Geplaatst op: 26-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Vakantiepark en festivaltentenverhuurder slaan handen ineen voor Glamp Outdoor Camp Veluwe

Vakantiepark en festivaltentenverhuurder slaan handen ineen voor Glamp Outdoor Camp Veluwe

Bungalowpark Hoenderloo opent dit weekend haar Glamp Outdoor Camp Veluwe. Op een prachtige, natuurlijke locatie naast het bungalowpark is samen met CampSolutions gebouwd aan een heel tentenkamp. Eigenaar Danny Paerl is zichtbaar trots op het resultaat als ik met hem over het kamp loop.


De aanleiding was een berichtje van de directeur van CampSolutions Wouter Leuven op Linkedin die daar melding maakte van een verloren seizoen. Zijn tenten staan normaal gesproken op de grote festivals die allemaal gecanceld zijn. Toen dacht Danny: "Ik heb nog wat grond met een recreatieve bestemming, misschien kunnen we wat moois combineren. Het begon als een ideetje met 20 tenten. Het zijn er nu 200 in 70 verschillende hofjes op 3,5 hectare natuur.”


Deze accommodaties staan normaal gesproken op Lowlands. Je huurt als gast een heel hofje met meerdere tenten af. "Kijk, we staan nu bij het bunkhouse hofje”, laat Danny zien. "Hier slapen de ouders in het bunkhouse, de kinderen in de bedstee en een leefhuis erbij.” Op het kamp zie je op een prachtige geaccidenteerd natuurlijk terrein heel veel verschillende en vooral sfeervolle accommodaties compleet met een koelkast, kookgelegenheid en supersnel internet.
Joint venture

De samenwerking tussen Bungalowpark Hoenderloo en CampSolutions is een joint venture. "We vullen elkaar heel goed aan”, vertelt Danny. "Wat zij kunnen, kunnen wij niet en wat wij kunnen, kunnen zij niet. Echt top.” In normale tijden zou deze samenwerking nooit tot stand zijn gebracht. "Nu hebben we innig contact en gaat er voor ons beiden een wereld open. Hij kent onze wereld niet en wij de festivalwereld niet. Hoe zij in no-time een decor kunnen bouwen heeft me enorm verbaasd. Maar Wouter was weer onder de indruk hoe wij zoiets in de markt kunnen zetten.”
Het zijn twee werelden die heel goed op elkaar aansluiten maar beide bedrijven staken wel hun nek uit: "In dit park investeren we een paar ton maar de boekingen lopen zo goed dat het risico bijna weg is. Ik denk dat we goed vol gaan. Dat was aan het begin wel even spannend.”


Festivalsfeer in de natuur

Glamp Outdoor Camp Veluwe is heel nadrukkelijk geen aangeharkte camping. Je zit in middenin de ongerepte natuur. Het kampeerterrein kent weinig vaste paden, de gasten moeten zelf hun weggetjes maken. Danny: "Het wordt echt een soort festivalsfeertje, maar dan zonder festival en heel veel prachtige natuur. Het gaat bijna niet meer om de accommodatie maar meer hoe het in de natuur is neergezet.” Maar dat betekent niet dat het primitief is. "We hebben overal privésanitair maar niet bij de tent. Dat hebben we centraal gemaakt. Iedereen heeft daar zijn een eigen douche en toilet.” Voor de inwendige mens komen er elke dag andere foodtrucks. "Dat hebben we allemaal uitbesteed aan lokale partijen. Het wordt hier superleuk.” Daarnaast is er een centrale dinnerspot waar de gasten veilig kunnen bbq-en.”
Nieuwe gasten

Gasten kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van het bungalowpark maar Danny denkt dat ze dat niet veel gaan doen: "Als ik zie wat hier wordt gereserveerd, denk ik niet dat deze gasten op zoek zijn naar een vakantiepark. Ik krijg hier mensen aan de telefoon die normaal in het buitenland op vakantie gaan en op zoek zijn naar iets avontuurlijks. Ze hebben bij een bungalowpark een bepaald beeld dat ze niet aanspreekt.”


Natuurlijk hebben ze ook moeten bijsturen en hebben ze de vaste aankomstdagen losgelaten. "Je kunt nu ook één nacht verblijven en dat wordt ook veel geboekt”, stelt Danny die ziet dat er vaker kort wordt geboekt. "Ze willen dit kamp echt ervaren maar het is geen vakantie die in plaats komt van de grote vakantie.”
Sky high op Instagram

Omdat het een heel nieuw concept is, laat het zich best wel lastig op het beeldscherm uitleggen. Daarom heeft Danny voor het eerste weekend een heel contingent influencers uitgenodigd. Aan hen de dankbare taak het unieke concept te ervaren en voor het voetlicht te brengen. "Als je ziet wat er nu al op Instagram gebeurt dan gaat het sky high.”


