Geplaatst op: 26-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Vakantiepark en festivaltentenverhuurder slaan handen ineen voor Glamp Outdoor Camp Veluwe

Vakantiepark en festivaltentenverhuurder slaan handen ineen voor Glamp Outdoor Camp Veluwe

Bungalowpark Hoenderloo opent dit weekend haar Glamp Outdoor Camp Veluwe. Op een prachtige, natuurlijke locatie naast het bungalowpark is samen met CampSolutions gebouwd aan een heel tentenkamp. Eigenaar Danny Paerl is zichtbaar trots op het resultaat als ik met hem over het kamp loop.


De aanleiding was een berichtje van de directeur van CampSolutions Wouter Leuven op Linkedin die daar melding maakte van een verloren seizoen. Zijn tenten staan normaal gesproken op de grote festivals die allemaal gecanceld zijn. Toen dacht Danny: "Ik heb nog wat grond met een recreatieve bestemming, misschien kunnen we wat moois combineren. Het begon als een ideetje met 20 tenten. Het zijn er nu 200 in 70 verschillende hofjes op 3,5 hectare natuur.”


Deze accommodaties staan normaal gesproken op Lowlands. Je huurt als gast een heel hofje met meerdere tenten af. "Kijk, we staan nu bij het bunkhouse hofje”, laat Danny zien. "Hier slapen de ouders in het bunkhouse, de kinderen in de bedstee en een leefhuis erbij.” Op het kamp zie je op een prachtige geaccidenteerd natuurlijk terrein heel veel verschillende en vooral sfeervolle accommodaties compleet met een koelkast, kookgelegenheid en supersnel internet.
Joint venture

De samenwerking tussen Bungalowpark Hoenderloo en CampSolutions is een joint venture. "We vullen elkaar heel goed aan”, vertelt Danny. "Wat zij kunnen, kunnen wij niet en wat wij kunnen, kunnen zij niet. Echt top.” In normale tijden zou deze samenwerking nooit tot stand zijn gebracht. "Nu hebben we innig contact en gaat er voor ons beiden een wereld open. Hij kent onze wereld niet en wij de festivalwereld niet. Hoe zij in no-time een decor kunnen bouwen heeft me enorm verbaasd. Maar Wouter was weer onder de indruk hoe wij zoiets in de markt kunnen zetten.”
Het zijn twee werelden die heel goed op elkaar aansluiten maar beide bedrijven staken wel hun nek uit: "In dit park investeren we een paar ton maar de boekingen lopen zo goed dat het risico bijna weg is. Ik denk dat we goed vol gaan. Dat was aan het begin wel even spannend.”


Festivalsfeer in de natuur

Glamp Outdoor Camp Veluwe is heel nadrukkelijk geen aangeharkte camping. Je zit in middenin de ongerepte natuur. Het kampeerterrein kent weinig vaste paden, de gasten moeten zelf hun weggetjes maken. Danny: "Het wordt echt een soort festivalsfeertje, maar dan zonder festival en heel veel prachtige natuur. Het gaat bijna niet meer om de accommodatie maar meer hoe het in de natuur is neergezet.” Maar dat betekent niet dat het primitief is. "We hebben overal privésanitair maar niet bij de tent. Dat hebben we centraal gemaakt. Iedereen heeft daar zijn een eigen douche en toilet.” Voor de inwendige mens komen er elke dag andere foodtrucks. "Dat hebben we allemaal uitbesteed aan lokale partijen. Het wordt hier superleuk.” Daarnaast is er een centrale dinnerspot waar de gasten veilig kunnen bbq-en.”
Nieuwe gasten

Gasten kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van het bungalowpark maar Danny denkt dat ze dat niet veel gaan doen: "Als ik zie wat hier wordt gereserveerd, denk ik niet dat deze gasten op zoek zijn naar een vakantiepark. Ik krijg hier mensen aan de telefoon die normaal in het buitenland op vakantie gaan en op zoek zijn naar iets avontuurlijks. Ze hebben bij een bungalowpark een bepaald beeld dat ze niet aanspreekt.”


Natuurlijk hebben ze ook moeten bijsturen en hebben ze de vaste aankomstdagen losgelaten. "Je kunt nu ook één nacht verblijven en dat wordt ook veel geboekt”, stelt Danny die ziet dat er vaker kort wordt geboekt. "Ze willen dit kamp echt ervaren maar het is geen vakantie die in plaats komt van de grote vakantie.”
Sky high op Instagram

Omdat het een heel nieuw concept is, laat het zich best wel lastig op het beeldscherm uitleggen. Daarom heeft Danny voor het eerste weekend een heel contingent influencers uitgenodigd. Aan hen de dankbare taak het unieke concept te ervaren en voor het voetlicht te brengen. "Als je ziet wat er nu al op Instagram gebeurt dan gaat het sky high.”


