Geplaatst op: 26-05-2020
Auteur: Marc Gerlings

Na weken van videobellen lijkt vraag naar meetings groot

Na weken van videobellen lijkt vraag naar meetings groot
Vraag naar vergaderen lijkt groot bij herstart van bedrijven en instellingen.
Op 1 juni openen de meeste meetingbedrijven weer hun deuren. Na de lockdown sinds 15 maart maken de vergader- en congreslocaties zich nu klaar voor de heropening. Gasten en locaties kijken uit naar verdere versoepeling van de overheidsmaatregelen en de verordeningen van de verschillende veiligheidsregio’s. Op de redactie zien we dat de vraag naar echte vergaderingen hoog is. Dit is nog niet in cijfers vast te leggen. Veel bedrijven denken na over vergaderingen of kleine evenementen die de herstart na Covid-19 markeren. 

Nederland Vergaderland gaat weer van start. Om opdrachtgevers, boekers en klanten van vergader- en congrescentra snel duidelijkheid te geven over de invoering van de RIVM-richtlijnen lanceert boekingsplatform Onemeeting.com een nieuw label voor het nieuwe vergadernormaal: 1M5. Uit reacties van een tweetal partijen van onemeeting.com blijkt de groeiende vraag naar meetings en elkaar treffen.

Nieuwe vergadernormaal

1M5 is een kwaliteitslabel dat aangeeft dat een vergader- of congresbedrijf de 1,5 meter voorschriften volledig heeft doorgevoerd. Op verzoek van boekers en vergaderklanten geeft boekingsplatform Onemeeting.com snel duidelijkheid en inzicht in de bedrijven die aangepast zijn aan de RIVM-richtlijnen. Deze bedrijven hebben -los van de algemene branche-afspraken- vaak eigen, lokale protocollen opgesteld. Deze zijn direct zichtbaar op het boekingsplatform. Het 1M5 label kan ook fysiek in de locatie worden gebruikt om de 1,5 Meeting Distance te verduidelijken.

Mogen we al weer vergaderingen organiseren?

"De telefoon staat roodgloeiend met klanten die willen weten of ze weer bijeenkomsten zoals vergaderingen mogen organiseren. De centrale vraag is dan welke locaties al ingericht zijn volgens de richtlijnen van het RIVM”, aldus Madeloes van Rooijen-Karremans, Directeur Onemeeting.com. Madeloes vervolgt: "Om aan de markt, onze klanten en de overheid te laten zien dat de vergaderbranche er klaar voor is, lanceren wij het 1M5 Meeting Distance label. Met dit label is in een oogopslag te zien welke locaties voldoen. Ook kan er met het 1M5-filter bij faciliteiten gefilterd worden op geschikte locaties.”

NH: proces aangescherpt

Kirsten Hulscher, Sales Director MICE, Business Unit Northern Europe van NH Hotel Group: "Met het 1M5 label van Onemeeting.com is het voor planners en boekers van meetings in één oogopslag duidelijk dat er veilige en comfortabele vergaderingen bij NH hotels kunnen plaatsvinden. Het label zal worden toegekend aan locaties die de benodigde maatregelen hebben genomen. NH Hotel Group heeft haar operationele processen aangescherpt en neemt nieuwe maatregelen om maximale veiligheid van gasten en medewerkers in alle hotels van NH te waarborgen. Het label is prettig, want het brengt de meetingbranche een eenduidig overzicht van alle veilige vergaderlocaties in Nederland, zodat er gemakkelijk een geschikte keuze kan worden gemaakt met veiligheidsgarantie.”

Regardz: wens om elkaar te treffen is groot

Ingrid van der Wal-Koek, Directeur Regardz Hotels & Meeting Centers: "De afgelopen tijd heeft het videovergaderen en -trainen een enorme opmars gemaakt, een begrijpelijk gevolg in deze tijd van thuiswerken, maar de wens om elkaar te treffen is groot. We merken aan onze vaste opdrachtgevers dat trainers, deelnemers, collega’s en zakenrelaties elkaar graag weer fysiek willen ontmoeten". Ze vervolgt: "Ook ons eigen team staat te trappelen om weer gasten te mogen ontvangen en hen een fantastische dag te bezorgen." Om dit conform de geldende RIVM-richtlijnen en de social distancing norm van 1,5 meter te kunnen doen, heeft Regardz het concept Meeting Hygienics ontwikkeld. "Een hygiëneformule bestaande uit zeven basismaatregelen die betrekking hebben op de volledige customer journey en waarmee we zorgdragen voor een veilige meeting omgeving", licht Ingrid toe.
Trefwoorden: vergadering, vergaderen, meeting, evenement, treffen, contact

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...