Geplaatst op: 09-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Techniek-kits voor de kids op vakantieparken

Techniek-kits voor de kids op vakantieparken
Twente staat in de toeristische sector vooral bekend als een mooie en rustige regio. Het high-tech aspect is veel minder bekend. Tetem, het onderzoekende presentatieplatform van creatieve makers en denkers wil daar met het project @Home verandering in brengen. De eerste klant hebben ze al. Het Twentse vakantiepark de Witte Berg  heeft de eerste Tetem techniek-kits in gebruik genomen.

Met Make-It@Home kits kunnen kinderen van 6 t/m 15 jaar op een leerzame en speelse manier aan de slag met het maken van coole techniek-kits. Kinderen vinden het fantastisch om iets te maken dat je kan laten bewegen of wat licht geeft. Kits als bijvoorbeeld Kunstige Robot, Robot-hand of Elektronische wenskaart kunnen via het online activiteitenprogramma vanuit huis of het vakantieadres gemaakt worden. Een aantal kits zijn speciaal ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven.

Uitdagende en creatieve toevoeging aan het animatieprogramma

Volgens eigenaar Laurens Heerdink van de Witte Berg is vooral de creatieve vorm van de techniek-kits echt een toevoeging in zijn animatieprogramma: "Wij willen graag gezinnen laten ervaren dat Twente meer is dan alleen natuur en rust. Twente heeft veel te bieden voor kinderen. Daarom steken wij onze animatie voor de kinderen tegenwoordig ook anders in, waarbij er veel aandacht is voor aan de slag gaan met de handen in een leuke en uitdagende omgeving. Daarnaast willen wij kinderen uitdagen creatief bezig te zijn. Hier passen de techniek-kits van Tetem heel goed bij. Ik vind het ook een pluspunt dat het creatieve vorm van techniek is, waardoor het jongens én meiden aanspreekt. Ze gaan er direct mee aan de slag en je maakt echt iets. En natuurlijk is het mooi meegenomen dat we op deze manier toeristen laten zien dat Twente voorop loopt in de wereld van techniek naast al het andere moois wat deze regio te bieden heeft."

Verbinding techniek met vrijetijdssector

Quirine ter Haar van Twente Marketing is blij dat kinderen deze zomer in Twente in contact komen met techniek. "Door techniek in de vrijetijdssector te brengen, wordt de positionering van Twente als Smart Impact Region voor bewoner en bezoeker zichtbaarder en versterkt. Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk en van nu is om als kind technisch te worden uitgedaagd, wordt ook het eerste zaadje gepland dat Twente en Techniek één zijn. En als je dan een paar jaar later voor de studiekeuze komt, overweeg je Twente wellicht sneller.”  

Link: https://tetem.nl/athome/make-ithome/
Trefwoorden: dagrecreatie, verblijfsrecreatie, animatie, kinderen

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/09/20
Paalberg is eerste koninklijke camping
Nederland heeft een eerste koninklijke camping. De eer valt Recreatiepark de Paalberg in Ermelo te beurt. Het bedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en heeft deze week het predicaat ‘Koninklijke hofleverancier’ ontvangen.
22/09/20
5 regels voor duurzaamheidsclaims
De ACM wil hiermee bereiken dat bedrijven consumenten goed en volledig voorlichten over de duurzaamheid van hun producten of diensten.
22/09/20
Princess Cruises verkoopt twee schepen
Het gaat om de Sun Princess en Sea Princess.
22/09/20
Exclusief voor leden
Preston Palace groeit en zoekt medewerkers
In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert all inclusive hotel Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven.
21/09/20
Exclusief voor leden
Ondernemersorganisaties en vakbond vragen om overgangsregime naar nieuw pensioenstelsel
FNV, VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op om snel gezamenlijk een overgangsregime te ontwikkelen in verband met de komst van het nieuwe pensioenstelsel.
17/09/20
Gasten en medewerkers maken zaterdag kust schoon
Het is de derde maal dat Roompot aan de World Cleanup Day deelneemt.
16/09/20
Gewerkte uren in recreatie en horeca nog steeds niet op niveau
Hoe ontwikkelde het aantal gewerkte uren tijdens de coronacrisis in horeca en recreatie?
16/09/20
Nog twee weken om de SLIM-regeling aan te vragen
Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten.