Geplaatst op: 03-02-2020
Auteur: Marc Gerlings

Vertrekkend artistiek directeur IFFR krijgt stadspenning

Vertrekkend artistiek directeur IFFR krijgt stadspenning
Vertrekkend artistiek directeur van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) Bero Beyer heeft zaterdag 1 februari stadspenning de Rotterdammert ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding tijdens zijn afscheidsfeest uitgereikt door wethouder Kasmi. 

Beyer (52, Bremerhaven) ontving de stadspenning vanwege zijn passievolle, kundige leiding aan het IFFR. Als promotor pur sang reisde hij de wereld over om duidelijk te maken dat het Rotterdamse festival de place to be is voor jonge, enthousiaste filmmakers. Zo heeft hij relevante en spraakmakende films naar Rotterdam kunnen halen. En ervoor gezorgd dat het IFFR fier naast festivals in Berlijn, Toronto en Venetië schittert.

Innovatie

Beyer schuwt vernieuwingen niet. Hij heeft overzicht in het enorme aanbod films gebracht door secties in te voeren met elk een eigen kleur en karakter. Ook heeft hij Talks en Masterclasses een mooie plek in het festival gegeven. Verder heeft de Nederlandse artistieke film een groter podium gekregen in de programmering van het IFFR.

Hubert Bals Fonds

Door de samenwerking met Creative Europe en het Nederlands Filmfonds heeft Beyer meer speelruimte gecreëerd voor het Hubert Bals Fonds. Via dit fonds ondersteunt het IFFR opmerkelijke of dringende filmprojecten uit bijvoorbeeld Afrika, Latijns-Amerika en delen van Oost-Europa. Wethouder Kasmi: ‘Je hebt het festival als artistiek directeur naar een hoger plan getild. Dat is goed voor filmliefhebbers en goed voor de stad. Het IFFR is tenslotte een iconisch event dat Rotterdam ook als stad op de kaart zet.’
Trefwoorden: film, Rotterdam

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/08/20
Stelling van Amsterdam maakt zich klaar voor Fort & Vrij
Van zaterdag 5 t/m zondag 13 september is Fort & Vrij!, met op 12 en 13 september ook het Open Monumenten Weekend. Het thema van Fort & Vrij! is dit jaar ‘Voel je vrij’.
02/08/20
Boijmans en Ahoy maken drive-thru museum
Combineer een vanwege verbouwing gesloten museum en leegstaande tentoonstellingshallen en je hebt een drive-thu museum. In Rotterdam hebben museum Boijmans van Beuningen en Ahoy dat gerealiseerd.
21/07/20
Floriade Preview opent deuren
Twee jaar voordat Floriade Expo 2022 haar deuren opent voor het publiek, biedt Floriade Preview al een vooruitblik. Tot en met 1 november kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst.
16/07/20
Exclusief voor leden
27 Utrechtse festivals ontvangen subsidie 2021 - 2024
27 festivals ontvangen in principe een bijdrage voor de periode 2021-2024. Spreiding is een belangrijk punt en de adviescommissie introduceerde een ontwikkelbudget. Het totale subsidiebedrag stijgt met 38% in vergelijking met de vorige periode.
15/07/20
Boijmans werkt samen met Ahoy in creatief drive-thru museum
Museum Boijmans Van Beuningen is nu gesloten en toch kun je er heen. Boijmans en Rotterdam Ahoy make...
14/07/20
Exclusief voor leden
Hele diepe dip voor vak- en publieksbeurzen na prima 2019
Vak- en publieksbeurzen waren in 2019 goed voor een bijdrage van 4 miljard euro aan de Nederlandse economie. De sector leverde maar liefst 24.000 banen op. Vooral vakbeurzen zaten in de lift. Helaas wordt 2020 vanwege de coronacrisis een dramatisch jaar met een krimp van wel 80%.
08/07/20
Eerste vakbeurs in MECC over anderhalvemeter inrichting
De Anderhalve meter Expo is de beurs over oplossingen voor uitdagingen uit de anderhalvemeter maatschappij.
06/07/20
Varend corso zonder ruchtbaarheid
Met een speciaal ingelaste mini-editie van het Varend Corso Westland is het corsoweekeinde toch niet...