Geplaatst op: 26-05-2020
Auteur: Marc Gerlings

Scylla herstart cruises in Duitsland en hoopt op versoepeling in Nederland

Scylla herstart cruises in Duitsland en hoopt op versoepeling in Nederland
Arno Reitsma. Foto: Scylla.
Riviercruise rederij Scylla meldt dat 34 schepen met onmiddellijke ingang cruises zullen hervatten op Europese rivieren – en wordt daarmee een van de eerste bedrijven die na Covid-19 haar activiteiten hervat. Dat klinkt heel groot maar de echte start is bescheiden. De eerste riviercruises vinden plaats in juni met enkele schepen in Duitsland. Zodra Nederland reisrestricties versoepelt, wil het Zwitserse bedrijf ook naar Nederland varen, laat een woordvoerder weten in een reactie. Ondertussen worden de contacten met Nederlandse hotels al aangehaald.

De Zwitserse rederij heeft een vloot van rivierboten voor verschillende Europese charterklanten. De start vindt plaats voor de klant Nicko cruises. De route loopt van Passau naar Düsseldorf. Daarmee blijven de Scylla schepen voorlopig binnen Duitsland. Scylla heeft al een tweede opdrachtgever voor meer cruises, ook binnen Duitsland vanwege de reisrestricties in diverse Europese landen.

"Andere reiservaring"

Arno Reitsma, CEO van Scylla AG, zegt: "We zijn erg blij dat de industrie langzaam herstelt van de coronacrisis en dat onze rivierboten weer op de Europese rivieren te vinden zijn, daar waar ze thuishoren. Gasten kunnen weer genieten van de meest bijzondere riviercruises op de prachtige waterwegen van Europa, ook al zal de reiservaring zelf nu iets anders zijn.”

Maatregelen

Reitsma voegt toe: "Vanzelfsprekend zijn aan boord van al onze schepen alle noodzakelijke veiligheids-, beveiligings- en hygiënenormen geïmplementeerd.” Een van deze maatregelen is het bewaren van een veilige afstand gedurende de gehele tijd aan boord - alleen geregistreerde passagiers die een gezondheidscontrole hebben ondergaan, worden aan boord van het schip toegelaten.

Ook minder passagiers op de schepen, verplichte gezichtsmaskers, regelmatige ontsmetting en het brengen maaltijden en dranken direct naar de tafel, maken deel uit van de nieuwe maatregelen. Daarnaast is er een arts aan boord voor gezondheidscontroles en consultaties voor alle gasten en bemanningsleden. "De reis is misschien iets veranderd, maar gasten op onze schepen kunnen nog steeds optimaal genieten van onze riviercruises”, zegt Reitsma.Een woordvoerder meldt dat de buffetten zijn gesloten, de diners worden aan tafel gebracht. De gangen in riviercruiseschepen zijn smal en daarom is eenrichtingsverkeer toegepast in de schepen.


Vraagontwikkeling korte cruises past bij herstart

Totdat verdere beperkingen worden versoepeld, voert Scylla een geselecteerd aantal cruises uit. Daarnaast laten het groeiende aantal boekingen zien dat gasten positief zijn te spreken over de nieuw toegevoegde "mini-cruises” (kortere cruises). Die nieuwe vorm van riviercruises komt neer op een aanbod van reizen met meestal 4 overnachtingen. De vraag naar dit type reis steeg al voor de crisis maar past nu goed bij de herstart van de cruiseactiviteiten. De eerste cruises in Duitsland zijn geschikt juist voor dit nieuwe reisproduct.

Naast de twee klanten voor Scylla zal ook de eigen dochteronderneming van Scylla die helemaal gericht is op cruises ook weer starten in juni.

Nederlandse hotels al in beeld

Nederland is zeker in beeld bij de het Zwitserse bedrijf. De schepen zullen nog niet naar Rotterdam varen maar de contacten met de Nederlandse hotels worden alvast opgestart. Mogelijk dat deze hotels al klanten kunnen ontvangen vanuit de herstart van de cruises in Duitsland.

Het Zwitserse bedrijf hoopt op versoepeling in Europa zodat het activiteiten snel kan opschalen naar meerdere landen.
Trefwoorden: cruise, riviercruise, herstart, covid 19, Düsseldorf, Passau

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 • ||| Blogs |||

  05/10/20
  Van overtoerisme naar ondertoerisme?
  Van overtoerisme naar ondertoerisme?
  05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
  Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
  08/09/20
  Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
  Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
  28/07/20
  Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
  Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
  28/07/20
  I am the greatest!
  I am the greatest!
  28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
  Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
  14/07/20
  Destinatiemarketing in coronatijd
  Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.

  ||| Twitter |||

  ||| Nieuws |||

  28/10/20
  OMT-advies: niet reizen tijdens kerstvakantie wekt woede ANVR
  Vanmorgen werd duidelijk dat het OMT een negatief reisadvies heeft gegeven voor de kerstvakantie. Meestal neemt het Kabinet de OMT-adviezen over. Dit wekt de woede van reisbrancheorganisatie ANVR die net kansen zag voor de Griekse en Canarische eilanden.
  28/10/20
  Exclusief voor leden
  SonneVallei beste B&B van 2020
  Opvallend is de notering van 5 Gelderse B&B's in het overzicht van de 12 namen.
  28/10/20
  Blauwe snelle baan voor fietsers
  De snelle blauwe inhaalstrook wordt vanaf deze week getest op het fietspad van de toekomst.
  28/10/20
  KHN: Extra steun is welkom maar niet voldoende
  Brancheorganisatie KHN is blij met de aanvullingen op het derde steunpakket maar noemt deze totaal onvoldoende voor de horecabedrijven. Wat moet er volgens KHN nu gebeuren?
  27/10/20
  Eerste versie app voor attractiepark Toverland
  De Toverland-app bevat de plattegrond van het attractiepark met daarop de actuele informatie over de openingstijden, wachttijden van de attracties, showtijden, eet- & drinkgelegenheden en shops. Ook kunnen bezoekers via de app tickets voor Toverland bestellen.
  27/10/20
  Kabinet komt met aanvullende steun voor horeca, evenementen, theater, sport en toeleveranciers
  De Nederlandse regering heeft vandaag extra steunmaatregelen aangekondigd voor bedrijven die zwaar zijn getroffen door de recente beperkingen.
  27/10/20
  Exclusief voor leden
  Door corona geen ranking in bekende restaurantgids
  Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt...
  27/10/20
  Internationale erkenning voor campagnes MarketingOost
  Cowfluencer Liesje22 en de Familie Flamingo maken kans op de prestigieuze Lovie Awards. Dat zijn onderscheidingen voor ‘het beste van het Europese internet’.