Geplaatst op: 28-02-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Midden-Amerikaanse landen azen op Europese toerist

Midden-Amerikaanse landen azen op Europese toerist
Photo by Jose Acevedo from Pexels
PleisureWorld NRIT blogger Marcel Baltus heeft met zijn toeristisch pr-bureau een mooie klant binnengehaald. Hij gaat aan de slag voor CATA – het Central America Tourism Agency, het samenwerkingsverband van 8 landen in Midden-Amerika.

Tezamen met de aanstelling van een PR-bureau in Nederland zijn ook PR-bureaus in Spanje, Frankrijk, Italië, Engeland en Duitsland ingeschakeld, die alle aangesloten zijn bij het internationale netwerk van toeristische PR-bureaus Travel Lifestyle Network. Baltus Communications is sinds 2008 aangesloten bij dit netwerk.

Wat is CATA?

CATA – opgericht in 2002 - omvat de landen Panama, Guatemala, Belize, Costa Rica, El Salvador, Nicaragua, Honduras en de Dominicaanse Republiek en heeft als doelstelling zich internationaal gezamenlijk als een prachtige vakantiebestemming te promoten. "Samen sterk in plaats van ieder voor zich is de gedachtegang van CATA om zich als vakantie-, incentive- en congresbestemming in Europa te promoten”, aldus Marcel Baltus van Baltus Communications. "Als geen ander zijn wij een groot voorstander van samenwerken dus kunnen wij ons helemaal vinden in deze klant.”

Rondreis voor Centraal-Amerika

Eén van de CATA uitgangspunten is dat toeristen uit Europa tijdens een rondreis in Centraal-Amerika meerdere landen willen bezoeken. Met 29 luchthavens - en 47 zeehavens - is de regio goed toegankelijk voor toeristen uit Europa. Het Spaanse PR-bureau Promotourist is het aanspreekpunt voor CATA en coördineert de PR activiteiten in de vijf Europese landen.
Link: https://www.baltuscommunications.com/en/
Trefwoorden: reisbranche, toerisme, vakanties, Amerika, Midden-Amerika

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/05/20
Duurzame reisgids voor Nederland laat zien hoeveel CO2-uitstoot je bespaart
Nu de grenzen voor uitgaand toerisme in de meeste gevallen dicht zijn, verwachten we nog extra boekingen voor de zomer in Nederland. Natuur & Milieu speelt daarop in en heeft een gratis reisgids voor Nederland gemaakt.
25/05/20
iPublishing pakt sterke positie in jongerenreizen
Online mediabedrijf iPublishing heeft een portfolio van 7 jongerenvakantie websites, 14 gerelateerde premium domeinnamen en social media kanalen overgenomen van Summer Sites.
25/05/20
Rekenkamer kritisch op reisadviezen
De Nederlandse Rekenkamer is erg kritisch op de totstandkoming van de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
11/05/20
Overijssel past investeringsprogramma aan op coronacrisis
De provincie Overijssel gaat het investeringsprogramma voor de Vrijetijdssector 2020-2023 aanpassen vanwege de coronacrisis. De provincie wil bedrijven in de sector helpen om te herstellen. In samenspraak met de sector Gastvrij Overijssel zijn de plannen aangepast om in te spelen op de nu ontstane situatie.
08/05/20
48% geeft vakantiegeld toch uit als je mag reizen
Een mooi signaal voor de reisbranche. Nederlanders hebben best zin in een reis. Ondanks de onzekere ...
07/05/20
Perspectief voor ondernemers
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft vier scenario’s voor de toeristisch-recreatieve sector ontwikkeld. Volgens directeur Herre Dijkema moeten die scenario’s ondernemers perspectief op de toekomst bieden.
30/04/20
CELTH schetst vier scenario’s voor de bezoekerseconomie na de crisis
Op welke wijze en hoe snel kan de vrijetijdssector zich na de crisis herstellen? CELTH verkent daarvoor vier scenario's.
17/04/20
Bijna 80% van de Nederlandse gezinnen staat positief tegenover hun zomervakantie op de camping
Een groot deel van de Nederlandse gezinnen (79,1%) staat nog altijd positief tegenover hun zomervakantie op de camping. Benieuwd wat hun vakantieplannen zijn en hoe zij over hun vakantie denken? Lees dan zeker even mee.