Geplaatst op: 28-01-2020
Auteur: Marc Gerlings

3 trends retail en leisure die je inzet voor de versterking van je formule

Van kijken naar etalages naar participeren

3 trends retail en leisure die je inzet voor de versterking van je formule
Retailtainment gaat een grote toekomst tegemoet. Er wordt al veel gedaan maar het staat nog in de kinderschoenen. Kom naar de expertmeeting Retailtainment en haal de kennis op die in verschillende segmenten vastgoed, retail en leisure aanwezig is. We zien 3 trends voor de versterking van retailtainment.

1 - Fysiek mixen met online

Je ziet iedereen lopen met zijn mobiel in de hand. De een heeft een technisch gezien beter apparaat dan de ander maar we zijn voorbij de tijd dat maar een handjevol mensen een smartphone had. Iedereen is nu direct bereikbaar. Niet iedereen maar wel een grote groep is voortdurend online. Dat levert een verschuiving op bij je klanten. Zij zijn niet alleen maar aan het kijken naar producten in de etalage of in het schap. Zij zoeken ook meteen zaken op online. De beleving van retail en de fysieke vloer en straat van de stad gaan daarmee online onmiskenbaar samen.

Het gebruik van de bezoeker van de stad blijft niet meer beperkt tot kijken door winkelruiten. Ondertussen worden vrienden op de hoogte gebracht, foto’s uitgewisseld en games gespeeld. Dit is het decennium waarin retail actief de winkelformule met de online beleving kan combineren. Dat maakt een 4D-beleving mogelijk. Pak die bundeling van belevingen bij elkaar en ga ermee aan de slag. Het is winst voor de consument die veel meer aan zijn product én de stad beleeft. Geef hem of haar die extra waarde en je stelt je omzet zeker.

2 - Jouw community

Als de bezoekers van je stad je etalage bekijken, je winkel binnen bewonderen of je website opzoeken, weet je het. Zij voelen zich aangesproken hoe je de formule neerzet. Of dat gaat om de scherpste prijs, het beste aan service van je personeel of de leukste gadgets, deze gasten horen bij jou. Ze passen bij jou. Laat hen deelgenoot worden van jouw community. Daarom is het zo belangrijk om een visie neer te zetten, bewust en onbewust die de klant kan oppikken. Die visie krijgt een weerklank en dat zie je terug in de reacties van je gasten. Hopelijk worden deze dan niet alleen rondkijkende gasten maar loyale klanten. 

Je community dat zijn je echte fans. Die zijn waardevol. Als zij anders gaan denken over beleving, wil jij dat weten. Zijn bepaalde producten favoriet? Dan kun je daar nog meer succes uithalen. Retailtainment is van grote invloed op deze groep en hoe je formule beweegt.

3 - Actieve retail

Paul Rodenburg zet nog een extra trend er naast. Retailtainment levert ook actieve formules op. Net die formules zorgen voor meer succes binnen het gehele retail landschap. Om de consument te blijven boeien ziet Paul Rodenburg dat retailers, horeca, winkelcentra en binnensteden steeds meer entertainment aanbieden. Het is "the next big thing in retailing” en dé reddingsboei voor het funshoppen. Het integreren van entertainment maakt de retailbeleving rijker en zorgt voor meer transactie. Attractieve belevingsvolle retail is ook nodig als tegengif op de verleidingen van internetwinkelen. Voor de leisuresector is retailtainment een goede kans om de positie in winkelcentra en binnensteden te vergroten.

Doe mee!

Retailtainment is voor alle in retailcentra en binnensteden betrokken partijen en winkellocaties bij leisure bedrijven een grote opgave waar we op 10 maart 2020 op de expertmeeting vanuit diverse invalshoeken graag de nodige handvatten voor aanreiken. Doe mee. Kom ook. Alleen al de locatie geeft je inspiratie.
Trefwoorden: retail, leisure, vastgoed, retailtainment, evenement, Tilburg, beleid

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/10/20
Exclusief voor leden
Foodvalley krijgt science center en belevingscentrum
De eerste paal werd gistermiddag in de grond geslagen door John Verbrakel, hoofd research en development bij Upfield. Dit gebeurde samen met Harry Dijkstra, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen. Burgemeester van Wageningen Geert van Rumund en Rens Buchwaldt, bestuurslid van Wageningen University & Research, waren vanwege COVID-19 virtueel aanwezig.
22/10/20
Consument is pessimistisch maar niet zo erg als in maart
De stemming onder consumenten is in oktober 2020 iets verslechterd, meldt het CBS.
21/10/20
Kosten opladen elektrische auto bij laadpaal moeten duidelijk zijn
Consumenten moeten voordat ze hun elektrische auto opladen bij een laadpaal kunnen zien wat het lade...
20/10/20
Combinatie virtuele rondleidingen en winactie voor attractieparken
Op vrijdag 30 oktober worden gratis virtuele Engelstalige rondleidingen georganiseerd door het kasteel van Bran (Dracula) in Roemenië, Warwick’s Haunted Castle in Engeland en Madame Tussauds Berlijn in Duitsland.
16/10/20
Door fonds kan Limburgs Museum open blijven tijdens gedeeltelijke lockdown
Het fonds stelt 73.000 euro beschikbaar die het museum zal gebruiken om extra gastvrouwen en -heren in te zetten en de openingstijden te verruimen.
15/10/20
SnowWorld vindt in Atomic partner om skiërs te begeleiden
Beide bedrijven melden bij de samenwerking het belang van een gedegen voorbereiding op het wintersportseizoen door te kiezen voor goed materiaal en het volgen van skilessen. Dat kunnen beide bedrijven bieden.
15/10/20
Exclusief voor leden
Beleid om macht van grote platformen te doorbreken
Deze maatregelen moeten gaan gelden voor platforms waar consumenten of ondernemers nauwelijks omheen kunnen en die daarmee een zogenoemde poortwachterspositie hebben.
13/10/20
Exclusief voor leden
Wensen in vervulling laten gaan in Western Wish Fall
Ruim vier weken lang organiseert Attractie- & Vakantiepark Slagharen een herfstprogramma dat inspeelt op de lastige tijd die mensen meemaken.