Geplaatst op: 02-03-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Breda krijgt hoogste speelpark van Europa voor jong en oud

Breda krijgt hoogste speelpark van Europa voor jong en oud

Het Bredase vrijetijdsgebied Breepark krijgt deze maand eindelijk haar speelpark. Het is gelijk het hoogste speelpark van Europa en strekt zich uit over zeven verdiepingen. In Kabonk kunnen ook ouderen spelen. Kabonk is daarmee een echte Family Entertainment Center.


Kabonk is een bijzondere, kleurrijke en vooral grootse plek waar spelen, beleven, ontdekken, sporten en lekker eten en drinken elkaar verbinden op zeven verschillende verdiepingen. "Kabonk is het hoogste speelpark van Europa! Samen met leverancier ELI Play zorgen we voor een unieke en veilige combinatie van ontdekken, spelen én sporten in een omgeving met interactieve speeltoestellen,” vertellen initiatiefnemers Bart en Pascal Verwijmeren die al een streetjumppark en restaurant in de regio exploiteren.


Je netwerk en kennis upgraden? Kom dan naar de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit op dinsdag 23 juni. Tickets en info: www.hetnieuwedagjeuit.nl


Spelen, springen en sporten voor alle leeftijden

Het speelpark heeft een oppervlakte van ruim 3.300 m2 en is bijna 20 meter hoog. "We hebben maar liefst 200 meter aan glijbanen en er is 5 kilometer aan stalen frames gebruikt voor de opbouw.” Spelen staat centraal bij Kabonk, maar uiteraard is er gedacht aan ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere begeleiders. Naast de horeca zijn de toestellen zo gebouwd dat volwassenen ook op ontdekkingstocht kunnen gaan. De speeltoestellen vormen een unieke combinatie van Play, Jump en Sports. Hierdoor biedt Kabonk plezier en uitdaging aan diverse doelgroepen.


Hoe hoger je in het speelpark komt, hoe uitdagender de speeltoestellen worden. ELI Play, leverancier en producent van veelzijdige speelstructuren, verzorgt de gehele opbouw en invulling van het speelpark. "Het is fantastisch dat wij als ELI Play bij hebben mogen dragen aan de realisatie van dit unieke speelpark. Het was een enorm mooie en interessante uitdaging om de speelwerelden op de verdiepingen met elkaar te verbinden”, aldus Eric Verstappen, directeur ELI Play.


Restaurant Pannenkoekwaus

Naast Kabonk opent 14 maart het restaurant Pannenkoekwaus met 100 zitplaatsen. Na het spelen kunnen bezoekers hier terecht voor pannenkoeken en andere gerechten.

Link: https://kabonk.nl
Trefwoorden: attractieparken, dagrecreatie, Noord-Brabant, family entertainment centers, fec

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/10/20
Pinomzet in vrijetijdssector weer onderuit maar minder hard dan in maart
De pinomzet is na de gedeeltelijke lockdown 10% lager dan normaal. Sectoren die hard zijn getroffen zijn de horeca en recreatie & cultuur. Maar minder hard dan in maart tijdens de eerste lockdown.
22/10/20
Exclusief voor leden
Attractie FloriWorld krijgt ADE op bezoek
Dit Amsterdamse event kan dit jaar helaas niet doorgaan met publiek maar wordt zondag 25 oktober 2020 online gevierd. Verschillende ruimten in FloriWorld zullen decor zijn voor dit event.
21/10/20
Toverland annuleert Halloween Nights
Door continue negatieve berichtgeving in de media ziet Toverland zich gedwongen de Halloween Nights te annuleren.
20/10/20
Combinatie virtuele rondleidingen en winactie voor attractieparken
Op vrijdag 30 oktober worden gratis virtuele Engelstalige rondleidingen georganiseerd door het kasteel van Bran (Dracula) in Roemenië, Warwick’s Haunted Castle in Engeland en Madame Tussauds Berlijn in Duitsland.
20/10/20
Operation Pandora klaar voor financiering
Operation Pandora, de next level, in escape rooms, wil via crowdfunding een deel van de investering voor het project ophalen. Operation Pandora is qua spektakel vergelijkbaar met de beleving van een moderne high-end attractie in een pretpark, maar dan vertaald naar een persoonlijk en meeslepend verhaal en een zéér realistische setting.
20/10/20
Amrican dream in de Keukenhof maar komen de Amerikanen wel?
Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten, heeft samen met Keukenhof directeur Bart Siemerink tulpenbollen geplant met de toepasselijke naam ‘American Dream’.
18/10/20
Efteling bouwt speelbos
De Efteling ruilt de passieve bootjesmolen Polka Marina voor de kleintjes in voor een speelbos waar ze actief aan de slag kunnen.
14/10/20
Gemeente moet maar liefst 15 gebreken oplossen in bestemmingsplan groei Efteling
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vijftien gebreken in het bestemmingsplan geconstateerd.