Geplaatst op: 10-06-2020
Auteur: redactie
NRIT Media

Leerlingen kunnen toch afstuderen dankzij samenwerking Scalda en Roompot Stages en examens dreigden niet te kunnen doorgaan door coronavirus

Stages en examens dreigden niet te kunnen doorgaan door coronavirus

Leerlingen kunnen toch afstuderen dankzij samenwerking Scalda en Roompot Stages en examens dreigden niet te kunnen doorgaan door coronavirus

Verschillende leerlingen van onderwijsinstelling Scalda dreigden door het coronavirus geen examen op hun stageplek te kunnen afleggen. Scalda en Roompot sloegen de handen in elkaar, waardoor de jongeren maandag hun examen bij Roompot kunnen afleggen. Ten minste 15 andere leerlingen van Scalda, die een opleiding toerisme of een andere gastgerichte opleiding volgen, zagen hun binnenlandse- of buitenlandse stage door het coronavirus in het water vallen. Zij kunnen nu bij Roompot als stagiair aan de slag en lopen hierdoor geen studievertraging op.


Geen examenopdracht door coronavirus 

Het coronavirus heeft een impact op iedereen. Ook de leerlingen van de Zeeuwse mbo-school Scalda ondervonden het de voorbije weken. Vijf leerlingen van de opleiding ‘sport & recreatie niveau 2’ konden door het coronavirus geen examenopdracht uitvoeren en dreigden hierdoor in de problemen te komen en geen diploma te krijgen


Toen de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland dit hoorde, nam het contact op met Scalda die al jaren studenten als stagiaires bij Roompot heeft. Al snel kwamen de mentor van de leerlingen en Roompot tot een creatieve oplossing: maandag kunnen de leerlingen hun eind- en praktisch examen op het Roompot vakantiepark Noordzee Residence de Banjaard afleggen. Tijdens die proef toetsen de hoofd sport en animatie van het vakantiepark, het stagebureau van Roompot en hun docent alle vaardigheden die de leerlingen moeten hebben om na morgen werkelijk ergens aan de slag te kunnen gaan. Als zij de proef goed afleggen, kunnen ze toch met een diploma op zak aan de zomervakantie starten.


Examen: coronaproof

Tijdens dat eindexamen moeten de leerlingen niet alleen rekening houden met wat zij het voorbije jaar op school en op hun stageplek leerden; ook de maatregelen die men door het coronavirus moet nemen en respecteren komen in de toets voor.

Stages vielen voor 15 leerlingen in het water

Minstens 15 andere studenten die een gastgerichte opleiding zoals toerisme volgen, dreigden dit jaar ook niet te door te kunnen gaan naar het volgende jaar. Hun binnen- of buitenlandse stages werden door het coronavirus abrupt geannuleerd.

Ook hier sloegen Roompot en Scalda de handen in elkaar en werkten aan een oplossing. Deze studenten kunnen nu voltijds stagelopen bij de Gastenservice van Roompot in Goes. Collega’s en de manager van de afdeling begeleiden hen daarbij. Als zij die stage goed volbrengen, kunnen zij zonder studievertraging hun studie vervolgen.

Jaarlijks lopen 800 leerlingen en studenten stage op het hoofdkantoor, vakantieparken en resorts van Roompot.

Trefwoorden: Afstuderen, stages, examens, onderwijsinstelling Scalda

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/09/20
Theaterfestival Boulevard wint prijs van theatercritici en lof voor spelen in coronatijd
Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch krijgt de Prijs van de Kritiek 2020. Het feit dat ook in coronatijd een alternatief festival werd georganiseerd kon op veel waardering van de jury rekenen.
22/09/20
Exclusief voor leden
Preston Palace groeit en zoekt medewerkers
In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert all inclusive hotel Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven.
18/09/20
Rotterdam bereidt Eurovisie Songfestival voor met 4 scenario's
In de eerste maanden van het nieuwe jaar wordt bepaald hoe het 65ste Eurovisie Songfestival in Rotterdam er precies uit zal zien.
17/09/20
Exclusief voor leden
Groninger Museum presenteert eerste kinderbiënnale van Nederland
Het Groninger Museum organiseert van 24 april tot en met 31 oktober 2021 als eerste museum in Nederland een kinderbiënnale
16/09/20
Lukt het de Jaarbeurs om een virtuele beurs te organiseren?
Alhoewel het organiseren van grote publieksbeurzen heel erg lastig is, gaat de Jaarbeurs niet bij de pakken neer zitten. Een van hun pareltjes is KreaDoe waar jaarlijks zo’n 50.000 creatievelingen op af komen. De Jaarbeurs komt nu met een nieuw concept: KreaDoe Online
13/09/20
Provincie Noord-Holland reserveert 300.000 sponsorgeld voor getroffen evenementen
De provincie Noord-Holland gaat vanwege de COVID-19-crisis evenementen eenmalig sponsoren. Daarvoor een een budget van 300.000 euro beschikbaar.
10/09/20
Evenementenbranche vraagt overheid om aanpassingen binnen nieuw steunpakket
De Alliantie van Evenementenbouwers is blij met het door de overheid aangekondigde extra steunpakket...
09/09/20
Gastvrij Nederland doet beroep op Tweede Kamer voor betere steunmaatregelen sector
Deze morgen debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Mona Keijzer van EZK over toerisme. Gastvrij Nederland heeft bij de commissieleden een wensenlijstje neergelegd. Kern is dat zij voor de sterk getroffen sector maatwerk binnen de generieke steunpakketten wil.