Geplaatst op: 05-02-2020
Auteur: Redactie
NRIT Media

Sandra de Blaeij wint Vrouw in de Media Award Zeeland 2019 en lanceert restaurant app KleinePorties!

Sandra de Blaeij wint Vrouw in de Media Award Zeeland 2019 en lanceert restaurant app KleinePorties!

Op woensdag 5 februari ontvangt Sandra de Blaeij uit Kapelle, initiatiefnemer van het platform KleinePorties, voor de 2e keer de Vrouw in de Media Award voor Zeeland. Ze werkt hard aan de bekendheid van het inspiratie- en restaurantplatform KleinePorties.nl. Het platform groeit snel en op donderdag 6 februari wordt de restaurant app voor consumenten geïntroduceerd tijdens De Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht.

 

Sandra de Blaeij wordt door de stemmers geroemd om haar drive als inspirator en motivator van kleinere porties in restaurants. Ze is daarmee de spreekbuis voor meer dan 5 miljoen kleine eters voor wie de porties in restaurants vaak te groot zijn. Behalve dat veel consumenten kleinere gerechten prettig vinden, gaat dit ook nog eens voedselverspilling tegen.


Lancering KleinePorties Restaurant App

Inmiddels zet Sandra met haar crowd-based platform KleinePorties alweer een volgende stap! Op De Nationale Gezondheidsbeurs, de grootste inspiratiebeurs voor gezonde leefstijl, lanceert zij op donderdag 6 februari 2020 de KleinePorties Restaurant App. Met deze Progressive Web App (PWA) kunnen consumenten nog makkelijker restaurants vinden die (ook) kleine gerechten serveren. Een Progressive Web App (PWA) zit tussen een app en een website in. Na installeren op een smartphone komt de app tussen de andere reguliere apps te staan. De app kan als ‘normale’ app worden gebruikt. De app maakt gebruik van locatiegegevens van de gebruiker, zodat iedereen dichtbij zijn of haar locatie een geschikt restaurant kan vinden.


Over het snel groeiende restaurant platform KleinePorties

Iedereen gaat graag uit eten. Voor veel mensen een moment van gezelligheid, een ontdekkingstocht, een verwennerij en af en toe gewoon een praktische keuze. Jammer dat er nog steeds veel eten wordt weggegooid omdat de porties voor meer dan 5 miljoen mensen te groot zijn. Op die specifieke doelgroep van ‘kleine eters’ richt het platform zich. Het initiatief heeft een positief effect: tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van gezond eetgedag.

 

Initiatiefnemer Sandra de Blaeij is medio 2018 gestart met het platform KleinePorties. Vanaf het begin zijn de reacties overweldigend. Mede dankzij alle media-aandacht heeft het platform inmiddels een sterk groeiende groep facebookfans weten te binden. Ook melden er zich steeds meer restaurant aan om zich exclusief te presenteren. In circa een jaar tijd heeft het platform meer dan 1.100 restaurants in Nederland en België op de website staan.

 

Gelukkig spelen steeds meer restaurants in op de vraag van ‘kleine eters’, al dan niet vanwege het platform. Sandra: "Mijn drive is heel simpel: ik wil graag dat alle ‘kleine eters’ eenvoudig restaurants kunnen vinden met kleine porties en restaurants met kleine porties willen natuurlijk graag gevonden worden. Het initiatief bevordert gezond eetgedrag én inspireert horeca om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is win-win!”. De kracht van het platform is de match tussen de grote, actieve en gemotiveerde doelgroep en de sterke concentratie van restaurants die inspelen op deze consumenten.

Link: https://www.kleineporties.nl/
Topics:Horeca
Trefwoorden: app, kleine porties, platform

||| Blogs |||

13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
12/06/19
Slapen in een gevangenis over de grens!
Slapen in een gevangenis over de grens!
12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/02/20
Groningen pakt retail aan om leefbaarheid te vergroten
Met ruim een ton ondersteunt de provincie de uitvoering van een aantal actiepunten uit de uitvoering...
20/02/20
Postillion gaat voor hogere gasttevredenheid
Ticketsplus en Postillion Hotels hebben de samenwerking officieel gestart met de livegang van het ti...
17/02/20
Exclusief voor leden
Hoe gedigitaliseerd is de Nederlandse horeca?
Vandaag komt het CBS naar buiten met cijfers over de digitalisering van Nederlandse bedrijven. Wij duiken wat dieper in de cijfers en leggen de focus op de horeca. De enige vrijetijdsbranche die in de CBS-cijfers wordt onderscheiden.
14/02/20
Corendon neemt kwart miljoen stoelen af bij KLM
Corendon en KLM hebben op donderdag 13 februari een overeenkomst ondertekend voor vluchten naar Cura...
14/02/20
Amsterdam voert vergunningstelsel voor particuliere verhuur in
Wie in Amsterdam zijn huis aan toeristen wil verhuren moet daarvoor een vergunning aanvragen. Dat is het gevolg van de uitspraak van de Raad van State
12/02/20
Wet Franchise naar de Tweede Kamer
Het Nederlandse Kabinet heeft het wetsvoorstel Franchise naar de Tweede Kamer gestuurd. Met de nieuwe wet wil het Kabinet de machtsverhoudingen tussen franchisegever en franchisenemer beter in balans brengen.
10/02/20
Nieuwe eigenaren hotel Torenzicht in Kaatsheuvel
Hotel Torenzicht in Kaatsheuvel heeft nieuwe eigenaren. Het echtpaar Junior Eloise en Pearl Maasland...
10/02/20
Thomas, Michael en Ann-Kathrin Mack van Europa-Park in Duitsland onderscheiden als 'Hotelier van het Jaar'
Vorige week mochten Thomas, Michael en Ann-Kathrin Mack de in Duitsland gerenommeerde prijs voor 'Ho...