Geplaatst op: 07-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Landal bouwt fors bungalowpark in de Betuwe

Landal bouwt fors bungalowpark in de Betuwe

Een flinke opsteker voor het toerisme in de Betuwe, Landal GreenParks gaat er een park met 230 vakantiewoningen realiseren. Landal De Wielsche Dreef, bij het rustieke dorpje Eck en Wiel krijgt op een terrein van 18 hectare 230 vakantiewoningen.


Voor de eerste bouwfase is inmiddels de verkoop aan particuliere beleggers gestart. Landal GreenParks verzorgt de verhuur van het nieuwe vakantiepark. Na eerdere aankondiging van nieuwe parken in Drenthe, Friesland en Noord-Holland is dit het vierde nieuwe park dat Landal in korte tijd aankondigt.


Investering

Voor het 18 hectare grote recreatiepark is een plan ontwikkeld door de familie Van den Biggelaar, dat voorziet in de bouw van een vakantiepark van Landal GreenParks. In de eerste bouwfase zijn vakantiewoningen beschikbaar in negen verschillende typen en diverse uitvoeringsniveaus. De architectuur van de woningen heeft een duidelijke link met de Betuwe. Het park is voorzien van een receptie met ParkShop, een fietsenverhuur en een restaurantpaviljoen met ruim 100 zitplaatsen en terras aan het water. In latere bouwfases worden een zwemvijver, avonturenterrein, overdekt zwembad met wellnessfaciliteiten, multifunctioneel sportveld en diverse kleine speelvoorzieningen aan het park toegevoegd.


Vierde nieuwe vakantiepark

"Het zijn enerverende tijden bij Landal GreenParks. Dit is het vierde nieuwe vakantiepark waarmee we in korte tijd uitbreiden en de komende periode verwachten we er nog meer. Dit nieuws komt op het moment dat vrijwel al onze vakantieparken in Europa zijn heropend en dat ook landsgrenzen weer opengaan voor vakantiegangers. We zien dat veel mensen dichtbij op vakantie willen deze zomer, de boekingen nemen toe en we verwachten dat de tendens om dichtbij huis op vakantie te willen langer aanhoudt,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, nieuwe parken, Gelderland

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/09/20
Paalberg is eerste koninklijke camping
Nederland heeft een eerste koninklijke camping. De eer valt Recreatiepark de Paalberg in Ermelo te beurt. Het bedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en heeft deze week het predicaat ‘Koninklijke hofleverancier’ ontvangen.
22/09/20
5 regels voor duurzaamheidsclaims
De ACM wil hiermee bereiken dat bedrijven consumenten goed en volledig voorlichten over de duurzaamheid van hun producten of diensten.
22/09/20
Princess Cruises verkoopt twee schepen
Het gaat om de Sun Princess en Sea Princess.
22/09/20
Exclusief voor leden
Preston Palace groeit en zoekt medewerkers
In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert all inclusive hotel Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven.
21/09/20
Exclusief voor leden
Ondernemersorganisaties en vakbond vragen om overgangsregime naar nieuw pensioenstelsel
FNV, VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op om snel gezamenlijk een overgangsregime te ontwikkelen in verband met de komst van het nieuwe pensioenstelsel.
17/09/20
Gasten en medewerkers maken zaterdag kust schoon
Het is de derde maal dat Roompot aan de World Cleanup Day deelneemt.
16/09/20
Gewerkte uren in recreatie en horeca nog steeds niet op niveau
Hoe ontwikkelde het aantal gewerkte uren tijdens de coronacrisis in horeca en recreatie?
16/09/20
Nog twee weken om de SLIM-regeling aan te vragen
Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten.