Geplaatst op: 22-04-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Roompot ontwikkelt in de crisis

Roompot ontwikkelt in de crisis

Ondanks de huidige coronacrisis die heel wat activiteiten lamlegt, bouwt Roompot verder aan haar portfolio. Roompot bouwt in het Noordbrabantse Someren een nieuw vakantiepark met 100 vakantiehoeves met een rieten kap.


Roompot Someren ligt tussen de dorpskern van Someren en het uitgestrekte natuurgebied van de Strabrechtse Heide. Wie vanaf volgend jaar met Roompot op het vakantiepark verblijft, kan zo de natuur intrekken. Direct buiten het park kunnen gasten een fiets- of mountainbike huren en vinden zij de zeer compleet uitgeruste manege Het Keelven. Ook golfliefhebbers zullen hier hun hart ophalen. Zo’n beetje naast de deur ligt de 27 holes baan De Swinkelsche, met sfeervol clubhuis, driving range en golfschool.


Vijf typen vakantiehoeves

De 100 hoeves zijn beschikbaar in vijf verschillende types voor 4 tot 12 personen. De woningen zullen voorzien zijn van rieten daken, horizontaal aangebrachte gevelbekleding van duurzaam hout en traditioneel metselwerk. Alles met een knipoog naar de historische architectuur in de regio. Alle woningen zijn voorzien van een ruime en stijlvolle ingerichte woonkamer, dubbele tuindeuren naar het terras, een volledig uitgeruste keuken, flatscreen tv in de woonkamer en wifi. Zij tellen 2 tot 6 slaapkamers en 1 tot 4 badkamers met luxe sanitair. Ongeveer een derde van de woningen kan zelfs met privé-sauna en jacuzzi worden gehuurd.
Geen gas maa warmtepomp

Bij de realisatie van het park is veel aandacht besteedt aan de kwaliteit en duurzaamheid. Dat betekent onder meer dat duurzaam hardhout en HR ++ beglazing worden gebruikt. Alle buitenmuren worden voorzien van hoogwaardige gevelisolatie en luchtdicht afgewerkt. De woningen worden bovendien gasloos gebouwd en zijn voorzien van een elektrische warmtepomp.


Ontwikkelen in de crisis

De coronacrisis heeft uiteraard een impact op het toerisme in Noord-Brabant. Zo verbiedt de huidige noodverordening er recreatief nachtverblijf. Toch zijn Roompot en de ontwikkelaar van het park overtuigd van het toekomstige succes van dit vakantiepark. Zij sloten deze overeenkomst namelijk in volle crisis.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/06/20
Prima 2019 voor toerisme in de Achterhoek
De Achterhoek heeft het in 2019 toeristisch gezien uitstekend gedaan. . In deze coronatijd lijkt het vreemd om terug te kijken op toeristisch 2019. Toch geeft het een goede indicatie van de toeristische slagkracht van een regio en de uitgangspositie die het inneemt voor herstel.
04/06/20
EuroParcs neemt DroomParken over
Droomparken wordt overgenomen door EuroParcs. De overname moet het bedrijf meer slagkracht geven.
04/06/20
Geheel vernieuwd Center Parcs Zandvoor weer open
Als laatste park opent het geheel vernieuwde Center Parcs Park Zandvoort op vrijdag 5 juni opnieuw haar deuren. Alle 428 cottages, 116 hotelkamers zijn volledig vernieuwd en ook de infrastructuur is vernieuwd.
03/06/20
Innovatievouchers verblijfsrecreatie groot succes
De Zeeuwse innovatievouchers hebben investeringen in de verblijfsrecreatie aangejaagd. Hoe hebben ze dat gerealiseerd?
02/06/20
EuroParcs breidt uit in Limburg en België
EuroParcs heeft een belang genomen in twee vakantieparken in Nederlands en Belgisch Limburg.
31/05/20
Staatsbosbeheer stopt definitief met paalkampeerterreinen
Alle 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer gaan na de coronacrisis niet meer open. Bepaalde gebruikers veroorzaakten te veel overlast op deze kampeerterreinen zonder voorzieningen midden in de natuur.
21/05/20
Hoe worden Nederlandse vakantieparken nu geboekt?
PleisureWorld NRIT vroeg bij drie grote reserveringssystemen in de de markt, Stratech, Booking Experts en Holiday Media de boekingscijfers op. Met als hamvraag: Hoe staan de boekingen er op dit moment voor?
20/05/20
MarketingOost lanceert heatmap en dashboard voor vrijetijdseconomie
Marketing Oost presenteert een heatmap van drukke locaties in de provincie.