Geplaatst op: 17-04-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Eerste VVV Inspiratiepunt Achterhoek opgeleverd in Winterswijk

Eerste VVV Inspiratiepunt Achterhoek opgeleverd in Winterswijk

In Winterswijk is het eerste VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek klaar om, zodra de maatregelen dit weer toelaten, haar deuren te openen. In het nieuwe inspiratiepunt kunnen inwoners en toeristen op een visuele manier inspiratie opdoen over Winterswijk en de Achterhoek.


Veranderende vraag van de gast

De behoeften van gasten veranderen. Door de toegenomen digitalisering krijgen fysieke VVV-locaties een andere rol. Verhalen vertellen, interactie en beleving zijn hierbij belangrijke trends. Dit is dan ook de reden dat diverse VVV’s in de Achterhoek werken aan een transformatie naar een Inspiratiepunt. Dit is een plaats waar beleving, inspiratie en interactiviteit van de regio centraal staan. Winterswijk zal straks als eerste nieuwe VVV Inspiratiepunt haar deuren openen. De VVV draait het inspiratiepunt voornamelijk met de inzet van betrokken vrijwilligers.


Omdat door de coronacrisis de feestelijke opening niet kon doorgaan, geven burgemeester Joris Bengevoord en VVV vestigingsleider Gienne te Gronde een virtuele rondleiding door de nieuwe vestiging. 
Inspiratie over Winterswijk

In het nieuwe inspiratiepunt krijg je een goed beeld van diverse belevenissen in Winterswijk. Zo zijn er veel beelden van Winterswijk te zien. Ook de natuurlijke omgeving komt terug in de gebruikte houtmaterialen, de kleuren en de bomen in het inspiratiepunt.


Op diverse plaatsen zijn er interactieve elementen aangebracht. Bij de entree zijn gelijk al wisselende foto’s te zien in een projectie. Bij de verhalenboom kun je luisteren naar verhalen van Winterswijkers. Een gids vertelt trots over de Steengroeve en de 11-jarige Jorn vertelt over de kabouters. Verderop kun je in speciale kijkers beelden zien van dieren die voorkomen in het Nationaal Landschap Winterswijk. Bij de Steengroeve kun je in speciale lades vondsten bekijken van de groeve. Op een speciale touchtafel krijg je een beeld van de bezienswaardigheden in Winterswijk en de Achterhoek.


Burgemeester Bengevoord is enthousiast over de vernieuwde VVV. "We ontvangen jaarlijks vele toeristen in Winterswijk, die we met het nieuwe inspiratiepunt warm willen maken om nog meer te gaan ontdekken dan ze vooraf van plan waren. Ook de speciale wand over de grensregio past goed in onze nauwe samenwerking met onze Duitse buren. Een aanwinst voor Winterswijk!”.


Stimuleringsprogramma Achterhoek Toerisme

De vernieuwing van VVV Winterswijk is uitgevoerd door Winterswijk Marketing in samenwerking met Achterhoek Toerisme en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Winterswijk, Achterhoek Toerisme en Leader subsidie voor plattelandsontwikkeling. Het project maakt onderdeel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om fysiek gastheerschap een nieuwe impuls te geven. Verwacht wordt dat voor de zomer ook twee VVV Inspiratiepunten gereed zijn in Ulft (DRU Industriepark) en Zutphen.

Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, vvv, achterhoek, dmo

||| Blogs |||

13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
24/03/20
Leidt het coronavirus straks tot een reset in ons denken en handelen?
En dan nu wat positief nieuws over het coronavirus2020. Alleen al om de allitererende getallen zou j...
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
11/06/19
Ik google, jij googlet en wij googlen
Ik google, jij googlet en wij googlen
11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...
18/03/19
Een community voor marketingvraagstukken?
Een community voor marketingvraagstukken?
18/03/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Sinds een aantal weken werk ik in het onderwijs. Een totaal andere wereld, in vergelijking met mijn ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/06/20
Breda sluit VVV-winkel
De deuren van de Bredase VVV winkel, onderdeel van Breda Marketing, gaan definitief op slot. De winkel lijdt al geruime tijd verlies en pogingen het tij te keren hebben niet voor een ommekeer gezorgd.
26/05/20
VisitBrabant officieel partner van Kennisnetwerk Destinatie Nederland
VisitBrabant is partner geworden van het Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Dit kennisnetwerk bestaat uit circa 70 destinatie- en citymarketingorganisaties in Nederland.
25/05/20
iPublishing pakt sterke positie in jongerenreizen
Online mediabedrijf iPublishing heeft een portfolio van 7 jongerenvakantie websites, 14 gerelateerde premium domeinnamen en social media kanalen overgenomen van Summer Sites.
20/05/20
VVV Cadeaukaart lanceert cadeauzoeker
Vanaf heden kunnen houders van de VVV Cadeaukaart, naast het zoeken van ‘waar’ je deze kan beste...
07/05/20
Perspectief voor ondernemers
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft vier scenario’s voor de toeristisch-recreatieve sector ontwikkeld. Volgens directeur Herre Dijkema moeten die scenario’s ondernemers perspectief op de toekomst bieden.
20/04/20
Kennismaken met het Kennisnetwerk Destinatie Nederland
Het Kennisnetwerk Destinatie Nederland heeft een digitale corporate brochure uitgebracht om haar stakeholders te informeren over haar strategie, programmalijnen, activiteiten en organisatie.
17/04/20
Eerste VVV Inspiratiepunt Achterhoek opgeleverd in Winterswijk
In Winterswijk is het eerste VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek klaar om, zodra de maatregelen dit weer toelaten, haar deuren te openen. In het nieuwe inspiratiepunt kunnen inwoners en toeristen op een visuele manier inspiratie opdoen over Winterswijk en de Achterhoek.
04/04/20
Een streekmerk met marketingpower: goed voor landbouw, horeca en recreatie
Hoe haal je, als regio, het meeste rendement uit streekproducten? In Rivierenland hebben ze daar een uitgewerkt plan voor met als kers op de taart regionale attractie: De Streeckerij