Geplaatst op: 10-06-2020
Auteur: redactie
NRIT Media

Leerlingen kunnen toch afstuderen dankzij samenwerking Scalda en Roompot Stages en examens dreigden niet te kunnen doorgaan door coronavirus

Stages en examens dreigden niet te kunnen doorgaan door coronavirus

Leerlingen kunnen toch afstuderen dankzij samenwerking Scalda en Roompot Stages en examens dreigden niet te kunnen doorgaan door coronavirus

Verschillende leerlingen van onderwijsinstelling Scalda dreigden door het coronavirus geen examen op hun stageplek te kunnen afleggen. Scalda en Roompot sloegen de handen in elkaar, waardoor de jongeren maandag hun examen bij Roompot kunnen afleggen. Ten minste 15 andere leerlingen van Scalda, die een opleiding toerisme of een andere gastgerichte opleiding volgen, zagen hun binnenlandse- of buitenlandse stage door het coronavirus in het water vallen. Zij kunnen nu bij Roompot als stagiair aan de slag en lopen hierdoor geen studievertraging op.


Geen examenopdracht door coronavirus 

Het coronavirus heeft een impact op iedereen. Ook de leerlingen van de Zeeuwse mbo-school Scalda ondervonden het de voorbije weken. Vijf leerlingen van de opleiding ‘sport & recreatie niveau 2’ konden door het coronavirus geen examenopdracht uitvoeren en dreigden hierdoor in de problemen te komen en geen diploma te krijgen


Toen de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland dit hoorde, nam het contact op met Scalda die al jaren studenten als stagiaires bij Roompot heeft. Al snel kwamen de mentor van de leerlingen en Roompot tot een creatieve oplossing: maandag kunnen de leerlingen hun eind- en praktisch examen op het Roompot vakantiepark Noordzee Residence de Banjaard afleggen. Tijdens die proef toetsen de hoofd sport en animatie van het vakantiepark, het stagebureau van Roompot en hun docent alle vaardigheden die de leerlingen moeten hebben om na morgen werkelijk ergens aan de slag te kunnen gaan. Als zij de proef goed afleggen, kunnen ze toch met een diploma op zak aan de zomervakantie starten.


Examen: coronaproof

Tijdens dat eindexamen moeten de leerlingen niet alleen rekening houden met wat zij het voorbije jaar op school en op hun stageplek leerden; ook de maatregelen die men door het coronavirus moet nemen en respecteren komen in de toets voor.

Stages vielen voor 15 leerlingen in het water

Minstens 15 andere studenten die een gastgerichte opleiding zoals toerisme volgen, dreigden dit jaar ook niet te door te kunnen gaan naar het volgende jaar. Hun binnen- of buitenlandse stages werden door het coronavirus abrupt geannuleerd.

Ook hier sloegen Roompot en Scalda de handen in elkaar en werkten aan een oplossing. Deze studenten kunnen nu voltijds stagelopen bij de Gastenservice van Roompot in Goes. Collega’s en de manager van de afdeling begeleiden hen daarbij. Als zij die stage goed volbrengen, kunnen zij zonder studievertraging hun studie vervolgen.

Jaarlijks lopen 800 leerlingen en studenten stage op het hoofdkantoor, vakantieparken en resorts van Roompot.

Trefwoorden: Afstuderen, stages, examens, onderwijsinstelling Scalda

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/10/20
Exclusief voor leden
Actie Tulip hotelovernachting voor mantelzorgers
Iedereen kan kennissen of familieleden die actief zijn in de mantelzorg nomineren voor een gratis hotelovernachting inclusief ontbijt voor 2 personen in een van de Nederlandse hotels van de merken Golden Tulip en Tulip Inn.
21/10/20
Recreatie Vakbeurs verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021
De aankomende editie van Recreatie Vakbeurs die gepland stond op 17, 18 en 19 november 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021.
21/10/20
46% meer boekingen voor bungalowparken in herfstvakantie 2020
Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar.
21/10/20
Kosten opladen elektrische auto bij laadpaal moeten duidelijk zijn
Consumenten moeten voordat ze hun elektrische auto opladen bij een laadpaal kunnen zien wat het lade...
20/10/20
Tweede project voor EuroParcs in Oostenrijk en op shirt van Feyenoord
Voor EuroParcs is het een mooie week. De Apeldoornse vakantieparkenspecialist kondigt haar tweede vakantiepark in Oostenrijk aan en prijkt op het shirt van voetbalclub Feyenoord tijdens de Europa League wedstrijden en die van de KNVB-beker.
20/10/20
6 nieuwe accommodaties aangesloten bij Vekabo
Bij organisatie Vekabo plattelandsaccommodaties zijn in de afgelopen maanden 6 nieuwe accommodaties ...
18/10/20
Tweede lockdown nekslag voor groepenmarkt
De Nederlandse watersport- en recreatiesector loopt door de tweede lockdown 158 miljoen euro aan omzet mis. Dat gevoegd bij de schade van het voorjaar van 700 miljoen euro en de totale schade loopt bijna naar een miljard euro. Vooral de groepsaccommodaties en buitensportbedrijven worden hard geraakt.
18/10/20
TopParken nieuwe eigenaar camping de Hertshoorn
Camping de Hertshoorn in Garderen wordt overgenomen door TopParken en zal begin volgend jaar verder gaan onder de naam TopParken Resort Veluwe.