Geplaatst op: 28-02-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Focus op het buitenland: Welt der Freizeit

Focus op het buitenland: Welt der Freizeit
De binnenlandse vakantiemarkt is al jaren een stabiele markt waar nog maar weinig groei in zit. Bedrijven die willen groeien, moeten zich richten op het buitenland. Meest voor de hand liggen dan Belgie en Duitsland waar Nederland Vakantieland al redelijk bekend is. Dat betekent ook dat vakbeurzen een meer internationale focus moeten krijgen.

Messe Kalkar heeft dat goed begrepen en organiseert op 7 & 8 oktober 2020 voor de tweede keer de Beleving Vakbeurs Welt der Freizeit. Ingericht als Met een complete camping als beursvloer en een backstagetour over attractiepark Wunderland Kalkar. Daarmee wordt de beleving optimaal en wordt een mooie cross-over gemaakt naar de dagrecreatie die voor bedrijven in de verblijfsrecreatie steeds belangrijker wordt.

7.000 m2 grote camping

De beurs is opgezet als een 7.000 m² groot campingterrein. Wanneer je eenmaal de slagboom gepasseerd bent, ga je via de receptie en speeltoestellen naar de innovatieplaats, de waterattracties of het glampingbos met comfortabele kampeermogelijkheden. Hier ontmoeten nieuwe trends en bewezen succesformules elkaar. Zonder twijfel één van de vele highlights is een escaperoom in een glampingtent!

Congres Het leukste dagje uit over de grens

Voor wie zijn kennis wil verdiepen over grensoverschrijdend ondernemen, is er het congres 'Het leukste dagje uit over de grens'. Het congres wordt georganiseerd door Messe Kalkar, PleisureworldNRIT en het ‘Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland e.V. (BVCD)’.

Interactief

Welt der Freizeit is als nieuwe internationale vakbeurs onderscheidend door haar interactieve karakter en de vele demonstraties. De beurs trekt bezoekers uit het brede veld van de vrijetijdssector, maar ook voor partijen uit de zorg- en retailsector, gemeenten en vastgoed zal de beurs veel te bieden hebben.

Meer weten?

Meer weten voor bezoek of een stand? Bezoek de website weltderfreizeit.de of neem direct contact op via info@weltderfreizeit.de of +49 (0)2824 910 155.
Link: https://weltderfreizeit.de/nl/
Trefwoorden: beurzen, congressen, verblijfsrecreatie, dagrecreatie, attractieparken, Duitsland

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/07/20
Antwerpen maakt site met groen dicht bij huis
Tijdens de coronacrisis werden we gedwongen recreatie dicht bij huis te zoeken. Voor veel consumenten begon een zoektocht naar mooie natuur in de buurt. Om dat te faciliteren heeft de provincie Antwerpen een GroenZoeker gemaakt.
11/07/20
Prognose toerisme in Amsterdam: -62% tot -74%
Amsterdam verwacht dit jaar tussen de 62% tot 74% minder verblijfsbezoekers. Ook het dagbezoek krijgt een flinke knauw en daalt met 44% tot 54%. Dat heeft de dienst Onderzoek, informatie en Statistiek berekend.
11/07/20
Pintransacties herstellen maar niet in vrije tijd
Consumenten betalen weer bijna net zoveel met pin als in dezelfde periode een jaar geleden. Maar de verschillen tussen de branches zijn aanzienlijk.
10/07/20
Bezoekerslift Utrechtse Dom open
De 24-jarige Thom Stulen is vrijdag als eerste met de bezoekerslift van de Utrechtse Domtoren omhoog...
10/07/20
Handtekeningen binnen voor snelfietsroute Amersfoort - Utrecht
De snelfietsroute Amersfoort-Utrecht is weer een stap dichterbij de uitvoering. De provincie Utrecht...
10/07/20
10 kolossale kunstwerken langs Maasfietsroute
Langs het Limburgse deel van Maasroute officieel geopend zijn 10 kolossale kunstwerken geplaatst.
10/07/20
Derde icoon-fietsroute: LF Kustroute
Nederland heeft een nieuwe LF Kustroute. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes van het Fietsplatform. De route is 610 kilometer lang en volgt de Nederlandse kustlijn.
08/07/20
Exclusief voor leden
Toenemend vertrouwen maar ook veel onzekerheid in branche
Het vertrouwen van ondernemers in de vrijetijdsbranche is in een maand tijd omhoog geschoten. Maar de onzekerheid in de branche is nog groot. Hoe pakt dat voor de verschillende deelbranches uit?