Geplaatst op: 02-03-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Breda krijgt hoogste speelpark van Europa voor jong en oud

Breda krijgt hoogste speelpark van Europa voor jong en oud

Het Bredase vrijetijdsgebied Breepark krijgt deze maand eindelijk haar speelpark. Het is gelijk het hoogste speelpark van Europa en strekt zich uit over zeven verdiepingen. In Kabonk kunnen ook ouderen spelen. Kabonk is daarmee een echte Family Entertainment Center.


Kabonk is een bijzondere, kleurrijke en vooral grootse plek waar spelen, beleven, ontdekken, sporten en lekker eten en drinken elkaar verbinden op zeven verschillende verdiepingen. "Kabonk is het hoogste speelpark van Europa! Samen met leverancier ELI Play zorgen we voor een unieke en veilige combinatie van ontdekken, spelen én sporten in een omgeving met interactieve speeltoestellen,” vertellen initiatiefnemers Bart en Pascal Verwijmeren die al een streetjumppark en restaurant in de regio exploiteren.


Je netwerk en kennis upgraden? Kom dan naar de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit op dinsdag 23 juni. Tickets en info: www.hetnieuwedagjeuit.nl


Spelen, springen en sporten voor alle leeftijden

Het speelpark heeft een oppervlakte van ruim 3.300 m2 en is bijna 20 meter hoog. "We hebben maar liefst 200 meter aan glijbanen en er is 5 kilometer aan stalen frames gebruikt voor de opbouw.” Spelen staat centraal bij Kabonk, maar uiteraard is er gedacht aan ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere begeleiders. Naast de horeca zijn de toestellen zo gebouwd dat volwassenen ook op ontdekkingstocht kunnen gaan. De speeltoestellen vormen een unieke combinatie van Play, Jump en Sports. Hierdoor biedt Kabonk plezier en uitdaging aan diverse doelgroepen.


Hoe hoger je in het speelpark komt, hoe uitdagender de speeltoestellen worden. ELI Play, leverancier en producent van veelzijdige speelstructuren, verzorgt de gehele opbouw en invulling van het speelpark. "Het is fantastisch dat wij als ELI Play bij hebben mogen dragen aan de realisatie van dit unieke speelpark. Het was een enorm mooie en interessante uitdaging om de speelwerelden op de verdiepingen met elkaar te verbinden”, aldus Eric Verstappen, directeur ELI Play.


Restaurant Pannenkoekwaus

Naast Kabonk opent 14 maart het restaurant Pannenkoekwaus met 100 zitplaatsen. Na het spelen kunnen bezoekers hier terecht voor pannenkoeken en andere gerechten.

Link: https://kabonk.nl
Trefwoorden: attractieparken, dagrecreatie, Noord-Brabant, family entertainment centers, fec

||| Blogs |||

30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/04/20
Honderden miljoenen omzetverlies voor Zeeuwse toeristische bedrijven
De Zeeuwse toeristische sector leidt tot 10 mei een direct omzetverlies van 220 miljoen euro. Als de maatregelen na 10 mei worden voortgezet, loopt de schade nog verder op tot mogelijk 841 miljoen euro. Dan verdampt meer dan 60% van de jaaromzet.
03/04/20
Recreatie kan venster op het landschap verbeteren
Nederland zit nog volop in de coronacrisis maar Stichting Groene Koepel zet al wel een congres uit v...
30/03/20
Wat adviseert Alfa Accountants de leisurebranche tijdens coronacrisis
Wat betekenen de verschillende economische steunmaatregelen die het kabinet heeft genomen in verband met de coronacrisis voor de leisurebranche? Wim Kappers, directeur van Alfa in Hardenberg en Nijverdal en specialist in de recreatiesector, zet het op een rijtje.
24/03/20
Samen uit de crisis: R&T gratis
In een normale wereld verschijnt vakblad R&T gewoon op papier. De artikelen uit R&T verschij...
23/03/20
Waterschappen springen bedrijven te hulp
De waterschappen hebben een hechte band met recreatie. Zij zorgen onder meer voor schoon water, voor...
16/03/20
Borgstelling MKB staat open, wat is er mogelijk?
Het was al aangekondigd maar sinds vandaag staat de verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling open. Wat betekent dat voor ondernemers?
06/03/20
The VR Room trapt pop-up tour af met nieuwe vestiging in Tilburg
The VR Room krijgt in Tilburg haar eerst pop-up vestiging. Daartoe is een unieke samenwerking aangegaan met vastgoedbelegger Wereldhave.
06/03/20
Gemeente Hoeksche Waard wint Mooiwaarts trofee
Gister ontving wethouder Piet van Leenen namens gemeente Hoeksche Waard de Mooiwaarts trofee. Deze w...