Geplaatst op: 27-03-2020
Auteur: Marc Gerlings

Horeca zit niet stil maar leert online

Horeca zit niet stil maar leert online

Meer dan 7000 gratis licenties voor online leren zijn er in de afgelopen week afgenomen bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De impact van de recente sluiting van eet- en drinkgelegenheden is groot; van de 466.000 medewerkers zit een groot gedeelte nu thuis. Daarom maakten SVH en KHN vorige week bekend dat zij horecamedewerkers de komende maand gratis e-learning modules aanbieden. 

Het doel is duidelijk van de samenwerking. Goed opgeleide mensen als de coronacrisis voorbij is. Het initiatief is een mooie aanpak voor de duizenden horecamedewerkers die nu zonder werk zitten. Ook vormt het een stevig argument in de sector om het onderwerp 'een leven lang leren' echt concreet te maken.

Leven Lang Ontwikkelen juist nu belangrijk
SVH en KHN slaan ook in deze onzekere tijd de handen ineen en nemen gezamenlijk hun verantwoordelijkheid voor de mooiste branche die er is. De horeca heeft nu steun nodig. Zeker met de klappen die opgevangen moeten door de sluiting van horecabedrijven waardoor personeel niet inzetbaar is, meldt koepel KHN. Daarom stellen KHN en SVH voor de keuken, bediening en fastservice de licenties gedurende een maand gratis voor alle werkenden in de horeca beschikbaar. Ontwikkeling van talent en vakbekwaamheid is van belang om straks weer een goede start te maken zodra het sociale leven weer op gang komt. De eerste reacties zijn enorm positief en van dit krachtige initiatief wordt al volop gebruikgemaakt. Na één week zijn er al 7000 licenties afgenomen. Koploper is op dit moment de licentie voor (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw. Hiervan zijn de afgelopen week 2.111 licenties afgenomen. 

Exclusief voor KHN-leden en medewerkers van leden
In het kader van ‘Leven Lang Ontwikkelen’ biedt KHN in samenwerking met SVH sinds januari 2020 online e-learning modules aan, exclusief voor leden van KHN: www.khn.nl/elearning. Naast de gratis licenties die nu beschikbaar worden gesteld voor alle werkenden in de horeca, worden daar speciaal voor KHN-leden en hun medewerkers de licenties personeelszaken, financiële zaken en leidinggevende bediening aan toegevoegd. 

KHN-voorzitter, Robèr Willemsen: "Uit het nu al grote aantal deelnemers blijkt dat de horeca niet bij de pakken neerzit. Dit zijn voor ons hele zware tijden, maar toch kijken ondernemers en werkenden in de horeca vooruit. Zowel horecaondernemers als hun medewerkers gebruiken deze tijd om straks onze gasten weer vol passie en enthousiasme van dienst te kunnen zijn! Dat stemt mij hoopvol voor de toekomst."

Ricardo Eshuis, directeur SVH: "De gratis licenties die via #stayhomehospitalityacademy en www.khn.nl/elearning zijn af te nemen, zijn een kleine positieve bijdrage in de grote crisis die ons allen raakt. Het is typisch de horecamentaliteit dat velen nu over de horizon proberen te kijken en zich voorbereiden op de situatie van straks. Op zee kun je niet schuilen voor de storm, maar je kunt wel met z’n allen koers houden. Ook de horecaopleidingen maken goed gebruik van het aanbod van SVH om afstandsleren te ondersteunen. We moeten hier met elkaar doorheen.”

De licenties zijn ten minste tot 18 april gratis beschikbaar. Het gratis aanbod voor leden van KHN is beschikbaar via www.khn.nl/elearning
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, leren, opleiding

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...