Geplaatst op: 26-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Vakantiepark en festivaltentenverhuurder slaan handen ineen voor Glamp Outdoor Camp Veluwe

Vakantiepark en festivaltentenverhuurder slaan handen ineen voor Glamp Outdoor Camp Veluwe

Bungalowpark Hoenderloo opent dit weekend haar Glamp Outdoor Camp Veluwe. Op een prachtige, natuurlijke locatie naast het bungalowpark is samen met CampSolutions gebouwd aan een heel tentenkamp. Eigenaar Danny Paerl is zichtbaar trots op het resultaat als ik met hem over het kamp loop.


De aanleiding was een berichtje van de directeur van CampSolutions Wouter Leuven op Linkedin die daar melding maakte van een verloren seizoen. Zijn tenten staan normaal gesproken op de grote festivals die allemaal gecanceld zijn. Toen dacht Danny: "Ik heb nog wat grond met een recreatieve bestemming, misschien kunnen we wat moois combineren. Het begon als een ideetje met 20 tenten. Het zijn er nu 200 in 70 verschillende hofjes op 3,5 hectare natuur.”


Deze accommodaties staan normaal gesproken op Lowlands. Je huurt als gast een heel hofje met meerdere tenten af. "Kijk, we staan nu bij het bunkhouse hofje”, laat Danny zien. "Hier slapen de ouders in het bunkhouse, de kinderen in de bedstee en een leefhuis erbij.” Op het kamp zie je op een prachtige geaccidenteerd natuurlijk terrein heel veel verschillende en vooral sfeervolle accommodaties compleet met een koelkast, kookgelegenheid en supersnel internet.
Joint venture

De samenwerking tussen Bungalowpark Hoenderloo en CampSolutions is een joint venture. "We vullen elkaar heel goed aan”, vertelt Danny. "Wat zij kunnen, kunnen wij niet en wat wij kunnen, kunnen zij niet. Echt top.” In normale tijden zou deze samenwerking nooit tot stand zijn gebracht. "Nu hebben we innig contact en gaat er voor ons beiden een wereld open. Hij kent onze wereld niet en wij de festivalwereld niet. Hoe zij in no-time een decor kunnen bouwen heeft me enorm verbaasd. Maar Wouter was weer onder de indruk hoe wij zoiets in de markt kunnen zetten.”
Het zijn twee werelden die heel goed op elkaar aansluiten maar beide bedrijven staken wel hun nek uit: "In dit park investeren we een paar ton maar de boekingen lopen zo goed dat het risico bijna weg is. Ik denk dat we goed vol gaan. Dat was aan het begin wel even spannend.”


Festivalsfeer in de natuur

Glamp Outdoor Camp Veluwe is heel nadrukkelijk geen aangeharkte camping. Je zit in middenin de ongerepte natuur. Het kampeerterrein kent weinig vaste paden, de gasten moeten zelf hun weggetjes maken. Danny: "Het wordt echt een soort festivalsfeertje, maar dan zonder festival en heel veel prachtige natuur. Het gaat bijna niet meer om de accommodatie maar meer hoe het in de natuur is neergezet.” Maar dat betekent niet dat het primitief is. "We hebben overal privésanitair maar niet bij de tent. Dat hebben we centraal gemaakt. Iedereen heeft daar zijn een eigen douche en toilet.” Voor de inwendige mens komen er elke dag andere foodtrucks. "Dat hebben we allemaal uitbesteed aan lokale partijen. Het wordt hier superleuk.” Daarnaast is er een centrale dinnerspot waar de gasten veilig kunnen bbq-en.”
Nieuwe gasten

Gasten kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van het bungalowpark maar Danny denkt dat ze dat niet veel gaan doen: "Als ik zie wat hier wordt gereserveerd, denk ik niet dat deze gasten op zoek zijn naar een vakantiepark. Ik krijg hier mensen aan de telefoon die normaal in het buitenland op vakantie gaan en op zoek zijn naar iets avontuurlijks. Ze hebben bij een bungalowpark een bepaald beeld dat ze niet aanspreekt.”


