Geplaatst op: 02-03-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Breda krijgt hoogste speelpark van Europa voor jong en oud

Breda krijgt hoogste speelpark van Europa voor jong en oud

Het Bredase vrijetijdsgebied Breepark krijgt deze maand eindelijk haar speelpark. Het is gelijk het hoogste speelpark van Europa en strekt zich uit over zeven verdiepingen. In Kabonk kunnen ook ouderen spelen. Kabonk is daarmee een echte Family Entertainment Center.


Kabonk is een bijzondere, kleurrijke en vooral grootse plek waar spelen, beleven, ontdekken, sporten en lekker eten en drinken elkaar verbinden op zeven verschillende verdiepingen. "Kabonk is het hoogste speelpark van Europa! Samen met leverancier ELI Play zorgen we voor een unieke en veilige combinatie van ontdekken, spelen én sporten in een omgeving met interactieve speeltoestellen,” vertellen initiatiefnemers Bart en Pascal Verwijmeren die al een streetjumppark en restaurant in de regio exploiteren.


Je netwerk en kennis upgraden? Kom dan naar de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit op dinsdag 23 juni. Tickets en info: www.hetnieuwedagjeuit.nl


Spelen, springen en sporten voor alle leeftijden

Het speelpark heeft een oppervlakte van ruim 3.300 m2 en is bijna 20 meter hoog. "We hebben maar liefst 200 meter aan glijbanen en er is 5 kilometer aan stalen frames gebruikt voor de opbouw.” Spelen staat centraal bij Kabonk, maar uiteraard is er gedacht aan ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere begeleiders. Naast de horeca zijn de toestellen zo gebouwd dat volwassenen ook op ontdekkingstocht kunnen gaan. De speeltoestellen vormen een unieke combinatie van Play, Jump en Sports. Hierdoor biedt Kabonk plezier en uitdaging aan diverse doelgroepen.


Hoe hoger je in het speelpark komt, hoe uitdagender de speeltoestellen worden. ELI Play, leverancier en producent van veelzijdige speelstructuren, verzorgt de gehele opbouw en invulling van het speelpark. "Het is fantastisch dat wij als ELI Play bij hebben mogen dragen aan de realisatie van dit unieke speelpark. Het was een enorm mooie en interessante uitdaging om de speelwerelden op de verdiepingen met elkaar te verbinden”, aldus Eric Verstappen, directeur ELI Play.


Restaurant Pannenkoekwaus

Naast Kabonk opent 14 maart het restaurant Pannenkoekwaus met 100 zitplaatsen. Na het spelen kunnen bezoekers hier terecht voor pannenkoeken en andere gerechten.

Link: https://kabonk.nl
Trefwoorden: attractieparken, dagrecreatie, Noord-Brabant, family entertainment centers, fec

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/07/20
Antwerpen maakt site met groen dicht bij huis
Tijdens de coronacrisis werden we gedwongen recreatie dicht bij huis te zoeken. Voor veel consumenten begon een zoektocht naar mooie natuur in de buurt. Om dat te faciliteren heeft de provincie Antwerpen een GroenZoeker gemaakt.
11/07/20
Prognose toerisme in Amsterdam: -62% tot -74%
Amsterdam verwacht dit jaar tussen de 62% tot 74% minder verblijfsbezoekers. Ook het dagbezoek krijgt een flinke knauw en daalt met 44% tot 54%. Dat heeft de dienst Onderzoek, informatie en Statistiek berekend.
11/07/20
Pintransacties herstellen maar niet in vrije tijd
Consumenten betalen weer bijna net zoveel met pin als in dezelfde periode een jaar geleden. Maar de verschillen tussen de branches zijn aanzienlijk.
10/07/20
Bezoekerslift Utrechtse Dom open
De 24-jarige Thom Stulen is vrijdag als eerste met de bezoekerslift van de Utrechtse Domtoren omhoog...
10/07/20
Handtekeningen binnen voor snelfietsroute Amersfoort - Utrecht
De snelfietsroute Amersfoort-Utrecht is weer een stap dichterbij de uitvoering. De provincie Utrecht...
10/07/20
10 kolossale kunstwerken langs Maasfietsroute
Langs het Limburgse deel van Maasroute officieel geopend zijn 10 kolossale kunstwerken geplaatst.
10/07/20
Derde icoon-fietsroute: LF Kustroute
Nederland heeft een nieuwe LF Kustroute. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes van het Fietsplatform. De route is 610 kilometer lang en volgt de Nederlandse kustlijn.
08/07/20
Exclusief voor leden
Toenemend vertrouwen maar ook veel onzekerheid in branche
Het vertrouwen van ondernemers in de vrijetijdsbranche is in een maand tijd omhoog geschoten. Maar de onzekerheid in de branche is nog groot. Hoe pakt dat voor de verschillende deelbranches uit?