Geplaatst op: 28-05-2020
Auteur: Marc Gerlings

Medeoprichter van Toverland Caroline Kortooms neemt afscheid van Attractiepark Toverland

Medeoprichter van Toverland Caroline Kortooms neemt afscheid van Attractiepark Toverland
Caroline Kortooms vertrekt bij Toverland en start eigen bureau. Foto: Toverland.
Caroline Kortooms heeft besloten om Toverland te gaan verlaten na 20 jaar Algemeen Directeur te zijn geweest. Het Algemeen Directeurschap droeg ze in november 2019 over aan Jean Gelissen jr. en het afgelopen halfjaar was Caroline werkzaam als Leider Visie en Bedrijfscultuur.

Onder leiding van Caroline werd Toverland in nog geen 20 jaar tijd één van de meest toonaangevende attractieparken van Nederland. Caroline zet haar carrière voort als inspirator op het gebied van bedrijfscultuur, leiderschap en communicatie. In het najaar van 2020 volgt de officiële afscheidsreceptie.

Mensen achter Toverland

Toverland ontstond in 1996, toen Jean Gelissen sr. zijn zus Caroline vroeg om samen met hem een attractiepark te ontwikkelen. Sinds de opening op 19 mei 2001 is Toverland onder leiding van Caroline uitgegroeid tot een toonaangevend attractiepark dat zich niet alleen onderscheidt in haar themagebieden en attractieaanbod, maar ook in haar visie en bedrijfscultuur. 

"Ik ben Jean sr. enorm dankbaar dat hij mij gevraagd heeft om samen Toverland op te bouwen”, vertelt Caroline. "Het is ons levenswerk geworden. Het is ongelofelijk wat we hebben mogen doen. Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Toverland.”

Specialist bedrijfscultuur

"De keuze om Toverland te verlaten was heel moeilijk, maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging”, aldus Caroline. "Mijn passie ligt nu in het inspireren van andere bedrijven met de kennis en ervaring die ik in Toverland heb opgedaan. Nu Jean jr. aan het roer staat van Toverland en blijft koersen op een gasttevredenheid van een 9+, kan ik met een gerust hart mijn vleugels spreiden.” Caroline gaat verder als specialist op het gebied van bedrijfscultuur, leiderschap en communicatie. Op haar website www.carolinekortooms.nl vertelt ze hier meer over.

Caroline heeft vandaag haar officiële laatste werkdag en in het najaar vindt de afscheidsreceptie plaats. Ze wil iedereen bedanken voor de talloze magische gelukservaringen die ze samen gecreëerd hebben en is ervan overtuigd dat er nog vele magische momenten zullen volgen.

Hoe ziet de directie er nu uit?

Het directieteam bestaat nu uit Jean Gelissen sr. (Algemeen Directeur Gelissen Group), Jean Gelissen jr. (Algemeen Directeur Toverland) en Paul Oomen (Technisch Directeur Toverland).
Link: https://carolinekortooms.nl/
Trefwoorden: Toverland, attractiespark, management, communicatie

||| Blogs |||

30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

06/07/20
Impuls Zeeland aangesloten bij Trade and Innovate NL
Trade and Innovate NL, het landelijk netwerk van publieke organisaties dat zich inzet voor de intern...
06/07/20
Varend corso zonder ruchtbaarheid
Met een speciaal ingelaste mini-editie van het Varend Corso Westland is het corsoweekeinde toch niet...
06/07/20
Kampen gaat met animatieteam in de stad werken
Als eerste stad van Nederland presenteert Kampen in de zomervakantie een vast, wekelijks animatieprogramma. Net alsof je op de camping staat.
06/07/20
Virtuele tijdreis naar Delftshaven 1620
Binnenkort is het voor het eerst het mogelijk een digitale tijdreis naar het Delfshaven van 1620 te maken. Op 2 augustus komt TimeTransit Delfshaven online
06/07/20
Vakhandel verkoopt recordaantal elektrische fietsen
De verkoop van e-bikes door fietsspeciaalzaken is in mei 2020 met 38 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.
06/07/20
Kamperen in stijl op Camping Geversduin
Camping Geversduin introduceerde vorige week een gloednieuwe accommodatie: de Duin Boet. Dat is een compleet ingerichte luxe tent opgebouwd uit een houten frame met overdekte houten veranda. Met alle luxe die je in een vakantiewoning mag verwachten.
06/07/20
Online training voor animatiemedewerkers redt het seizoen
Richard Otten van Animatiewerk en Daan Olders van ict-bedrijf GIEA ontwikkelden een platform voor meer dan 60 trainingsvideo’s. Inmiddels hebben al 350 jongeren de training met goed gevolg doorlopen en kunnen op vakantieparken aan de slag.
06/07/20
Recordverkopen voor caravans en campers
De verkoop van caravans en campers is de afgelopen maand juni zó snel gegroeid dat de kampeerbranche de coronamisère alweer bijna te boven is.