Geplaatst op: 20-02-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Better Places en Honeyguide winnen Columbus Travel Awards

Better Places en Honeyguide winnen Columbus Travel Awards
Foto Marije van de Vlekkert, Columbus Travel
De Columbus Travel Awards 2020 zijn deze week uitgereikt aan reisorganisatie Better Places, beste reisinitiatief Honeyguide en reisbestemming Steiermark in Oostenrijk. Er waren ook awards voor reisheld van het jaar (Eddy Veldhuizen), reisinfluencer van het jaar (Simone Wittgen) en diverse reisfoto's van het jaar.

De nominaties werden bepaald door de redactie van Columbus Travel, het toonaangevende reismagazine van Nederland, met behulp van duizenden lezers en collega's uit de reisbranche, die via een online enquête hun ongezouten mening gaven.  

Beste reisorganisatie: Better Places

Reisorganisatie van het jaar werd Better Places. De jury was zee lovend over deze pionier in duurzaam reizen, die klanten op transparante wijze voorlicht en concrete handvaten biedt om verantwoord op reis te gaan. Duurzaamheid vormt ook een integraal onderdeel van het personeelsbeleid van de reisorganisatie; om reizen met de trein in plaats van het vliegtuig te stimuleren, krijgen medewerkers die voor de trein kiezen extra vakantiedagen toegewezen. Een simpel idee dat op grote schaal navolging verdient.

Beste reisinitiatief: Honeyguide

Nieuw duurzaam reisplatform Honeyguide.nl werd verkozen tot reisinitiatief van het jaar. The Honeyguide Project wil de wereld een mooiere en betere plek maken door bijzondere reisbelevenissen in Nederland met hart voor mens en planeet onder de aandacht brengen. Deze reistips worden gedeeld door lokale gidsen, Honeyguides, op een schitterend vormgegeven website. Volgens de jury Een inspirerend voorbeeld van reisjournalistiek met het hart op de goede plek.”

The Honeyguide Project is een nieuw duurzaam reisinitiatief als reactie op het massatoerisme, met focus op Nederland als bestemming. Het motto is: ‘het avontuur ligt om de hoek’. Op het platform Honeyguide.nl vinden bezoekers inspiratie over lokale kleinschalige belevenissen en verborgen parels met positieve impact op mens en planeet, gedeeld door een team van gepassioneerde storytellers. 

Beste reisbestemming: Steiermark, Oostenrijk

Volgens de jury weten buiten Oostenrijk maar weinig mensen dat de deelstaat Steiermark een walhalla voor zowel lekkerbekken als natuurliefhebbers is. Door een combinatie van een haast mediterraan klimaat en een vruchtbare bodem staan de fijnste biologische streekgerechten op het menu. De calorieën kun je meteen weer eraf hiken of biken in het lieflijke heuvellandschap. Perfect te combineren met de hippe maar ondergewaardeerde stad Graz.
Link: https://www.columbusmagazine.nl/artikel/10713/columbus-travel-awards-2020-de-winnaars-van-de-oscars-van-de-reiswereld
Trefwoorden: reisbranche, reisbedrijven, platforms, awards

||| Blogs |||

30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
24/03/20
Leidt het coronavirus straks tot een reset in ons denken en handelen?
En dan nu wat positief nieuws over het coronavirus2020. Alleen al om de allitererende getallen zou j...
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...
26/02/20
HAL-lelujah – what’s in a name?
What’s in a name? Met deze gevleugelde uitspraak in Romeo en Juliet wilde Shakespeare aangeven dat...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/04/20
Een streekmerk met marketingpower: goed voor landbouw, horeca en recreatie
Hoe haal je, als regio, het meeste rendement uit streekproducten? In Rivierenland hebben ze daar een uitgewerkt plan voor met als kers op de taart regionale attractie: De Streeckerij
03/04/20
Honderden miljoenen omzetverlies voor Zeeuwse toeristische bedrijven
De Zeeuwse toeristische sector leidt tot 10 mei een direct omzetverlies van 220 miljoen euro. Als de maatregelen na 10 mei worden voortgezet, loopt de schade nog verder op tot mogelijk 841 miljoen euro. Dan verdampt meer dan 60% van de jaaromzet.
03/04/20
De kracht van online vermaak tijdens de coronacrisis
Hoe kun je jonge gasten aan je binden als je bedrijf is gesloten? Richard Otten van Team Animation geeft je heel veel praktische tips zodat je voor de doelgroep zichtbaar blijft.
03/04/20
Recreatie kan venster op het landschap verbeteren
Nederland zit nog volop in de coronacrisis maar Stichting Groene Koepel zet al wel een congres uit v...
31/03/20
Je nu alvast voorbereiden op de nieuwe NOW-regeling
Bedrijven kunnen waarschijnlijk vanaf 6 april een aanvraag doen voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Vandaag heeft minister Koolmees van Sociale Zaken de voorwaarden van deze Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) bekend gemaakt.
31/03/20
Ons virtueel prikbord van hoop en inspiratie
Naast ons coronadossier met actualiteiten willen we in deze nare tijden ook hoop en inspiratie bieden.
31/03/20
Bijzondere samenwerking Museum De Lakenhal en Fries Museum in coronacrisis
Kunstenares Claudy Jongstra vindt tijdens de coronacrisis tijdelijk een werkplaats in het Fries Muse...
30/03/20
Wat adviseert Alfa Accountants de leisurebranche tijdens coronacrisis
Wat betekenen de verschillende economische steunmaatregelen die het kabinet heeft genomen in verband met de coronacrisis voor de leisurebranche? Wim Kappers, directeur van Alfa in Hardenberg en Nijverdal en specialist in de recreatiesector, zet het op een rijtje.