En na het Glamp Outdoor Camp Veluwe?

Danny durft ook al naar de verdere toekomst te kijken want eind oktober sluit Glamp Outdoor Camp Veluwe de deuren: "Ik sluit niet uit dat we hiermee doorgaan, niet op deze locatie maar wel op andere plekken.” Op deze locatie heeft hij hele andere plannen: "Uiteindelijk gaan we hier een heel nieuw concept ontwikkelen: Blendinn. We gaan hier hotelsuites in de natuur plaatsen. Onze ambitie is dat merk straks in en buiten Nederland terug te laten komen. Dit wordt dan het eerste conceptpark. De ondersteuning van de gasten is volledig in handen van digital guides die we hier al uittesten.”


En toch slaat na het zien van het Glamp Outdoor Camp Veluwe wel een beetje de twijfel toe: "Als je dit zo ziet, vraag ik me af of we het niet moeten laten staan. Want het hoort hier eigenlijk.” 

 

Link: https://www.glampoutdoorcamp.nl
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, Glamping, Gelderland

||| Blogs |||

25/02/21
Voorwaarts Mars!
Voorwaarts Mars!
25/02/21 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Het begon zo rond mijn voortgezet onderwijsperiode. De verslaving waarvan ik nimmer meer afkickte. N...
03/01/21
2021 wordt een mooi(er) jaar!
2021 wordt een mooi(er) jaar!
03/01/21 · · Menno Stokman | Lees meer
2020 was een bijzonder jaar. Getekend door de start van een pandemie, met stille Amsterdamse grachte...
09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

08/03/21
E-bike Xperience op 7 en 8 mei gaat niet door
De komende editie van E-bike Xperience op 7 en 8 mei in Jaarbeurs Utrecht gaat niet door vanwege de coronacrisis. De organisator van het e-bike-testevenement, Hicle Events, kijkt nu naar alternatieve data in februari 2022.
08/03/21
Exclusief voor leden
Museum Prinsenhof Delft lanceert De Delftse blik met themajaren
Op Internationale Vrouwendag 2021 start Museum Prinsenhof Delft een nieuw project: De Delftse blik. Met dit project gaat het museum samen met het publiek op zoek naar nieuwe verhalen over Willem van Oranje. Daarbij wordt gezocht naar verbindingen met verhalen in de stad Delft van vandaag.
08/03/21
ANVR: volg Brits voorbeeld en zet stip op de horizon voor reizen
Frank Oostdam, voorzitter ANVR: "Perspectief bieden als het gaat om wanneer 'we weer mogen', zoals ook gedaan is in het Verenigd Koninkrijk, is niet alleen belangrijk voor onze sector, maar voor iedere Nederlander die toch echt niet hoopt dat ook dit jaar zijn vakantie in het water valt. Nu is de Nederlander nog bereid om allerlei maatregelen te volgen, blijkt uit het onderzoek, maar hoe lang nog? Wij hameren echt op perspectief."
08/03/21
Al meer dan 15 recreatiebedrijven geholpen door revitaliseringsfonds
De recreatiebranche in de Noordkop van Noord-Holland weet het stimuleringsfonds Revitalisering Verblijfsrecreatie van De Kop Werkt! goed te vinden. Al 15 recreatieparken hebben van de regeling gebruikgemaakt.
08/03/21
Evenementenbranche komt met Nationaal Evenementenplan
Het Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers komt met een Nationaal Evenementenplan. In dat plan houden ze rekening met de nieuwste ontwikkelingen rondom vaccinatie, de lessen die uit de Fieldlabs kunnen worden getrokken en sneltesten deze zomer.
07/03/21
Exclusief voor leden
Hoge recreatiedruk op natuur leidt tot zorgen om het broedseizoen
Dit jaar is dat voor boswachters reden tot zorg. Want de grote drukte die we in natuurgebieden constateren sinds de pandemie, kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen. Met een gezamenlijke actie vragen boswachters van Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer bezoekers om rekening te houden met kwetsbare dieren in natuurgebieden. Het leidt tot een aanpassing in de communicatie naar bezoekers.
05/03/21
Vakantiepark De Eikensingel is de beste
Vakantiepark De Eikensingel in het Gelderse Uddel is uitgeroepen tot ‘Beste vakantiepark van Nederland’. Droomparken werd uitgeroepen tot ‘Beste keten van Nederland’.
05/03/21
Amsterdamse Bos: asfalt eruit bomen erin
Voor Amsterdammers is het Amsterdamse Bos een belangrijk recreatiegebied. De gemeente maakt het bos ...