niet voor Corendon dat tracht om op een uiterst zorgvuldige wijze, ook in de communicatie naar haar klanten, haar activiteiten weer op te starten.” Het reisbedrijf gaat in gesprek met het kabinet en zal daarna een definitief besluit nemen over de hervatting van de vakantievluchten.  

Inmiddels ziet Corendon ervan af om vakantiegangers een gratis coronatest aan te bieden na hun verblijf in Turkije. Normaal gesproken moeten reizigers uit Turkije 14 dagen in thuisquarantaine. Corendon bood reizigers op de website de mogelijkheid om voor de terugreis of na aankomst in Nederland een coronatest te doen.Bij een negatieve testuitslag was het volgens Corendon niet nodig om na terugkomst twee weken in thuisquarantaine te gaan.
Trefwoorden: reisbranche, vakanties

||| Blogs |||

30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

10/07/20
Bezoekerslift Utrechtse Dom open
De 24-jarige Thom Stulen is vrijdag als eerste met de bezoekerslift van de Utrechtse Domtoren omhoog...
10/07/20
Handtekeningen binnen voor snelfietsroute Amersfoort - Utrecht
De snelfietsroute Amersfoort-Utrecht is weer een stap dichterbij de uitvoering. De provincie Utrecht...
10/07/20
Het grootste restaurant van Nederland
Combineer 2.500 m2 industrieel erfgoed, het grootste evenement van Nederland dat wordt afgelast en 6 restaurants die hun nek willen uitsteken, en je hebt het grootste culinaire pop-up concept van Nederland.
10/07/20
10 kolossale kunstwerken langs Maasfietsroute
Langs het Limburgse deel van Maasroute officieel geopend zijn 10 kolossale kunstwerken geplaatst.
10/07/20
Derde icoon-fietsroute: LF Kustroute
Nederland heeft een nieuwe LF Kustroute. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes van het Fietsplatform. De route is 610 kilometer lang en volgt de Nederlandse kustlijn.
09/07/20
Talkshow naar wijnlounge van Fletcher
Vanaf zondag 19 juli 2020 is de nieuwe zakelijke talkshow Ondernemerslounge te zien op RTL7 en dat g...
09/07/20
ING: Omzet in horeca -30% tot -40% in 2020
ING verwacht dat de omzet in de Nederlandse horeca vanwege de coronacrisis in 2020 met 30 tot 40% zal krimpen. Een combinatie van van beperkende maatregelen, veranderde consumentenvoorkeuren en een krimpende economie zorgt er voor dat de horecaomzet in de rest van 2020 en 2021 nog niet volledig zal kunnen herstellen.
08/07/20
Exclusief voor leden
Toenemend vertrouwen maar ook veel onzekerheid in branche
Het vertrouwen van ondernemers in de vrijetijdsbranche is in een maand tijd omhoog geschoten. Maar de onzekerheid in de branche is nog groot. Hoe pakt dat voor de verschillende deelbranches uit?