En na het Glamp Outdoor Camp Veluwe?

Danny durft ook al naar de verdere toekomst te kijken want eind oktober sluit Glamp Outdoor Camp Veluwe de deuren: "Ik sluit niet uit dat we hiermee doorgaan, niet op deze locatie maar wel op andere plekken.” Op deze locatie heeft hij hele andere plannen: "Uiteindelijk gaan we hier een heel nieuw concept ontwikkelen: Blendinn. We gaan hier hotelsuites in de natuur plaatsen. Onze ambitie is dat merk straks in en buiten Nederland terug te laten komen. Dit wordt dan het eerste conceptpark. De ondersteuning van de gasten is volledig in handen van digital guides die we hier al uittesten.”


En toch slaat na het zien van het Glamp Outdoor Camp Veluwe wel een beetje de twijfel toe: "Als je dit zo ziet, vraag ik me af of we het niet moeten laten staan. Want het hoort hier eigenlijk.” 

 

Link: https://www.glampoutdoorcamp.nl
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, Glamping, Gelderland

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

22/09/23
Exclusief voor leden
Waarom is het perspectief duurzaam vliegen met waterstof voor Rotterdam zo goed?
Op de startbaan ziet het er nog klein uit maar de drone met waterstof als brandstof kan het pad vrijmaken voor échte vluchten. Waterstof lijkt voor Rotterdam The Hague Airport een snellere optie voor de ontwikkeling van duurzaam vliegen dan een vliegtuig gevuld met zware batterijen.
22/09/23
Exclusief voor leden
Beschikbaar inkomen stijgt
Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens was in het tweede kwartaal van dit jaar 1,4 procent hoger dan een jaar eerder. Dat lijkt een goed signaal voor de vrijetijdseconomie. Daarmee hebben gezinnen genoeg in de huishoudbeurs om te besteden aan toerisme en recreatie.
21/09/23
Aantrekkelijk rivierpark Tweestromenland door niet baggeren
Het is voor recreatie een aantrekkelijke optie. Stop met het baggeren en laat de natuur meer het werk doen en daarmee ontstaat de basis voor een recreatief aantrekkelijk rivierpark. Het ontwerp voor de Nieuwe Waterweg ontving hiervoor de Eo Wijersprijs. Dit ontwerp kan leiden tot een nationale verandering.
21/09/23
Exclusief voor leden
Zorgen om lager sportgedrag tijdens Nationale Sportweek
Meestal is de Nationale Sportweek het feest voor gemeenten om de sportinitiatieven te vieren maar nu zijn er zorgen over de terugval in het sportgedrag van de Nederlanders. Het lijkt een lastig te keren trend.
21/09/23
Exclusief voor leden
Kloosterveste investeert 1 miljoen euro in hotel De Zon
Het voormalige hotel De Zon in het kleine Friese dorp Oosterwolde wordt in oude luister hersteld en krijgt binnenkort zijn oude functie terug.
21/09/23
Wat te doen bij een Microsoft audit?
Hoe dit precies in z’n werk gaat en wat je moet doen op het moment dat je een brief of mail hebt ontvangen, vertellen we je stap voor stap.
20/09/23
Nieuwe entree en bewegwijzering voor Park Vliegbasis Soesterberg
De wandelroutes en fietspaden op Park Vliegbasis Soesterberg hebben deze week een duidelijke bewegwijzering gekregen. Bovendien heeft het park aan de noordzijde een nieuwe toegang.
20/09/23
Bezoekerscentrum Binnenhof Renovatie open in november
Viel het je gisteren ook op dat de Prinsjesdag rijtoer niet op het Binnenhof kwam? Dat plein is veranderd in een grote bouwput. Voor bezoekers wordt die historische locatie in november veel duidelijker met de opening van het ‘Informatiecentrum Binnenhof Renovatie’.

||| Agenda |||

25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 heeft als thema ruimte en wordt op maandag 25 september 2023 gehouden in d...
27/09/23 t/m 28-09-23
27/09/23 t/m 28-09-23: Vakbeurs Openbare Ruimte 2023
Openbare ruimte is urgenter dan ooit. Duurzaamheid, biodiversiteit, natuurinclusiviteit, circu...
28/09/23
28/09/23 t/m 28-09-23: Unesco Werelderfgoed & Klimaat
Ook wel eens gedroomd van zwemmen met schildpadden op de Galápagoseilanden? Of van een tripje naar...
04/10/23
04/10/23 t/m 04-10-23: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert HISWA-RECRON samen met NKC, KCI, BOVAG, KCJ en de ANWB het Du...
12/10/23
12/10/23 t/m 12-10-23: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling
Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Netw...