Geplaatst op: 11-02-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Family Entertainment Center The City opent in het Westland

Family Entertainment Center The City opent in het Westland

Op 15 maart 2020 opent in het Westland The City: het nieuwste en meest moderne Family Entertainment Center (FEC) van Nederland. "We wilden de activiteiten die iedereen kent, maar dan de meest moderne en spectaculaire versie ervan”, laat eigenaar Richard Bultink weten.


Bultink richt zich met The City op de 110 duizend inwoners van het Westland en die van de regio’s Rotterdam en Den Haag. Daarnaast is dit FEC ook interessant voor de vele duizenden gasten van de vakantieparken aan de Zuidhollandse kust. Die krijgen nu een mooie slechtweervoorziening. Bultink investeert zo’n 1,5 miljoen euro in The City.


Richard Bultink is een van de sprekers op de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit op 23 juni bij WaterGoed! in de regio Nijmegen. Hij vertelt dan alles over de ontwikkeling van dit FEC en de eerste ervaringen.


Veel innovatieve activiteiten in één centrum

Het rijtje activiteiten in The City is imposant. De bowlingbaanis opgebouwd als een metrostation enheeft speciale technologie, die allerleiscèneskan projecteren op de baan.Daarmee is het de eerste interactieve Unreal Bowling baan van Nederland.De projecties reageren op de bal, wat een hele nieuwe laag aan het bowlen geeft. "En bij het lasergamen kun je volledig gebruik maken van het decor”, aldus Bultink. "Je kunt door de autogarage van een oud tankstation kruipen, je achterde benzinepomp verschuilen en zelfs op het dak van het station klimmen.”


"Alle holes van de minigolf zijn ook uniek”, legt Bultink uit. "Ze zijn speciaal ontworpen voor The City. Je maakt tijdens het minigolfen een reis door een buitenlandse stad, waar je door middel van je golfballetje interactie hebt met je omgeving. We hebben er zelfs een viaduct voor laten bouwen en een heuse autowasstraat, midden in de grote hal.”


VR-speelwereld

The City is ook de eerste plek in Nederland waar een speciale VR-omgeving is gecreëerd door het Belgische bedrijf Hero Zone. Spelers lopen rond in de fysieke ruimte, die op dezelfde schaal is gekopieerd in de VR-omgeving die de spelers zien door hun VR-bril. "Maar dan met zombies en robots en vijandige legers die je moet uitschakelen”, vertelt Bultink enthousiast.


Grote horeca

Naast alle activiteiten is er ook veel aandacht besteed aan de horeca. Inde PizzaBaris ruimte voor 150 personen, met speciale aandacht voor grote groepen, families en feestjes. "We richten ons op groepen die één of meerdere activiteiten bij ons doen, waarna ze in de PizzaBar borrelen en eten”, besluit Bultink. "Het perfecte dagje uit met je familie, personeel of vrienden, dat is waar we het voor doen.” De capaciteit voor de attracties ligt op zo’n 200 deelnemers.



Link: https://www.thecity.nl
Trefwoorden: attractieparken, dagrecreatie, Zuid-Holland, family entertainment centers, fed

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
08/04/24
Elektrische zelfbedieningspont Zuidlaardermeer
In het populaire fietsrondje Zuidlaardermeer in Groningen is door een zelfbedieningspont een volledig rondje om het Zuidlaardermeer mogelijk.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Waddenkust krijgt pelgrimsroute Het Ziltepad
In Noord-Holland, Fryslân en Groningen wordt de komende drie jaar langs de Waddenkust een pelgrimsroute voor bezinningstoerisme ontwikkeld: Het Ziltepad. Het Ziltepad voorziet volgens de initiatiefnemers in de toenemende vraag naar bezinning en rust in een steeds hectischer wereld.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...