Geplaatst op: 06-03-2020
Auteur: Redactie NRIT
PleisureWorld NRIT

The VR Room trapt pop-up tour af met nieuwe vestiging in Tilburg

The VR Room trapt pop-up tour af met nieuwe vestiging in Tilburg

The VR Room krijgt in Tilburg haar eerst pop-up vestiging. Daartoe is een unieke samenwerking aangegaan met vastgoedbelegger Wereldhave. In Winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg biedt The VR Room het competitieve VR Lasergamen en andere Virtual Reality games aan. Bovendien kunnen bezoekers in Tilburg voor het eerst aan de slag met een splinternieuw concept: VR Arena.


Eigenaar van de VR Room Wouter van den Bijgaart is ook op de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit waar het dit concept voor de leisure introduceert. Info en tickets op: www.hetnieuwedagjeuit.nl 


VR Arena: Plezier voor speler én toeschouwer

In VR Arena lopen meerdere spelers vrij rond in een open ruimte met een Virtual Reality headset. Waar de meeste Virtual Reality headsets nog bedraad zijn, biedt The VR Room games aan die volledig draadloos worden gespeeld. Terwijl de spelers zich in een continu veranderende digitale wereld wanen, kunnen omstanders in het winkelcentrum toekijken hoe zij de overwinning naar zich toe proberen te trekken. In VR Arena loopt iedere speler rond met een virtueel schild en een ray gun, waarmee zij hun tegenstanders een kopje kleiner moeten maken, terwijl zij door een futuristisch veld met pilarenmanoeuvreren.


"Het mooie van VR Arena is dat je vrij rond kunt lopen en wij kunnen met één druk op de knop het level aanpassen. Daarnaast kunnen de mensen die niet aan het spelen zijn de gameop een groot scherm volgen, want wij vinden dat VR moet niet alleen voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers leuk moet zijn. Vergelijk het met bowlen: Je gooit zelf maar 1x de bal en kijkt vooral naar de worpen van je medespelers. We zijn ontzettend trots om dit concept voor het eerst speelbaar te maken in Tilburg en Utrecht, en we kunnen niet wachten om het uit te breiden naar andere steden in Nederland. Ook andere aanbieders kunnen een licentie bij ons afnemen'', zegt Wouter van den Bijgaart, oprichter van The VR Room.




Pop-up tour in samenwerking met Wereldhave

De opening van deze vestiging is het startschot van een langdurige samenwerking tussen The VR Room en Wereldhave. In Tilburg kunnen bezoekers enkele maanden aan de slag met de nieuwste entertainment van The VR Room en vervolgens trekt hijverder het land in om bezoekers in andere winkelcentra kennis te laten maken met zijn unieke VR-entertainment.In de komende 2 jaar worden 4 verschillende winkelcentra aangedaan. Volgens Erik Kleemans van Wereldhave past de VR-Room perfect in de nieuwe strategie, waarbij de klant centraal staat en ze het aanbod in onze centra nog beter afstemmen op de behoeften van de moderne consument: "Het concept is bewezen en heeft eerder al hoge ogen gegooid in Amsterdamen Utrecht. Het Pieter Vreedeplein heeft van oorsprong een sterke fashion en horeca functie, met The VR Room voegen we hier entertainment aan toe en geven we bezoekers weer nieuwe redenen om naar Tilburg te komen."


Speciale openingsactie

Op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart kunnen bezoekers profiteren van een speciale openingsactie. Onder het ''All you can play''-principe kunnen zij het volledige aanbod VR entertainment ontdekken voor slechts €10,-.

Link: http://www.thevrroom.nl/
Trefwoorden: dagrecreatie attractieparken, leisure, games, Noord-Brabant, retail

CELTH
 





||| Nieuws |||

25/03/24
Exclusief voor leden
Meer fun en groen in speeltuin Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is druk bezig met de herinrichting van het buitenterrein. De inrichting van de speeltuin, het traject van de kindertrein en de plek van de distributie-ingang worden aangepast.
22/03/24
Exclusief voor leden
Eerste Changing Places Toilet in Beekse Bergen
In Beekse Bergen wordt op woensdag 27 maart het eerste Changing Places Toilet – een liggende toiletvoorziening voor kinderen en volwassenen met een ernstige beperking – geopend. Het dierenpark heeft hiermee – in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Joint Projects - een Nederlandse primeur: er is verder nog nergens in het land is een dergelijke verzorgingsplek aanwezig die voldoet aan de internationale standaard.
15/03/24
Exclusief voor leden
Alle aandelen Alpenpark Neuss over naar SnowWorld
Vandaag meldt SnowWorld dat het de resterende aandelen van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland) heeft overgenomen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
12/03/24
Exclusief voor leden
MKB-Nederland wil af van verhoging minimumloon
Zet een streep door de voorgenomen extra verhoging van het wettelijk minimumloon per 1 juli aanstaande. Die oproep doen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer, die donderdag over dit onderwerp debatteert.
11/03/24
Keukenhof opent 21 maart voor alle bezoekers met een Symphony of Colours
Met inzet van generaties bevlogen mensen is Keukenhof in 75 jaar uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Wereldwijd een begrip en belangrijk voor de sierteeltsector en de reisindustrie. De Engelse landschapsstijl, ontworpen door vader en zoon Zocher, vormt nog altijd de basis van het park.
06/03/24
Exclusief voor leden
LEGOLAND Billund ontvangt certificaat Green Attraction
Na een aantal jaren doelgerichte acties en voortdurend sparren met het secretariaat van het Deense initiatief Green Attraction, is attractiepark LEGOLAND Billund nu gecertificeerd met de Green Attraction.
05/03/24
Exclusief voor leden
Transitie op het bord naar vegetarisch
De Nederlander verandert in zijn eetgewoonten. Je zal steeds meer vegetariërs en vooral flexitariërs tegenkomen. Iet s om mee rekening te houden in de horeca van hotels, attracties en andere leisure omgevingen. 25% van alle hoofdmaaltijden is vegetarisch meldt CBS na onderzoek in samenwerking met RIVM en Voedingscentrum.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...