Geplaatst op: 09-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Techniek-kits voor de kids op vakantieparken

Techniek-kits voor de kids op vakantieparken
Twente staat in de toeristische sector vooral bekend als een mooie en rustige regio. Het high-tech aspect is veel minder bekend. Tetem, het onderzoekende presentatieplatform van creatieve makers en denkers wil daar met het project @Home verandering in brengen. De eerste klant hebben ze al. Het Twentse vakantiepark de Witte Berg  heeft de eerste Tetem techniek-kits in gebruik genomen.

Met Make-It@Home kits kunnen kinderen van 6 t/m 15 jaar op een leerzame en speelse manier aan de slag met het maken van coole techniek-kits. Kinderen vinden het fantastisch om iets te maken dat je kan laten bewegen of wat licht geeft. Kits als bijvoorbeeld Kunstige Robot, Robot-hand of Elektronische wenskaart kunnen via het online activiteitenprogramma vanuit huis of het vakantieadres gemaakt worden. Een aantal kits zijn speciaal ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven.

Uitdagende en creatieve toevoeging aan het animatieprogramma

Volgens eigenaar Laurens Heerdink van de Witte Berg is vooral de creatieve vorm van de techniek-kits echt een toevoeging in zijn animatieprogramma: "Wij willen graag gezinnen laten ervaren dat Twente meer is dan alleen natuur en rust. Twente heeft veel te bieden voor kinderen. Daarom steken wij onze animatie voor de kinderen tegenwoordig ook anders in, waarbij er veel aandacht is voor aan de slag gaan met de handen in een leuke en uitdagende omgeving. Daarnaast willen wij kinderen uitdagen creatief bezig te zijn. Hier passen de techniek-kits van Tetem heel goed bij. Ik vind het ook een pluspunt dat het creatieve vorm van techniek is, waardoor het jongens én meiden aanspreekt. Ze gaan er direct mee aan de slag en je maakt echt iets. En natuurlijk is het mooi meegenomen dat we op deze manier toeristen laten zien dat Twente voorop loopt in de wereld van techniek naast al het andere moois wat deze regio te bieden heeft."

Verbinding techniek met vrijetijdssector

Quirine ter Haar van Twente Marketing is blij dat kinderen deze zomer in Twente in contact komen met techniek. "Door techniek in de vrijetijdssector te brengen, wordt de positionering van Twente als Smart Impact Region voor bewoner en bezoeker zichtbaarder en versterkt. Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk en van nu is om als kind technisch te worden uitgedaagd, wordt ook het eerste zaadje gepland dat Twente en Techniek één zijn. En als je dan een paar jaar later voor de studiekeuze komt, overweeg je Twente wellicht sneller.”  

Link: https://tetem.nl/athome/make-ithome/
Trefwoorden: dagrecreatie, verblijfsrecreatie, animatie, kinderen

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...