Geplaatst op: 05-06-2020
Auteur: Marc Gerlings

Den Haag richt herstelcampagne op verborgen parels

Den Haag richt herstelcampagne op verborgen parels
Den Haag heeft als boodschap: 'hier vind je de ruimte\'. Foto: The Hague & Partners
Den Haag richt zich de komende tijd op de promotie van de verborgen parels van de stad, meldt DMO The Hague & Partners. Wat zijn dan die rustige parels bij de regeringsstad? Een stil, verlaten zandstrand verborgen achter een prachtig duingebied waar de Schotse Hooglanders rustig grazen. Statige, ruime parken waar je tijdens het wandelen zomaar een van de Oranjes tegen kan komen. Den Haag is de ideale vakantiebestemming in eigen land, vol met verborgen parels waar afstand houden eenvoudig is. "Den Haag biedt namelijk een zee aan ruimte aan bezoekers”, aldus directeur Marco Esser van The Hague & Partners.

De nadruk ligt in de campagne op veiligheid en afstand, blijkt uit de woorden van de organisatie. Veel Nederlanders zullen dit jaar veilig in eigen land op vakantie gaan. Dat is de verwachting van NBTC Holland Marketing, dat Nederlanders met de voorlichtingscampagne ‘Hier moet je zijn’ wijst op de minder bekende, prachtige locaties in Nederland. Den Haag maakt onderdeel uit van de campagne. Esser: "We zien het als een kans om Nederlanders te inspireren om de onbekendere plekken in Den Haag te komen ontdekken waar je ontspannen kunt genieten”. Dat gebeurt bijvoorbeeld door mooie beelden van deze verborgen parels van Den Haag te delen via de social mediakanelen @ThisIsTheHague.

Communiceren over ruimte

Esser over de ruimte waardoor bezoekers en toeristen zich zeker voelen over het houden van voldoende afstand: "We hebben een 11 kilometer lange kustlijn. Er is voor iedereen altijd een rustig plekje te vinden. Als het ergens wat drukker is, fiets of loop je zo binnen een paar minuten naar een rustiger stuk strand. Als bewoner weten we dat. We willen daar ook graag onze bezoekers op wijzen. Die bezoekers kunnen dan de onbekendere parels van Den Haag ontdekken. Fiets of wandel bijvoorbeeld door het Westduinpark, onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Dan kan je zomaar oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders en het strand dat achter dit duingebied ligt is wijds en stil”.

Meeste bomen per hectare

Waar vroeger altijd de nadruk lag op winkelen, het koningshuis en cultuur wordt opeens de natuur sterk benadrukt. Met haar vele topmusea staat Den Haag bekend om haar cultuur, maar ook de natuur is van grote kwaliteit. "In Den Haag staan van alle grote Nederlandse steden de meeste bomen per hectare, dat laat wel zien hoe groen de stad is”, vertelt Esser.”

De stad kent veel grote groene recreatiegebieden waaronder Clingendael, het Westbroekpark, het Zuiderpark, Madestein en het Haagse Bos. De komende tijd zal The Hague Marketing Bureau onder andere via haar social media kanalen @ThisIsTheHague bezoekers inspireren met prachtige beelden van deze gebieden.

"We helpen mensen de verborgen parels te vinden. Voorlinden Museum & Gardens bijvoorbeeld, een prachtig wijds opgezet museum dat ook nog eens op een enorm privélandgoed ligt. Daarmee laten we zien wat Den Haag te bieden heeft en spreiden we de bezoekers over de stad zodat iedereen kan genieten van een zee van ruimte.”
Trefwoorden: Den Haag, marketing herstel, campagne, dmo, veiligheid

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/07/20
Vinkeveen krijgt nieuw natuurgebied 'Marickenland'
Vinkeveen krijgt er een nieuw natuurgebied bij onder de naam ‘Marickenland’. Dit rietland-natuur...
02/07/20
Genieten van UNESCO gebied Waddenzee vanaf de tribune
Bij de Hoek van de Bant, aan de Friese kant van het Lauwersmeer is op 1 juli de bouw van de waddentr...
01/07/20
Richtlijnen voor toegankelijke dagjes uit in de 1,5 meter samenleving
Staatssecretaris Mona Keijzer heeft gisteren de richtlijnen voor toegankelijke dagjes uit in de 1,5 m samenleving in ontvangst genomen.
29/06/20
Exclusief voor leden
Vijf nationale parken bundelen marketingkrachten
Vijf nationale parken presenteren zichzelf sinds kort op de nieuwe website www.beleefdenationalepark...
26/06/20
Recreatie Vakbeurs krijgt ook groen licht vanuit overheid
De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat Recreatie Vakbeurs die plaatsvindt op 17, 18 en 19 november 2020 in Evenementenhal Hardenberg nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Recreatie Vakbeurs kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.
19/06/20
Nieuwe campagne #MooiDichtbij showt pareltjes uit de regio
Veel Nederlanders brengen hun zomervakantie door in eigen land. Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen komt...
19/06/20
IJmeer - Markeermeer - Een forse toename van het te maaien areaal
Afgelopen week heeft Kees Wiersema, voorzitter van Stichting maaien waterplanten IJmeer Markermeer (...
18/06/20
Ouderen fietsen sneller en verder
Ouderen zijn de afgelopen jaren steeds sneller gaan fietsen en leggen ook grotere afstanden af. Directe oorzaak is de grote populariteit van e-bikes onder ouderen.