Geplaatst op: 17-06-2020
Auteur: redactie
NRIT Media

Fietsvakantie in eigen land: LF Zuiderzeeroute gelanceerd

Fietsvakantie in eigen land: LF Zuiderzeeroute gelanceerd

Met trots lanceert het Fietsplatform de vernieuwde LF Zuiderzeeroute, een Langeafstand Fietsroute die bij uitstek geschikt is voor een fietsvakantie. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes. De route is 440 kilometer lang en volgt de contouren van de voormalige Zuiderzee. Vanwege de corona is gekozen voor een online lancering; de website www.lfzuiderzeeroute.nl, app en fietsgids zijn nu beschikbaar. Tot en met zondag 21 juni maken fietsers dagelijks (online) kans om een LF Zuiderzeeroute pretpakket te winnen. 


Op fietsvakantie in eigen land

Met de vernieuwde LF Zuiderzeeroute wordt een fietsvakantie nog leuker, makkelijker en aantrekkelijker. Door highlights op de route te benadrukken wordt de beleving versterkt. En door slimme producten aan te bieden wordt een fietsvakantie nog laagdrempeliger. Denk bijvoorbeeld aan een app waarop je alle overnachtingsadressen op de route kunt zien. "Veel mensen hebben een fietsvakantie hoog op hun verlanglijstje staan, maar toch komt het er vaak niet van. Juist nu de vakantieperiode voor de deur staat en de mogelijkheden voor een buitenland vakantie vanwege het coronavirus beperkter zijn is dit het moment. Met de komst van deze tweede LF-icoonroute, vorig jaar werd de LF Maasroute al geopend, hopen we het laatste zetje te geven. Aldus Eric Nijland, directeur van het Landelijk Fietsplatform, initiator van de route.


Over de LF Zuiderzeeroute

De LF Zuiderzeeroute is in samenwerking met regionale partners ontwikkeld. De bestaande LF21, LF22 en LF23 vormden de basis. Daarnaast is gekeken naar nieuwe kansrijke trajecten om het thema nog meer uit te diepen.

Met de LF Zuiderzeeroute ontdek je wat de krachtmeting tussen mens en natuur heeft opgeleverd. Je fietst over grote stukken ingepolderd land en waterbouwkundige werken. Je komt langs middeleeuwse handelssteden, het voormalige eiland Schokland en vele karaktervolle vissersdorpen. Een parel van een route! Doortrappers die de hele route uitrijden kunnen een passende herinnering aanvragen: een schildje om op je frame te plakken, en een persoonlijke oorkonde. Om hiervoor in aanmerking te komen, dienen er selfies met de fiets op een aantal plekken langs de route gemaakt te worden. Deze locaties vind je op www.lfzuiderzeeroute.nl, hier kun je ook de oorkonde aanvragen. 


LF Zuiderzeefietsers nemen je mee

De LF Zuiderzeefietsers Laura Maat en Irene Maaskant beginnen 29 juni aan hun LF Zuiderzeeroute avontuur. De twee fietsende dames van 26 en 28 jaar zijn vorig jaar een aantal maanden op de fiets door Europa gereisd. Ze zijn hun eerste fietsavonturen in 2014 gestart op twee roestige fietsen van Marktplaats, een rugzak vol binnenbanden en geen flauw benul waaraan ze begonnen. Ze fietsten door Vlaanderen, van Praag naar Berlijn en van Rotterdam naar Londen. Inmiddels zijn het ervaringsdeskundigen. Waar ze ondertussen langskomen, wat ze meemaken en waar ze slapen, en hoe je een coronaproof fietsvakantie organiseert delen ze vanaf 29 juni via de sociale kanalen van Nederland Fietsland.


Fietsvriendelijke horeca langs de route

Een heerlijke fietstocht is pas echt geslaagd wanneer je als fietser een goede ontvangst krijgt op dat leuke terrasje onderweg, op de camping of in het hotel. Wanneer je daar de bidon kunt vullen, de elektrische fiets kunt opladen of - voor pechgevallen - een reparatiesetje aantreft. En als je blijft overnachten, je je fiets veilig kunt stallen. Bedrijven met het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel bieden je dat extra stukje service. Inmiddels hebben de meeste adressen hun deuren weer geopend. Op nederlandfietsland.nl/fietserswelkom en in de app LF-routes vind je een overzicht van alle Fietsers Welkom! locaties. Reserveren in deze tijd wordt zeker aangeraden.

Trefwoorden: Fietsvakantie, Zuiderzeeroute

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...