Geplaatst op: 26-05-2020
Auteur: Marc Gerlings

Scylla herstart cruises in Duitsland en hoopt op versoepeling in Nederland

Scylla herstart cruises in Duitsland en hoopt op versoepeling in Nederland
Arno Reitsma. Foto: Scylla.
Riviercruise rederij Scylla meldt dat 34 schepen met onmiddellijke ingang cruises zullen hervatten op Europese rivieren – en wordt daarmee een van de eerste bedrijven die na Covid-19 haar activiteiten hervat. Dat klinkt heel groot maar de echte start is bescheiden. De eerste riviercruises vinden plaats in juni met enkele schepen in Duitsland. Zodra Nederland reisrestricties versoepelt, wil het Zwitserse bedrijf ook naar Nederland varen, laat een woordvoerder weten in een reactie. Ondertussen worden de contacten met Nederlandse hotels al aangehaald.

De Zwitserse rederij heeft een vloot van rivierboten voor verschillende Europese charterklanten. De start vindt plaats voor de klant Nicko cruises. De route loopt van Passau naar Düsseldorf. Daarmee blijven de Scylla schepen voorlopig binnen Duitsland. Scylla heeft al een tweede opdrachtgever voor meer cruises, ook binnen Duitsland vanwege de reisrestricties in diverse Europese landen.

"Andere reiservaring"

Arno Reitsma, CEO van Scylla AG, zegt: "We zijn erg blij dat de industrie langzaam herstelt van de coronacrisis en dat onze rivierboten weer op de Europese rivieren te vinden zijn, daar waar ze thuishoren. Gasten kunnen weer genieten van de meest bijzondere riviercruises op de prachtige waterwegen van Europa, ook al zal de reiservaring zelf nu iets anders zijn.”

Maatregelen

Reitsma voegt toe: "Vanzelfsprekend zijn aan boord van al onze schepen alle noodzakelijke veiligheids-, beveiligings- en hygiënenormen geïmplementeerd.” Een van deze maatregelen is het bewaren van een veilige afstand gedurende de gehele tijd aan boord - alleen geregistreerde passagiers die een gezondheidscontrole hebben ondergaan, worden aan boord van het schip toegelaten.

Ook minder passagiers op de schepen, verplichte gezichtsmaskers, regelmatige ontsmetting en het brengen maaltijden en dranken direct naar de tafel, maken deel uit van de nieuwe maatregelen. Daarnaast is er een arts aan boord voor gezondheidscontroles en consultaties voor alle gasten en bemanningsleden. "De reis is misschien iets veranderd, maar gasten op onze schepen kunnen nog steeds optimaal genieten van onze riviercruises”, zegt Reitsma.Een woordvoerder meldt dat de buffetten zijn gesloten, de diners worden aan tafel gebracht. De gangen in riviercruiseschepen zijn smal en daarom is eenrichtingsverkeer toegepast in de schepen.


Vraagontwikkeling korte cruises past bij herstart

Totdat verdere beperkingen worden versoepeld, voert Scylla een geselecteerd aantal cruises uit. Daarnaast laten het groeiende aantal boekingen zien dat gasten positief zijn te spreken over de nieuw toegevoegde "mini-cruises” (kortere cruises). Die nieuwe vorm van riviercruises komt neer op een aanbod van reizen met meestal 4 overnachtingen. De vraag naar dit type reis steeg al voor de crisis maar past nu goed bij de herstart van de cruiseactiviteiten. De eerste cruises in Duitsland zijn geschikt juist voor dit nieuwe reisproduct.

Naast de twee klanten voor Scylla zal ook de eigen dochteronderneming van Scylla die helemaal gericht is op cruises ook weer starten in juni.

Nederlandse hotels al in beeld

Nederland is zeker in beeld bij de het Zwitserse bedrijf. De schepen zullen nog niet naar Rotterdam varen maar de contacten met de Nederlandse hotels worden alvast opgestart. Mogelijk dat deze hotels al klanten kunnen ontvangen vanuit de herstart van de cruises in Duitsland.

Het Zwitserse bedrijf hoopt op versoepeling in Europa zodat het activiteiten snel kan opschalen naar meerdere landen.
Trefwoorden: cruise, riviercruise, herstart, covid 19, Düsseldorf, Passau

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     






    ||| Nieuws |||

    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
    Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Boekingstrends meivakantie
    Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Erfgoeddag met thema 'Thuis'
    Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
    17/04/24
    ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
    De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
    17/04/24
    Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
    Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
    15/04/24
    Minke Rabaut in workshop 3ST
    Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
    15/04/24
    Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
    In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
    15/04/24
    Inchecken met betaalpas in buurtbus
    In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

    ||| Agenda |||

    14/05/24
    14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
    Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
    23/05/24
    23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
    Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
    27/05/24
    27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
    De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
    05/06/24 t/m 07-06-24
    05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
    Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
    11/06/24
    11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
    Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...