Geplaatst op: 05-06-2020
Auteur: Marc Gerlings

Den Haag richt herstelcampagne op verborgen parels

Den Haag richt herstelcampagne op verborgen parels
Den Haag heeft als boodschap: 'hier vind je de ruimte\'. Foto: The Hague & Partners
Den Haag richt zich de komende tijd op de promotie van de verborgen parels van de stad, meldt DMO The Hague & Partners. Wat zijn dan die rustige parels bij de regeringsstad? Een stil, verlaten zandstrand verborgen achter een prachtig duingebied waar de Schotse Hooglanders rustig grazen. Statige, ruime parken waar je tijdens het wandelen zomaar een van de Oranjes tegen kan komen. Den Haag is de ideale vakantiebestemming in eigen land, vol met verborgen parels waar afstand houden eenvoudig is. "Den Haag biedt namelijk een zee aan ruimte aan bezoekers”, aldus directeur Marco Esser van The Hague & Partners.

De nadruk ligt in de campagne op veiligheid en afstand, blijkt uit de woorden van de organisatie. Veel Nederlanders zullen dit jaar veilig in eigen land op vakantie gaan. Dat is de verwachting van NBTC Holland Marketing, dat Nederlanders met de voorlichtingscampagne ‘Hier moet je zijn’ wijst op de minder bekende, prachtige locaties in Nederland. Den Haag maakt onderdeel uit van de campagne. Esser: "We zien het als een kans om Nederlanders te inspireren om de onbekendere plekken in Den Haag te komen ontdekken waar je ontspannen kunt genieten”. Dat gebeurt bijvoorbeeld door mooie beelden van deze verborgen parels van Den Haag te delen via de social mediakanelen @ThisIsTheHague.

Communiceren over ruimte

Esser over de ruimte waardoor bezoekers en toeristen zich zeker voelen over het houden van voldoende afstand: "We hebben een 11 kilometer lange kustlijn. Er is voor iedereen altijd een rustig plekje te vinden. Als het ergens wat drukker is, fiets of loop je zo binnen een paar minuten naar een rustiger stuk strand. Als bewoner weten we dat. We willen daar ook graag onze bezoekers op wijzen. Die bezoekers kunnen dan de onbekendere parels van Den Haag ontdekken. Fiets of wandel bijvoorbeeld door het Westduinpark, onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Dan kan je zomaar oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders en het strand dat achter dit duingebied ligt is wijds en stil”.

Meeste bomen per hectare

Waar vroeger altijd de nadruk lag op winkelen, het koningshuis en cultuur wordt opeens de natuur sterk benadrukt. Met haar vele topmusea staat Den Haag bekend om haar cultuur, maar ook de natuur is van grote kwaliteit. "In Den Haag staan van alle grote Nederlandse steden de meeste bomen per hectare, dat laat wel zien hoe groen de stad is”, vertelt Esser.”

De stad kent veel grote groene recreatiegebieden waaronder Clingendael, het Westbroekpark, het Zuiderpark, Madestein en het Haagse Bos. De komende tijd zal The Hague Marketing Bureau onder andere via haar social media kanalen @ThisIsTheHague bezoekers inspireren met prachtige beelden van deze gebieden.

"We helpen mensen de verborgen parels te vinden. Voorlinden Museum & Gardens bijvoorbeeld, een prachtig wijds opgezet museum dat ook nog eens op een enorm privélandgoed ligt. Daarmee laten we zien wat Den Haag te bieden heeft en spreiden we de bezoekers over de stad zodat iedereen kan genieten van een zee van ruimte.”
Trefwoorden: Den Haag, marketing herstel, campagne, dmo, veiligheid

||| Blogs |||

30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

08/07/20
Exclusief voor leden
Toenemend vertrouwen maar ook veel onzekerheid in branche
Het vertrouwen van ondernemers in de vrijetijdsbranche is in een maand tijd omhoog geschoten. Maar de onzekerheid in de branche is nog groot. Hoe pakt dat voor de verschillende deelbranches uit?
08/07/20
Eerste vakbeurs in MECC over anderhalvemeter inrichting
De Anderhalve meter Expo is de beurs over oplossingen voor uitdagingen uit de anderhalvemeter maatschappij.
08/07/20
Bedrijfssucces zorgt voor snel bereik mijlpaal 1 miljoen geplante bomen
Website Natuurhuisje.nl startte in 2018 met de missie om één miljoen bomen te planten in ontwikkelingslanden. Die mijlpaal is bereikt. Het bedrijf wil nu meer doen voor de natuur in eigen land.
08/07/20
Prijzen in de branche lopen op, niet zo sterk als vorig jaar
De prijzen voor consumentengoederen en -diensten lopen langzaam weer op. Ook in onze branche lopen de prijzen weer op.
08/07/20
Rijksmuseum biedt volledig programma zomer
Vanaf 11 juli zijn er weer dagelijks programma's te volgen bij Rijksmuseum in Amsterdam, uiteraard met inachtneming van de laatste richtlijnen van het RIVM.
07/07/20
75% meer pakketreizen verkocht in vergelijking met een week eerder
Er is een stijging te zien van 75% op boekingen van pakketreizen vergeleken met afgelopen week, dat ...
07/07/20
Eigenzinnige campagne voor Limburg
Limburg heeft de toeristische campagne ‘Dit is in Limburg’ gelanceerd. Met de campagne worden gasten verleid op vakantie te gaan in Limburg. Met een uitgekiende strategie.
07/07/20
Kamperen op Archeon met uniek driedaags arrangement
Museumpark Archeon heeft voor het eerst een eigen camping. Het park heeft hiervoor de samenwerking gezicht met Outstanding die normaal gesproken tenten levert voor festivals en evenementen. De camping is alleen te boeken met een driedaags arrangement in de maanden juli en augustus.