Geplaatst op: 05-02-2020
Auteur: Redactie
NRIT Media

Sandra de Blaeij wint Vrouw in de Media Award Zeeland 2019 en lanceert restaurant app KleinePorties!

Sandra de Blaeij wint Vrouw in de Media Award Zeeland 2019 en lanceert restaurant app KleinePorties!

Op woensdag 5 februari ontvangt Sandra de Blaeij uit Kapelle, initiatiefnemer van het platform KleinePorties, voor de 2e keer de Vrouw in de Media Award voor Zeeland. Ze werkt hard aan de bekendheid van het inspiratie- en restaurantplatform KleinePorties.nl. Het platform groeit snel en op donderdag 6 februari wordt de restaurant app voor consumenten geïntroduceerd tijdens De Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht.

 

Sandra de Blaeij wordt door de stemmers geroemd om haar drive als inspirator en motivator van kleinere porties in restaurants. Ze is daarmee de spreekbuis voor meer dan 5 miljoen kleine eters voor wie de porties in restaurants vaak te groot zijn. Behalve dat veel consumenten kleinere gerechten prettig vinden, gaat dit ook nog eens voedselverspilling tegen.


Lancering KleinePorties Restaurant App

Inmiddels zet Sandra met haar crowd-based platform KleinePorties alweer een volgende stap! Op De Nationale Gezondheidsbeurs, de grootste inspiratiebeurs voor gezonde leefstijl, lanceert zij op donderdag 6 februari 2020 de KleinePorties Restaurant App. Met deze Progressive Web App (PWA) kunnen consumenten nog makkelijker restaurants vinden die (ook) kleine gerechten serveren. Een Progressive Web App (PWA) zit tussen een app en een website in. Na installeren op een smartphone komt de app tussen de andere reguliere apps te staan. De app kan als ‘normale’ app worden gebruikt. De app maakt gebruik van locatiegegevens van de gebruiker, zodat iedereen dichtbij zijn of haar locatie een geschikt restaurant kan vinden.


Over het snel groeiende restaurant platform KleinePorties

Iedereen gaat graag uit eten. Voor veel mensen een moment van gezelligheid, een ontdekkingstocht, een verwennerij en af en toe gewoon een praktische keuze. Jammer dat er nog steeds veel eten wordt weggegooid omdat de porties voor meer dan 5 miljoen mensen te groot zijn. Op die specifieke doelgroep van ‘kleine eters’ richt het platform zich. Het initiatief heeft een positief effect: tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van gezond eetgedag.

 

Initiatiefnemer Sandra de Blaeij is medio 2018 gestart met het platform KleinePorties. Vanaf het begin zijn de reacties overweldigend. Mede dankzij alle media-aandacht heeft het platform inmiddels een sterk groeiende groep facebookfans weten te binden. Ook melden er zich steeds meer restaurant aan om zich exclusief te presenteren. In circa een jaar tijd heeft het platform meer dan 1.100 restaurants in Nederland en België op de website staan.

 

Gelukkig spelen steeds meer restaurants in op de vraag van ‘kleine eters’, al dan niet vanwege het platform. Sandra: "Mijn drive is heel simpel: ik wil graag dat alle ‘kleine eters’ eenvoudig restaurants kunnen vinden met kleine porties en restaurants met kleine porties willen natuurlijk graag gevonden worden. Het initiatief bevordert gezond eetgedrag én inspireert horeca om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is win-win!”. De kracht van het platform is de match tussen de grote, actieve en gemotiveerde doelgroep en de sterke concentratie van restaurants die inspelen op deze consumenten.

Link: https://www.kleineporties.nl/
Topics:Horeca
Trefwoorden: app, kleine porties, platform

CELTH
 





||| Nieuws |||

20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Financiële positie van jongeren onder druk
De financiële positie van jongeren staat onder druk: de helft van hen kan niet of nauwelijks rondkomen, van het jeugdloon en de bijstand kunnen jongeren niet leven en ook de nieuwe basisbeurs is structureel te laag.
18/03/24
Lidstaten willen toerisme hoog op de agenda van de nieuwe Europese Commissie
Toerisme blijft in Europa hoog op de politieke agenda staan. De huidige Europese Commissie zal na de verkiezingen haar uiterste best doen toerisme op EU-niveau goed op de agenda te houden.
15/03/24
Exclusief voor leden
Gelderland steunt fietsponten met maximaal half miljoen euro maar dat is niet genoeg
De provincie Gelderland gaat gemeenten voortaan voor 50% structureel ondersteunen bij het dekken van exploitatietekorten boven de 50.000 euro, met een maximum van 500.000 euro voor alle veren gezamenlijk per jaar. Dat is niet genoegd, meldt de Veerpontencoalitie.
14/03/24
Regio Noord-Holland Noord erkend als cultuurregio
Goed beleidsnieuws voor samenwerkingsverbanden in de culturele sector in Noord-Holland. Met het regioprofiel ‘Zee aan ruimte, land vol cultuur’ erkent het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de regio Noord-Holland Noord sinds 1 maart officieel als landelijke cultuurregio.
11/03/24
Update voor fietsroute Venlo - Kleve
Vijf projecten die grensoverschrijdende samenwerking tussen Limburg en Duitsland bevorderen, krijgen subsidie vanuit het Kleinprojectenfonds. Onder meer een fietsroute wordt verbeterd en subsidie maakt gebundelde informatie mogelijk over evenementen.
11/03/24
Exclusief voor leden
Twee molens Gouda staan stil na technische controle
Twee van de bekendste monumenten van Gouda staan stil, molen De Roode Leeuw en molen 't Slot. De gemeente heeft in samenspraak met de betrokken molenaars de wieken van 2 molens tijdelijk stil laten zetten. Dat gebeurde na een inspectie van de lasverbindingen.
08/03/24
Klaas Dijkhoff in Raad van Commissarissen NS
Oud-staatssecretaris en voormalig minister Klaas Dijkhoff is per 6 maart door de aandeelhouder – het ministerie van Financiën – benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...