Geplaatst op: 02-03-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Breda krijgt hoogste speelpark van Europa voor jong en oud

Breda krijgt hoogste speelpark van Europa voor jong en oud

Het Bredase vrijetijdsgebied Breepark krijgt deze maand eindelijk haar speelpark. Het is gelijk het hoogste speelpark van Europa en strekt zich uit over zeven verdiepingen. In Kabonk kunnen ook ouderen spelen. Kabonk is daarmee een echte Family Entertainment Center.


Kabonk is een bijzondere, kleurrijke en vooral grootse plek waar spelen, beleven, ontdekken, sporten en lekker eten en drinken elkaar verbinden op zeven verschillende verdiepingen. "Kabonk is het hoogste speelpark van Europa! Samen met leverancier ELI Play zorgen we voor een unieke en veilige combinatie van ontdekken, spelen én sporten in een omgeving met interactieve speeltoestellen,” vertellen initiatiefnemers Bart en Pascal Verwijmeren die al een streetjumppark en restaurant in de regio exploiteren.


Je netwerk en kennis upgraden? Kom dan naar de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit op dinsdag 23 juni. Tickets en info: www.hetnieuwedagjeuit.nl


Spelen, springen en sporten voor alle leeftijden

Het speelpark heeft een oppervlakte van ruim 3.300 m2 en is bijna 20 meter hoog. "We hebben maar liefst 200 meter aan glijbanen en er is 5 kilometer aan stalen frames gebruikt voor de opbouw.” Spelen staat centraal bij Kabonk, maar uiteraard is er gedacht aan ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere begeleiders. Naast de horeca zijn de toestellen zo gebouwd dat volwassenen ook op ontdekkingstocht kunnen gaan. De speeltoestellen vormen een unieke combinatie van Play, Jump en Sports. Hierdoor biedt Kabonk plezier en uitdaging aan diverse doelgroepen.


Hoe hoger je in het speelpark komt, hoe uitdagender de speeltoestellen worden. ELI Play, leverancier en producent van veelzijdige speelstructuren, verzorgt de gehele opbouw en invulling van het speelpark. "Het is fantastisch dat wij als ELI Play bij hebben mogen dragen aan de realisatie van dit unieke speelpark. Het was een enorm mooie en interessante uitdaging om de speelwerelden op de verdiepingen met elkaar te verbinden”, aldus Eric Verstappen, directeur ELI Play.


Restaurant Pannenkoekwaus

Naast Kabonk opent 14 maart het restaurant Pannenkoekwaus met 100 zitplaatsen. Na het spelen kunnen bezoekers hier terecht voor pannenkoeken en andere gerechten.

Link: https://kabonk.nl
Trefwoorden: attractieparken, dagrecreatie, Noord-Brabant, family entertainment centers, fec

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/05/20
Medeoprichter van Toverland Caroline Kortooms neemt afscheid van Attractiepark Toverland
Caroline Kortooms heeft besloten om Toverland te gaan verlaten na 20 jaar Algemeen Directeur te zijn geweest. Het Algemeen Directeurschap droeg ze in november 2019 over aan Jean Gelissen jr. en het afgelopen halfjaar was Caroline werkzaam als Leider Visie en Bedrijfscultuur.
25/05/20
Verbeteringen in WILDLANDS
Dierentuin WILDLANDS heeft de sluiting door coronacrisis aangegrepen om meerdere kleine verbeteringen door te voeren. Vandaag ging het park weer open, uiteraard met een anderhalve meter protocol.
11/05/20
Overijssel past investeringsprogramma aan op coronacrisis
De provincie Overijssel gaat het investeringsprogramma voor de Vrijetijdssector 2020-2023 aanpassen vanwege de coronacrisis. De provincie wil bedrijven in de sector helpen om te herstellen. In samenspraak met de sector Gastvrij Overijssel zijn de plannen aangepast om in te spelen op de nu ontstane situatie.
01/05/20
Levensgroot Dakota-vliegtuig landt in Madurodam
Madurodam beleefde een historisch hoogtepunt met de landing van ‘The Flying Dutchman’: een levensgroot DC-3 vliegtuig, in de iconische zilver en blauwe KLM-stijl van de jaren ’40-’50.
30/04/20
CELTH schetst vier scenario’s voor de bezoekerseconomie na de crisis
Op welke wijze en hoe snel kan de vrijetijdssector zich na de crisis herstellen? CELTH verkent daarvoor vier scenario's.
28/04/20
Tips voor een intelligente open up
Tientallen tips om je vrijetijdsbedrijf voor te bereiden op de 1,5 meter economie en toch nog een goede businesscase te draaien.
21/04/20
Een veerkrachtige industrie
We zitten midden in een crisis, maar de vrijetijdsindustrie is veerkrachtig. In dit artikel wordt ingegaan op lessen uit voorgaande crises, hoe attracties een deel van de aandacht van gasten kunnen vasthouden terwijl ze gesloten zijn en op welke wijze men zich kan voorbereiden op heropening.
21/04/20
Beiten moet commercie Ticketveiling verbeteren
Martine Beiten – tot voor kort Country Manager Benelux bij Groupon – is per 15 april in dienst getreden bij Ticketveiling.nl. Het platform is één van de grootste veilingsites in Nederland. Beiten bekleedt er vanaf nu de functie van Director E-commerce, Sales en Marketing. Ticketveiling.nl heeft een geheel eigen businessmodel en dat is aan verbetering toe.