Natuurlijk hebben ze ook moeten bijsturen en hebben ze de vaste aankomstdagen losgelaten. "Je kunt nu ook één nacht verblijven en dat wordt ook veel geboekt”, stelt Danny die ziet dat er vaker kort wordt geboekt. "Ze willen dit kamp echt ervaren maar het is geen vakantie die in plaats komt van de grote vakantie.”
Sky high op Instagram

Omdat het een heel nieuw concept is, laat het zich best wel lastig op het beeldscherm uitleggen. Daarom heeft Danny voor het eerste weekend een heel contingent influencers uitgenodigd. Aan hen de dankbare taak het unieke concept te ervaren en voor het voetlicht te brengen. "Als je ziet wat er nu al op Instagram gebeurt dan gaat het sky high.”


En na het Glamp Outdoor Camp Veluwe?

Danny durft ook al naar de verdere toekomst te kijken want eind oktober sluit Glamp Outdoor Camp Veluwe de deuren: "Ik sluit niet uit dat we hiermee doorgaan, niet op deze locatie maar wel op andere plekken.” Op deze locatie heeft hij hele andere plannen: "Uiteindelijk gaan we hier een heel nieuw concept ontwikkelen: Blendinn. We gaan hier hotelsuites in de natuur plaatsen. Onze ambitie is dat merk straks in en buiten Nederland terug te laten komen. Dit wordt dan het eerste conceptpark. De ondersteuning van de gasten is volledig in handen van digital guides die we hier al uittesten.”


En toch slaat na het zien van het Glamp Outdoor Camp Veluwe wel een beetje de twijfel toe: "Als je dit zo ziet, vraag ik me af of we het niet moeten laten staan. Want het hoort hier eigenlijk.” 

 

Link: https://www.glampoutdoorcamp.nl
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, Glamping, Gelderland

||| Blogs |||

30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

10/07/20
Bezoekerslift Utrechtse Dom open
De 24-jarige Thom Stulen is vrijdag als eerste met de bezoekerslift van de Utrechtse Domtoren omhoog...
10/07/20
Handtekeningen binnen voor snelfietsroute Amersfoort - Utrecht
De snelfietsroute Amersfoort-Utrecht is weer een stap dichterbij de uitvoering. De provincie Utrecht...
10/07/20
Het grootste restaurant van Nederland
Combineer 2.500 m2 industrieel erfgoed, het grootste evenement van Nederland dat wordt afgelast en 6 restaurants die hun nek willen uitsteken, en je hebt het grootste culinaire pop-up concept van Nederland.
10/07/20
10 kolossale kunstwerken langs Maasfietsroute
Langs het Limburgse deel van Maasroute officieel geopend zijn 10 kolossale kunstwerken geplaatst.
10/07/20
Derde icoon-fietsroute: LF Kustroute
Nederland heeft een nieuwe LF Kustroute. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes van het Fietsplatform. De route is 610 kilometer lang en volgt de Nederlandse kustlijn.
09/07/20
Talkshow naar wijnlounge van Fletcher
Vanaf zondag 19 juli 2020 is de nieuwe zakelijke talkshow Ondernemerslounge te zien op RTL7 en dat g...
09/07/20
ING: Omzet in horeca -30% tot -40% in 2020
ING verwacht dat de omzet in de Nederlandse horeca vanwege de coronacrisis in 2020 met 30 tot 40% zal krimpen. Een combinatie van van beperkende maatregelen, veranderde consumentenvoorkeuren en een krimpende economie zorgt er voor dat de horecaomzet in de rest van 2020 en 2021 nog niet volledig zal kunnen herstellen.
08/07/20
Exclusief voor leden
Toenemend vertrouwen maar ook veel onzekerheid in branche
Het vertrouwen van ondernemers in de vrijetijdsbranche is in een maand tijd omhoog geschoten. Maar de onzekerheid in de branche is nog groot. Hoe pakt dat voor de verschillende deelbranches uit?