Geplaatst op: 28-02-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Focus op het buitenland: Welt der Freizeit

Focus op het buitenland: Welt der Freizeit
De binnenlandse vakantiemarkt is al jaren een stabiele markt waar nog maar weinig groei in zit. Bedrijven die willen groeien, moeten zich richten op het buitenland. Meest voor de hand liggen dan Belgie en Duitsland waar Nederland Vakantieland al redelijk bekend is. Dat betekent ook dat vakbeurzen een meer internationale focus moeten krijgen.

Messe Kalkar heeft dat goed begrepen en organiseert op 7 & 8 oktober 2020 voor de tweede keer de Beleving Vakbeurs Welt der Freizeit. Ingericht als Met een complete camping als beursvloer en een backstagetour over attractiepark Wunderland Kalkar. Daarmee wordt de beleving optimaal en wordt een mooie cross-over gemaakt naar de dagrecreatie die voor bedrijven in de verblijfsrecreatie steeds belangrijker wordt.

7.000 m2 grote camping

De beurs is opgezet als een 7.000 m² groot campingterrein. Wanneer je eenmaal de slagboom gepasseerd bent, ga je via de receptie en speeltoestellen naar de innovatieplaats, de waterattracties of het glampingbos met comfortabele kampeermogelijkheden. Hier ontmoeten nieuwe trends en bewezen succesformules elkaar. Zonder twijfel één van de vele highlights is een escaperoom in een glampingtent!

Congres Het leukste dagje uit over de grens

Voor wie zijn kennis wil verdiepen over grensoverschrijdend ondernemen, is er het congres 'Het leukste dagje uit over de grens'. Het congres wordt georganiseerd door Messe Kalkar, PleisureworldNRIT en het ‘Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland e.V. (BVCD)’.

Interactief

Welt der Freizeit is als nieuwe internationale vakbeurs onderscheidend door haar interactieve karakter en de vele demonstraties. De beurs trekt bezoekers uit het brede veld van de vrijetijdssector, maar ook voor partijen uit de zorg- en retailsector, gemeenten en vastgoed zal de beurs veel te bieden hebben.

Meer weten?

Meer weten voor bezoek of een stand? Bezoek de website weltderfreizeit.de of neem direct contact op via info@weltderfreizeit.de of +49 (0)2824 910 155.
Link: https://weltderfreizeit.de/nl/
Trefwoorden: beurzen, congressen, verblijfsrecreatie, dagrecreatie, attractieparken, Duitsland

||| Blogs |||

30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/04/20
Honderden miljoenen omzetverlies voor Zeeuwse toeristische bedrijven
De Zeeuwse toeristische sector leidt tot 10 mei een direct omzetverlies van 220 miljoen euro. Als de maatregelen na 10 mei worden voortgezet, loopt de schade nog verder op tot mogelijk 841 miljoen euro. Dan verdampt meer dan 60% van de jaaromzet.
03/04/20
Recreatie kan venster op het landschap verbeteren
Nederland zit nog volop in de coronacrisis maar Stichting Groene Koepel zet al wel een congres uit v...
30/03/20
Wat adviseert Alfa Accountants de leisurebranche tijdens coronacrisis
Wat betekenen de verschillende economische steunmaatregelen die het kabinet heeft genomen in verband met de coronacrisis voor de leisurebranche? Wim Kappers, directeur van Alfa in Hardenberg en Nijverdal en specialist in de recreatiesector, zet het op een rijtje.
24/03/20
Samen uit de crisis: R&T gratis
In een normale wereld verschijnt vakblad R&T gewoon op papier. De artikelen uit R&T verschij...
23/03/20
Waterschappen springen bedrijven te hulp
De waterschappen hebben een hechte band met recreatie. Zij zorgen onder meer voor schoon water, voor...
16/03/20
Borgstelling MKB staat open, wat is er mogelijk?
Het was al aangekondigd maar sinds vandaag staat de verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling open. Wat betekent dat voor ondernemers?
06/03/20
The VR Room trapt pop-up tour af met nieuwe vestiging in Tilburg
The VR Room krijgt in Tilburg haar eerst pop-up vestiging. Daartoe is een unieke samenwerking aangegaan met vastgoedbelegger Wereldhave.
06/03/20
Gemeente Hoeksche Waard wint Mooiwaarts trofee
Gister ontving wethouder Piet van Leenen namens gemeente Hoeksche Waard de Mooiwaarts trofee. Deze w...